Het ministerie van Volksgezondheid wil haar inspanningen om dengue te bestrijden versnellen, nu blijkt dat er de afgelopen twee maanden meer dan 8.000 patiënten zijn bijgekomen. 

De secretaris-generaal van Volksgezondheid Sopon Mekthon maakte de cijfers bekend die zijn vrijgegeven door het ‘Bureau of Epidemiology’. In de afgelopen twee maanden werden in totaal 8.651 mensen geïnfecteerd met dengue (knokkelkoorts). Dengue is een gevaarlijke ziekte die dodelijk kan zijn. Het aantal infecties is twee keer zo hoog dan in dezelfde periode vorig jaar. Het lijkt er op dat de uitbraak net zo ernstig is als in 2013 toen 150.000 werden besmet.

Het ministerie heeft alle ziekenhuizen opgedragen om bij vermoeden van denque de patient goed te onderzoeken en de juiste diagnose te stellen. De overheid gaat de voorlichtingscampagne aan het publiek intensiveren. Het publiek moet alert zijn op de broedplaatsen van muggen rondom huizen, scholen en werkplekken.

Hoe je kan voorkomen dat je besmet wordt met dengue lees je hier: Pas op voor dengue fever (knokkelkoorts) in (sub)tropische landen »

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Meer dan 8.000 gevallen van dengue fever in de afgelopen twee maanden”

 1. willem zegt op

  Allarmerend verhaal, vooral wanneer je bijna naar Thailand ga. Is/zijn er gebieden bekend waar de mug vooal actief is?

  • marjo zegt op

   wij zijn net terug van Koh Pangan, Koh Tao en Bangkok….geen last gehad. In jungle gebied kan het anders zijn.Maar zelf een beetje voorzichtig zijn bv tussen 16.00 en 18.00 en bij bakken waar water in zit…veel plezier.

 2. Mr. Bojangles zegt op

  Dengue kwam hier vorige week in een discussie al ter sprake. Toen ik daar melding maakte van het feit dat men in India naar een ziekenhuis kan gaan en dan enkele dagen later weer buiten staat, werd daar nogal laatdunkend over gedaan door sommige reageerders. Iets wat mij ervan weerhield om daarop te reageren. Nu er hier een topic aan gewijd is, wil ik dat alsnog wel doen.
  Dengue is NIET nieuw, maar bestaat al heel lang. Dat een aantal mensen er nu pas van hoort en dus veronderstelt dat er geen medicijnen voor zijn, is onwetendheid. Zoals uit bovenstaande link blijkt, was het in elk geval in 1987 al bekend, maar het bestond al veel eerder. In het gebied in India waar ik kom, hebben ze 10 van de 12 maanden last van dengue. En er wonen zoveel mensen in India dat de ziekenhuizen daar dus 10 maanden lang DAGELIJKS mensen met dengue over de vloer krijgen. al jaaaaarenlang. Wellicht zult u nu kunnen begrijpen dat men daar na al die jaren echt wel weet wat men er tegen moet doen. Vraag me niet welke medicijnen want ik spreek geen Hindi. Tevens is het niet zo dat onze westerse ziekenhuizen de wijsheid in pacht hebben. Bij ons komt dengue niet voor, dus hebben ze er ook geen oplossing voor. Het is niet per definitie zo dat je altijd beter af bent in een westers ziekenhuis.
  Nog een voorbeeld: malaria. Mensen denken dat malaria dodelijk is. Ja, als je niet op tijd behandelt wordt wel. Maar ik kom bijv. ook in Gambia. En krijg je daar de symptomen van malaria en je gaat zsm naar het ziekenhuis: 98% kans op overleven. De gezondheidszorg mag daar ronduit slecht genoemd worden, maar ze hebben wel dagelijks malariapatienten. Kom je in een ziekenhuis en heb je een gebroken been, dat lukt nog. Heb je iets met je ingewanden, zorg er als de sodemieter voor dat je in Nederland komt. Heb je malaria, oooo, niks aan de hand, gaat u maar even hier liggen, en morgen sta je weer buiten.
  Oftewel: voor behandeling van een ziekte, moet je niet zijn in het rijke westen, maar in het gebied waar die ziekte het meest voorkomt. Hoe rijk, arm of onderontwikkeld men daar ook is, maar na verloop van tijd hebben ze een behandelmethode. Dus ja, ook voor dengue.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website