In Nederland krijgen we in het nieuwe jaar een belastingverlaging en meer banen. In Thailand gaat het anders daar krijgt de bevolking een zelfgeschreven lied van de premier. 

‘Als we onze handen ineen slaan, is de dag waarop we hopen, niet ver weg’ en ‘Omdat je Thailand bent, laat ik niemand jou vernielen’. Dit zijn twee regels uit het lied getiteld ‘Because you are Thailand’, die Prayut als Nieuwjaarsgeschenk voor de Thaise bevolking heeft geschreven.

Met het nummer ‘Omdat jij Thailand bent’ roept Prayut Chan-ocha de bevolking op om de crisis te overwinnen. Het is het tweede lied van Prayut, sinds hij vorig jaar de macht greep als legerleider in Thailand. Kort daarna verblijdde hij de bevolking met het nummer ‘Breng het geluk terug in Thailand’, dat een ware hit werd op YouTube. Prayut maakte het nummer in een uur, aldus een legerwoordvoerder, en het kwam ‘recht uit zijn hart’. In het lied beloofde hij de bevolking onder meer ‘zijn beloftes na te komen’ en ‘het geluk terug te brengen’.

Prayut is overigens niet het enige lid van zijn familie met muzikale aspiraties. Zijn volwassen tweelingdochters vormden enige tijd een popduo onder de naam ‘BADZ’.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/cNEfdE

Video:Because you are Thailand

Luister hier het liedje:

[youtube]https://youtu.be/VCvYB5xOQds[/youtube]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website