In Songkhla (Zuid-Thailand) zijn al 20 gewonden gevallen door de staartkwal met de naam ‘Portugees oorlogsschip’. Formeel is het dier geen kwal maar een verzameling van erg giftige poliepen.

De 23 onfortuinlijke slachtoffers die met de kwal in aanraking kwamen moesten naar het ziekenhuis omdat het gif veel pijn, eventueel koorts, een shock en ademhalingsproblemen veroorzaakt. Er vallen ook doden omdat zwemmers in de tentakels verstrikt raken, verlamd raken en verdrinken. Bij personen die allergisch zijn voor het gif kan er een anafylactische shock ontstaan die ook  levensbedreigend is.

Een arts laat weten dat er dit seizoen uitzonderlijk veel Portugese oorlogsschepen zijn gesignaleerd en dat daarom het zwemmen bij het strand van Samila voorlopig niet toegestaan is.

2 reacties op “Al 23 gewonden door ‘Portugees oorlogsschip’”

  1. Gringo zegt op

    zie ook:
    https://www.thailandblog.nl/flora-en-fauna/portugese-oorlogsschepen-op-patong-beach-phuket

  2. Jasper zegt op

    Voor mensen die het niet weten: Bij rustige zee is het Portugees oorlogschip eenvoudig te herkennen omdat het drijflichaam van plusminus 20 cm.boven water uitsteekt, en inderdaad enigzins de vorm van een karveel heeft. De tentakels kunnen echter 20 meter ver reiken, dus bij het minste gevaar: het water uit!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website