Goed nieuws voor gevaccineerde Nederlanders die na 23 maart, aan het einde van hun verblijf in Thailand, terugvliegen naar Nederland. De verplichte ATK- of PCR-test om Nederland in te reizen, gaat verdwijnen.

Het kabinet in Nederland wil aanstaande dinsdag besluiten om per woensdag 23 maart de laatste coronaregels af te schaffen. Alleen in vliegtuigen moet dan nog een mondkapje worden gedragen, niet meer in het openbaar vervoer. Dat zeggen ingewijden tegen de NOS.

Gevaccineerde reizigers die naar Nederland komen, hoeven dan ook geen PCR-test of ATK-test meer te doen. Ongevaccineerden nog wel, maar dat heeft te maken met Europese regels voor reizigers, net als de mondkapjes in vliegtuigen.

Het OMT moet er nog wel een advies over geven, maar dat lijkt een formaliteit.

Vooralsnog moet je nog wel een PCR-test ondergaan als je naar Thailand reis en daar aankomt. Thailand is voornemens om alle reisbeperkingen, waaronder het testen en de Thailand Pass, per 1 juli aanstaande op te heffen. Lees hier meer: www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/tat-wil-afschaffing-thailand-pass-per-1-juli-aanstaande/

Bron: NOS.nl 


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 7 votes.
Please wait...

15 reacties op “‘Testverplichting voor terugvlucht van Nederlanders uit Thailand gaat verdwijnen per 23 maart’”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Dit bericht maakt mij blij.
  Vlieg 23-05-2022 met KLM.
  Hans van Mourik

 2. Ron zegt op

  Geldt niet alleen voor Nederlanders lijkt mij.
  Ga er van uit dat mijn Thaise vrouw dat ook niet hoeft begin april.

 3. William zegt op

  Af van die PCR of ATK test !!

  Net voor ik op 01-04-’22 terug vlieg (KLM)

 4. bert de Jongh zegt op

  ik vlieg met swissair 24 maart dus ook gelukkig weer een glas bier meer

 5. Tim zegt op

  Weer een stap in de juiste richting. Ik wil graag halverwege volgende maand met mijn gezin (mijn vrouw en ik zijn volledig gevaccineerd inclusief booster, onze jonge kinderen zijn niet gevaccineerd tegen Covid) naar Thailand. Echter we hebben de afgelopen week Covid 19 gehad. Nu is de kans aanwezig dat een of meerdere gezinsleden positief gaan testen bij een PCR test tegen die tijd. Vanzelfsprekend hebben we wel herstel bewijzen (die zijn vanaf 17 maart actief). Echter er is niet 1 eenduidig antwoord te vinden hoe hiermee wordt omgegaan / geaccepteerd wordt.
  Ik zou het jammer vinden als we hierdoor een andere bestemming moeten kiezen (de kans is groot dat het dan eerder Mexico wordt).
  Hoe gaat Thailand en de luchtvaart hiermee om? De kans dat mensen positief testen is nu vrij groot.

 6. Alex zegt op

  Voor Belgie gold dit al langer.
  Die hoefden helemaal geen test bij vertrek uit Thailand.
  Nu NL gelukkig ook niet meer!

  Blijft alleen dat vreselijke administratieve circus voor Thailand-pass of Test-and-Go, om weer terug te gaan naar Thailand, waar wij wonen!
  Dit zal pas 1 juli mogelijk verdwijnen, terwijl all omliggende Aziatische landen vrije inreisnormen hanteren!

  • Alain zegt op

   Vergeet niet dat vliegtuigmaatschappijen, los van wat een land wil, zij nog steeds een PCR test kunnen eisen.

   • Vliegtuigmaatschappijen gebruiken uitsluitend de IATA database om vast te stellen waar passagiers aan moeten voldoen. Die kan je zelf ook raadplegen: https://www.iatatravelcentre.com/

   • Alex zegt op

    Je hebt gelijk.
    Net even Emirates gecheckt, en die eisen wel een PCR test, niet ouder dan 24 of 48 uur voor vertrek! Dit vanwege stop- over in Dubai!

    • Fred zegt op

     Alex, het is logisch dat Emirates dit vraagt. Want tot op heden eist NL een PCR-test. Pas als het officieel bekend is dat het is afgeschaft, en dat zal pas op 23 maart zijn, passen vliegmaatschappijen hun regels aan op de eisen van het desbetreffende land.

     • Alex zegt op

      Dank voor deze toelichting. Ik dacht dat het definitief was….

 7. haki zegt op

  Dit is goed bericht voor rechstreekse vluchten maar wat bij een transfer via Singapore? Dan toch eerst de maatschappij dan vragen of het op de transfer luchthaven geen probleem geeft.

  • Cornelis zegt op

   De luchthaven van Singapore eist sinds 22/2 geen test meer voor transit.

 8. Mo zegt op

  Misschien is het handig om een lijst samen te stellen van vliegmaatschappijen die het wel of niet eisen.

  • Ja, goed idee. Wanneer begin je er aan?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website