Minister Arkhom van transport staat achter het plan van Airports of Thailand (AoT), beheerder van de zes belangrijkste luchthavens, om de exploitatie van de vliegvelden in Udon Thani en Tak over te nemen. Deze worden nu beheerd door de overheidsdienst Department of Airports (DOA).

De overname zou de overbelasting van Suvarnabhumi en Don Mueang kunnen verlichten. Reizigers uit de regio die naar het buitenland willen reizen, hoeven dan niet eerst naar Suvarnabhumi te gaan. Via Udon Thani vlieg je gemakkelijk naar Laos. De luchthaven van Udon Thani kan ontwikkeld worden tot een regionaal knooppunt met verbindingen naar het buitenland.

De luchthavens van Udon Thani en Tak zijn beste presterende van de DOA, dat in totaal 28 luchthavens beheert. DOA heeft eerder zelf al voorgesteld dat AoT de luchthavens overneemt ter verhoging van de efficiëntie. Het Office of Transport and Traffic Policy and Planning doet onderzoek naar investeringen en plannen voor alle 39 Thaise luchthavens.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website