Twee landen hebben een negatief reisadvies voor Thailand uitgegeven, Koeweit roept zijn burgers op het land te verlaten en de Amerikaanse ambassade adviseert proviand voor twee weken in te slaan. Verder adviseren 41 landen, Taiwan en Hong Kong hun onderdanen om protestlocaties te vermijden, wanneer maandag Bangkok Shutdown begint.

Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten (VAR) zijn de twee landen die het verst gaan. Volgens de website Arab Times heeft de ambassadeur van Koeweit gezegd dat alle Koeweiti’s die momenteel in Thailand zijn, onmiddellijk dienen te vertrekken. De ambassadeur raadt ook reizen naar Thailand af vanwege de ‘politieke onrust en de onstabiele veiligheidssituatie’.  De ambassade zou een evacuatieplan hebben gemaakt. De regering heeft een 24–uurs hotline geopend.

De VAR gaat iets minder ver en adviseert haar burgers alle reizen naar Thailand te vermijden ‘tenzij absoluut noodzakelijk’. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een ‘operations room’ ingericht die rond de klok werkt.

De Amerikaanse ambassade heeft Amerikanen die in Thailand wonen en/of werken, geadviseerd voedsel en water en andere benodigdheden voor twee weken in te slaan, contant geld voor een week bij de hand te houden en ervoor te zorgen dat mobiele telefoons voortdurend geladen zijn. De ambassade erkent dat de protesten tot nu over het algemeen vreedzaam zijn verlopen, alhoewel enkele gevechten gewonden en levens hebben geëist, maar ze kunnen uit de hand lopen.

De Filipijnse ambassade adviseert geen geel of rood te dragen, de twee kleuren die symbool staan voor respectievelijk de anti-regerings demonstranten en de roodhemden. Steun betuigen aan een van de partijen in welke vorm dan ook, wordt ernstig ontraden. De waarschuwing houdt verband met het feit dat beide kleuren in de Filipijnen populair zijn en geassocieerd worden met religieuze festivals van het katholieke land. De ambassade raadt niet-noodzakelijke reizen naar Thailand af.

(Bron: Bangkok Post, 11 januari 2014)

Foto’s: De pro-verkiezingsbeweging manifesteert zich middels kaarslicht bijeenkomsten (foto homepagina) of laat witte ballonnen op.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Ambassade VS: Sla proviand in; negatief reisadvies van twee landen”

 1. chris zegt op

  Ik verbaas me de laatste jaren steeds meer over de mening van de Amerikanen. Ze noemen zich het machtigste land ter wereld (machtig in wat eigenlijk?) maar zijn intussen voor van alles en nog wat bang. Ze zien ook meer spoken dan de Thai.
  Een advies aan Amerikanen in HEEL Thailand om voor twee weken voedsel in te slaan? In Phuket, in Ubon, in Lamay, in Sukothai? Waarvoor? Om de economie en impuls te geven, met name de Amerikaanse bedrijven of bedrijven die Amerikaanse aandeelhouders hebben?
  Heel lang geleden hadden we in Nederland een mond- en klauwzeer probleem en moesten duizenden varkens preventief worden geruimd. Toen werd alle Amerikanen sterk geadviseerd niet naar Nederland te reizen en absoluut geen varkensvlees te eten. Dit terwijl je van met mond- en klauwzeer besmet varkensvlees absoluut niet schadelijk is voor de mens. Ik noem dat bangeschijters. Kennis is macht. De USA is daarin zeker niet het machtigste land ter wereld.

 2. SevenEleven zegt op

  Inderdaad flink overtrokken reacties van beide landen.Maar die van de Amerikanen begrijp ik wel,want zij zien dit soort situaties altijd als een voorbode van “War”.Daar zijn ze namelijk gek op,zie de vele kreten die op tv geslaakt worden,zoals War on drugs,of War on Terror,etc,

  Niet dat die Wars iets opgeleverd hebben,behalve vele doden en gewonden aan beide kanten,(en de War on drugs is mijnsinziens sowieso niet te winnen),maar ze benaderen alles,dus ook de situatie in Thailand op deze manier,gespeend van enige realiteitszin.
  Zonder dit soort situaties zouden de Yanks in een zwart gat vallen,ze hebben het nodig zoals een hond een kluif,en dus krijg je het advies jezelf als een Doomsday Prepper te omringen met voedsel,water,opgeladen telefoon,en het liefst natuurlijk ook nog een AR-15 met extra magazijnen.Want je weet maar nooit in dat gevaarlijke Thailand toch?
  Heb mezelf in Bangkok vaak veiliger gevoeld als in ons eigen drugsgevulde Amsterdam,dus sla het advies van de Amerikaanse Ambassade maar over,denk ik.

 3. Sanda zegt op

  Wij vertrekken morgen, dinsdag 14 januari naar Phuket via Bangkok voor een 15-daagse vakantie…. Is dat nog verantwoord? In Nederland is geen negatief reisadvies, dus ons reisbureau (Arke) weigert de reis om te boeken naar een andere bestemming. Eigenlijk een schande dat Nederland niet op tijd met een negatief reisadvies komt!

  • Khun Peter zegt op

   Als er in Groningen demonstraties zijn, is het dan niet veilig op naar Maastricht te reizen? Een negatief reisadvies is zeker niet nodig. Je gaat naar Phuket, de demonstraties zijn in het centrum van Bangkok, dus waarom je zorgen maken?

   • Sanda zegt op

    Bedankt voor de morele steun – je bent bang uiteraard dat je vakantie anders verloopt dan gewenst – en bovendien heft mijn echtgenoot last van zijn rug, dus je snel uit de voeten maken in geval van ….. zit er voor ons niet in. Daarnaast las ik net dat er iets is met de gezondheidswerkers – allemaal geen plezier neiuws. Desondanks zullen we er het beste van maken en deze voortreffelijke site (complimenten voor de blogmakers!) in de gaten houden,

    met vriendelijke groet uit regenachtig Nederland,

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Sanda Alleen Koeweit heeft een negatief reisadvies uitgegeven. De andere landen zeggen: ga niet naar protestlocaties. Uw vakantie is op dit moment verantwoord. Zie Breaking News. Het is niet eens nodig de noodtoestand uit te roepen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website