De meteorologische dienst van Thailand afdeling heeft 14 provincies in het noordoosten en oosten geadviseerd om zich voor te bereiden op zware regenval en mogelijk overstromingen wanneer de tropische storm Conson in Vietnam aankomt.

De storm trekt naar het westen over de Zuid-Chinese Zee en men verwacht dat deze bij Da Nang in Vietnam aan land zal komen. De storm zal mogelijk afzwakken tot een tropische depressie en nog later als een lagedrukgebied, wanneer deze landinwaarts trekt over Cambodja en Thailand.

Vandaag krijgen mogelijk 11 provincies in het noordoosten te maken met zware regen: Nakhon Phanom, Sakhon Nakhon, Mukdahan, Kalasin, Amnat Charoen, Yasothon, Roi Et, Maha Sarakham, Surin, Si Sa Ket en Ubon Ratchathani. En drie provincies in het Oosten, Rayong, Chanthaburi en Trat.

De Royal Irrigation Department zal regelmatig updates uitbrengen over de situatie over het weer en mogelijke overstromingen, zodat mensen zich kunnen voorbereiden en een schuilplaats kunnen zoeken. Autoriteiten die belast zijn met irrigatieprojecten, moeten ook nauwlettend op overstromingen letten.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

1 reactie op “14 provincies in Thailand krijgen te maken met storm, regen en mogelijk overstromingen”

  1. Laurens zegt op

    Ik woon in Kalasin, we gaan het meemaken, hopen dat het voor iedereen meevalt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website