FeelGoodLuck / Shutterstock.com

Bangkok dreigt totaal dicht te slibben. Het verkeersaanbod zorgt dagelijks voor urenlange files. Op de pijn iets te verzachten heeft de regering besloten om vijf militaire bases uit Bangkok te verplaatsen worden verplaatsen.

De militairen worden naar de verhuizing gehuisvest in Lop Buri, Saraburi en Samut Sakhon. De verhuizing begint op 30 september volgend jaar, dus voorlopig heeft dit geen invloed op de dagelijkse files.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Aanpak fileprobleem Bangkok: Vijf militaire bases worden verplaatst”

 1. dre zegt op

  Bangkok, waar de tijd……….. euh bedoel de auto bleef stillestaan. ; ))

 2. tom bang zegt op

  Ik snap het niet helemaal, militairen zijn toch gestationeerd op een kazerne en ze wonen daar dan toch ook gedurende de “opleiding “. Wanneer zorgen ze dan voor de file in Bangkok ? Als ze eens in de … weken naar huis gaan ?
  Ik breng mijn vrouw iedere dag naar het werk, op de scooter dus tussen de auto`s door en als je dan ziet hoe soms asociaal de autorijder de doorgang verspert, als of ze je in de auto willen jagen zodat er nog meer file ontstaat.
  En als ik dan zie dat ze vaak ook nog thuis werkt snap ik niet dat werkgevers er niet aan bijdragen het file probleem iets te verminderen door af en toe gewoon thuis te laten werken als dit kan.
  Maar ja welke Thaise werkgever leest dit blog ?

 3. Laksi zegt op

  Tja,

  Enne dan op de vrijkomende grond, vooral veel appartementen bouwen met op de onderste 8 verdiepingen parkeer garage’s. Kunnen er nog een paar miljoen bij in Bangkok, maar niet getreurd, Bangkok zakt tussen de 1 en 2 cm per JAAR, dus over z’n 30 jaar hebben ze daar allemaal natte voeten.

  Kunnen beter naar mijn idee, zoals in Peking, de eerste rijbaan, alleen voor scooters te laten gebruiken. Moet je zien hoe snel die automobilisten op de scooter springen.

 4. Petervz zegt op

  Tja Laksi, nog meer scooters, dat lijkt me de perfecte oplossing voor het verkeersprobleem. Per slot zijn 80% van de doden in het verkeer scooter/motor rijders.
  Maar even zonder gekheid. De Thaise sociale media staan vol met opmerkingen dat men de opgegeven reden niet geloofd. Wat gaat er gebeuren met de vrijkomende stukken land (die zijn aanzienlijk en liggen op zeer commerciele lokaties). Worden militaire rivalen buiten Bangkok gezet, of is het plan juist meer militaire macht in andere centrale provincies te plaatsen?
  Waar gaat de opbrenst van eventuele verkoop naar toe?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website