De huidige regering van Thailand zet zwaar in op infrastructurele projecten, om zo de economie een boost te geven. In 2018 gaat het om veel projecten met een gezamenlijke waarde van 103 miljard baht. 

Sommige projecten zijn al in uitvoering, andere zijn nog in planning. Hierboven een overzicht van wat er te gebeuren staat.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “2018 is het jaar van de infrastructurele projecten in Thailand”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Zoals gebruikelijk bij de Bangkok Post is het allemaal nogal verwarrend. Bovenaan het plaatje staat dat er voor 2016 en 2017 projecten zijn ter waarde van 2.72 trillion Baht. 2.72 biljoen Baht op z’n Hollands. Voor 2018 wordt in het artikel in de BP 103 billion Baht genoemd, inderdaad, 103 miljard Baht. Dat is dus nog maar een fractie van de 2.72 biljoen (=2.720 miljard) in de twee jaar die net achter ons liggen.

 2. Tino Kuis zegt op

  Premier Prayut Chan-Ocha van Thailand heeft in een persconferentie toegegeven dat er plannen worden gemaakt om de eerste Thai naar de maan te sturen. Daarvoor zal in de Isaan met behulp van China een raketbasis worden gebouwd dat voor veel werkgelegenheid bij mannen en vrouwen zal zorgen. Premier Prayut zal artikel 44, dat hem absolute macht verleend, inzetten om de plannen zo snel mogelijk te verwezenlijken. Ondertussen zijn er 15 comités opgericht om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van het project en de impact op het milieu. Een bedrag van 10.000.000.000.000 baht is reeds opzij gezet. Premier Prayut verwacht dat de eerste raket nog voor de aanstaande verkiezingen kan worden afgevuurd.

  Nog niet duidelijk is of de Thaise astronaut een man, een vrouw of een transgender zal zijn. Premier Prayut deed nog een beroep op alle Thais om het eigenbelang opzij te zetten voor het landsbelang. ‘Als alle Thais afzien van drank, tabak, vakantie en seks moet het mogelijk zijn’, verklaarde de premier

  Verdere vragen van de verslaggevers verwees hij door naar de regeringswoordvoerder.

  • robert demandt zegt op

   hopelijk geeft hij dan het goede voorbeeld door als eerste af te zien van drank, tabak, vakantie en seks

  • Fransamsterdam zegt op

   Komt er een referendum om aan te geven wie er in die raket moet?

   • Tino Kuis zegt op

    Ja, die komt er. De uitslag is al bekend: Prayet, sorry, Prayut, zal de eerste Thaise maanreiziger zijn! Er wordt gespeculeerd over de reden waarom zoveel mensen voor Prayut kiezen…….

 3. henry zegt op

  Thaiiand en zeker Bangkok is al meer dan 10 jaar het land van de grote projecten. Wat men hier de laatse 10 jaar aan infrastructuurwerken uit de grond heeft gestampt grenst heeft zijns gelijke niet in Vlaanderen of Nederland. Thailand heeft de laatste 10 jaar een ware metamorfose ondergaan. Zelfs mijn buurt is op 2 jaar totaal onherkenbaar geworden, en dat ten goede.

 4. rentenier zegt op

  Het gebeurt allemaal onder druk van China. Als China niet met lucratieve voorstellen kwam, dan zou er weinig gemoderniseerd worden in de Thaise infrastructuur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website