De Thaise immigratiedienst zal van geval tot geval beoordelen of reizigers die de geldigheidsduur van hun visum hebben overschreden (overstay) een boete moeten betalen.

Het kantoor aan de Suan Phlu Road gaat volgende week normaal open, alhoewel de protestbeweging heeft gedreigd water en elektra van alle overheidsgebouwen af te snijden. Wanneer dat gebeurt, fungeren de kantoren in Samut Prakan en Samut Sakhon als back-up.

De aangekondigde actie heeft ook consequenties voor het detentiecentrum aan Suan Phlu, waar zeshonderd buitenlanders gevangen zitten. Het centrum heeft een voedselvoorraad voor 10 dagen. Indien nodig verhuizen de gedetineerden naar centra in Kanchanaburi en Rayong.

Extra parkeerruimte

Het ministerie van Transport heeft op 36 plaatsen parkeerruimte gecreëerd voor 18.000 auto’s van forenzen die in het centrum van Bangkok werken. Ze bevinden zich aan de Rama IX weg, in het noorden van Bangkok (o.a. Future Park, loods Don Mueang), oosten (o.a. Ratchamangkala stadion), zuiden (o.a. Central Rama II, Big C) en in het westen van Bangkok (o.a. stations).

Extra veerdiensten

Aan de 70 ‘round trips’ van de Chao Express boats worden 20 trips toegevoegd. Ook de frequentie van de veerdienst op de Khlong Saen Saep en Chao Praya wordt verhoogd. Vanaf zeven pieren rijden shuttle bussen die aansluiting op andere vormen van openbaar vervoer geven. Naar verwachting neemt het aantal passagiers on het Saen Saep kanaal toe van 40.000 naar 60.000 per dag.

Airport Rail Link, BTS (bovengrondse metro) en MRT (ondergrondse metro)

Indien nodig blijven de Airport Rail Link en metro tot 2 uur ’s nachts rijden in plaats van 24 uur.

24 wegen in Bangkok worden direct of indirect getroffen

Onderstaand kaartje toont de situatie in de stad op c.q. vanaf maandag: 16 wegen worden direct getroffen door Bangkok Shutdown en 8 wegen indirect. De protestbeweging zegt op 7 plaatsen podia te plaatsen, 20 kruispunten te zullen afsluiten, het regeringscomplex te belegeren zodat ambtenaren niet aan het werk kunnen en water en elektra van regeringsgebouwen en woningen van kabinetsleden te zullen afsluiten. Het hoofdpodium bij het Democracy Monument op de Ratchadamnoen Avenue wordt ontmanteld.

Meer nieuws in Nieuws uit Thailand

Ander nieuws later vandaag in Nieuws uit Thailand, zoals: 146 scholen sluiten maandag de deuren en de festiviteiten ter gelegenheid van Children’s Day zaterdag in het Government House zijn geschrapt. Jammer voor de kindertjes die op die dag altijd op de stoel van de premier mogen zitten. Verder heeft het Constitutionele Hof weer een uitspraak gedaan, waar de regering niet blij mee is.

(Bron: Bangkok Post, 9 januari 2014)

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Bangkok bereidt zich voor op ‘Bangkok Shutdown’”

 1. Dorine zegt op

  Hoe kom ik vrijdag avond het best van het vliegveld naar khao san road? Wekomen om 18:15 aan met het vliegtuig. Vorige keer pakte ik de “backpackers“ bus die direct naar khao san reed, rijdt die nog? Of kan ik beyer met de airport link gaan en zo ja waar en hoe moet ik dan reizen? Ik kan het lastig online vinden omdat ik niet erg bekenf ben ik bangkok.
  Alvast bedankt!

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Dorine Of die bus rijdt, weet ik niet. Een alternatieve route is: Airport Rail Link, overstappen op Phaya Thai op de BTS. uitstappen op Sanam Kila en vandaar met de taxi of tuktuk naar Khao San. U passeert dan geen protestlokaties. Op Phaya Thai heeft u nergens last van, want de verbinding bestaat uit een walkway (verhoogd voetpad).

 2. v veenendaal zegt op

  Land op 19 Januari op Suvarnabumi en hoop geen las te hebben van de demonstraties ,moet daarna door naar Jomtien Beach per stads bus!!

 3. Annoniem zegt op

  Wij zijn van plan om dinsdagmiddag in BK aan te komen, en vervolgens direct door de reizen naar Hua Hin. Wat zijn de vooruitzichten mbt de impact op het vliegverkeer de komende tijd? En is het mogelijk om met een taxi direct naar Hua Hin te reizen vanaf het vliegveld zonder hinder van de wegblokkades? Wat zijn de verwachtingen voor de rest van het land en de eilanden? Dank!

  • roswita zegt op

   Als ik je een tip mag geven neem dan de Shulltebus (350 THB p.p.) van het vliegveld naar Hua Hin. Op deze link staat meer info: https://www.thailandblog.nl/vervoer-verkeer/bus-bangkok-airport-naar-hua-hin/

 4. Nonkelwin zegt op

  Aan Annoniem:

  Zonder problemen en zonder blokkades kan je direct vanaf het vliegveld naar Hua Hin of verder naar het Zuiden, zowel per taxi, eigen vervoer of georganiseerde (al of niet VIP) reizen.
  Via HW 9 (die later samenkomt met HW 35) rijden jullie bezuiden van BKK om even boven Petchaburi HW 4 te vervoegen die helemaal tot in Ht Zuiden loopt.
  Enkele bekende spitsproblemen terzijde gelaten, bereiken jullie Hua Hin zonder politieke blokkages.

  Goede reis en geniet van dit prachtig land.

 5. de veirman zegt op

  Hallo
  Wij komen aan in Bangkok op 20 Januari en verblijven eerst 4 dagen in Bangkok (Sukhumvit soi 2) om daarna door te reizen naar Pattaya ….zou ik problemen kunnen ondervinden vooral dan in Bangkok ??? wij hebben wel een plaatselijke gids om ons te begeleiden
  graag reactie !

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ de veirman U geeft zelf het antwoord: u heeft een plaatselijke gids. Die kent beter en sneller dan wij de situatie. Prettige vakantie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website