Nog steeds kampen diverse delen van Thailand met overstromingen. Maar het is lastig op basis van de berichtgeving een totaalbeeld te krijgen. Vandaag meldt de krant overstromingen uit Lampang, Nakhon Ratchasima, Chachoengsao en Chon Buri.

Puntsgewijs de gemelde incidenten:

  • Twintig dorpen in de noordelijke provincie Lampang zijn onder water gelopen als gevolg van run-off van verschillende bergen in nationaal park Jaeson. Ruim honderd huishoudens en 1.000 rai boerenland zijn getroffen en enkele wegen raakten onbegaanbaar. Politie en soldaten zijn naar het gebied gestuurd om hulp te bieden.
  • In de provincie Chachoengsao stroomde een enorme watermassa uit het Seeyad reservoir naar tambon Koh Khanoon in het district Phanom Sarakham. Tien kilometer van snelweg 3245 liep onder water; het bereikte er een hoogte van 60 cm. De verwachting gisteren was dat het water de districten Ratchasan en Bang Khla zou bereiken. Beide districten staan al onder water.
  • Tachtig fabrieken op industrietterrein Amata Nakhon in Chon Buri zijn onder water gelopen, maar ondanks het water zijn ze nog steeds in bedrijf. Vijftig pompen zijn geïnstalleerd om het water weg te pompen. Naar verwachting komt binnen enkele dagen een einde aan de wateroverlast.
  • Goed nieuws uit Nakhon Ratchasima. Het meeste water op de Mittraphap Highway in het district Sung Noen is gezakt en de weg is weer begaanbaar. Sinds zondag is het water gezakt van 60 à 70 cm naar 15 cm.
  • Het Phimai National Museum en het park (foto homepagina) hebben te kampen met water uit de rivier Moon. In het museum worden duizend jaar oude artefacten bewaard. Museumstaf heeft ze in plastic verpakt ter bescherming tegen het water dat een hoogte van 40 cm bereikte.
  •  Ondanks pogingen om de wateroverlast in de provincie te bestrijden, lopen de reservoirs verder vol. De autoriteiten zijn bang voor meer overstromingen.

(Bron: Bangkok Post, 22 oktober 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website