De Nederlander Jos Muijtjens speelt een opvallende rol bij de herdenking voor de overleden Thaise koning Bhumibol. Jos verhuisde twee jaar geleden van Maastricht naar Ayutthaya. 

Morgen leidt hij met zijn trompet elf olifanten van The Royal Elephant Kraal tijdens de herdenkingsceremonie voor de koning en is dan gekleed in traditionele Thaise kleding.

Voor de krant De Limburger verteld hij aan de telefoon dat hij vereerd is om gevraag te zijn de leiding te nemen van de ceremonie op dinsdag. Hij heeft de hele dag gerepeteerd voor de herdenking, daar kwam veel pers op af.

Muijtjens werkt voor Elephantstay, een opvanghuis voor bejaarde olifanten en gevestigd op het grondgebied van The Royal Elephant Kraal. Hij zal dinsdag onder meer het Koningslied spelen. De olifanten geven dan een kleine show. Dat vindt allemaal plaats bij het Koninklijk Paleis in Bangkok waar de koning opgebaard ligt.

– Op de foto Jos Muijtjens met zijn trompet naast een Thaise olifant (Foto: Jos Muijtjens)

Bron: 1Limburg – www.1limburg.nl

2 reacties op “Rol voor Nederlander Jos Muijtjens bij herdenking koning Bhumibol”

  1. RonnyLatPhrao zegt op

    Gefeliciteerd.
    Het is hele eer om hiervoor gevraagd te zijn.

  2. RonnyLatPhrao zegt op

    Foto’s van de optocht kan je hier zien.
    https://www.facebook.com/tnamcot/photos/a.949353658502107.1073742157.253609038076576/949396978497775/?type=3&theater


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website