Het ging maandag bijna behoorlijk mis en het is een wonder dat er geen doden of gewonden zijn gevallen, zo schrijft Bangkok Post gisteren. Zevenhonderd passagiers zaten toen een uur lang opgesloten in een rijtuig van de Airport Rail Link omdat de stroom was uitgevallen. Daardoor bleven de deuren dicht en ook de airconditioning viel uit. Zeven passagiers werden onwel.

De krant is erg kritisch en noemt het incident geen verrassing gezien de afgelopen jaren toen de Airport Rail Link al geplaagd werd door  managementproblemen en achterstallig onderhoud.

Zo werd de opening drie jaar werd vertraagd. Het aantal reizigers viel erg tegen en bleef ver achter bij de prognoses. De twee lijnen, de rode Express Line (non-stop Suvarnabhumi-Makkasan) en de blauwe City Line (Suvarnabhumi-Phaya Thai met stops bij de zes tussengelegen stations) hadden 95.000 passagiers per dag moeten vervoeren, het werden er krap 40.000.

De start was mede dramatische door een gebrek aan treinstellen. Vanaf Suvarnabhumi had iedere 15 minuten een trein met vier treinstellen naar Makkasan moeten vertrekken. Maar in werkelijkheid vertrok een trein ieder uur met twee treinstellen omdat de overige naar de City Line waren overgeheveld wegens een tekort aan rijtuigen.

Het ontbrak ook aan een fatsoenlijke verbinding tussen Makkasan en MRT-station Phetchaburi  metro) reizigers moesten met hun koffer halsbrekende toeren uithalen door drukke wegen over te steken. Dit is inmiddels verholpen met een loopbrug.

De spoorverbinding kampt daarnaast met financiële zorgen: de lijn draait met verlies en groot onderhoud van het materieel wordt steeds uitgesteld.

De krant verwacht niet dat het snel beter zal worden. Dat zal alleen gebeuren als de regering ingrijpt en de problemen aanpakt.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website