Ondanks beloofde beterschap, ondervinden consumenten nog steeds problemen met autohuur in het buitenland. Vooral bij bemiddelaars en lokale verhuurbedrijven gaat het niet goed, concludeert de Consumentenbond.

In 2015 waren er zo veel klachten over autohuur dat de sector op verzoek van de Europese Commissie beterschap beloofde. De prijzen moesten transparanter en de informatie over verzekeringen moest duidelijker. Maar bijna een jaar later is daar nog weinig van te zien.

Uitleg over het brandstofbeleid is onduidelijk of ontbreekt en onmisbare verzekeringen kunnen soms alleen op de bestemming worden afgesloten, wat gezien taalproblemen en onduidelijke voorwaarden onwenselijk is. Ook worden er nog altijd huurauto’s aangeboden tegen stuntprijzen, terwijl de uiteindelijke prijs door verplichte brandstofkosten en verzekeringen veel hoger is.

Consumenten die een auto in het buitenland huren, moeten bedacht zijn op meerdere valkuilen. Soms worden zij op locatie voor het blok gezet om bij te betalen voor een verzekering. Ook worden zij geregeld bij thuiskomst verrast met creditcard-afschrijvingen voor brandstof of schade. Vaak gaat het om schade die niet veroorzaakt is door de huurder, maar die het autoverhuurbedrijf hem wel in de schoenen schuift.

In de Consumentengids van juni staan de grootste valkuilen bij autohuur in het buitenland, met tips om problemen te voorkomen en informatie over hoe consumenten achteraf hun recht kunnen halen als er toch iets mis gaat.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Consumentenbond: Nog veel problemen met autohuur in buitenland”

 1. marcel zegt op

  ten eerste,
  neem als u van plan bent een auto gaat huren, of een hotel gaat boeken, een paar copies van uw paspoort mee, en geef die af en zet er met koeie leters in voor welk bedrijf het gaat, dit om id fraude te voorkomen (kopieën met printer daar, kan ook misbruik van gemaakt worden!)
  ik huurde bij een gerenommeerd verhuurbedrijf in Pattaya Expatcarrent (hoek Thappraya Rd, Thep Prasit Rd) een Toyota Vios perfect uitziende auto, met hier en daar een kleine beschadiging, die ik allen op de foto vastlegde samen met het personeel (voor bewijs als ze mijn daar om zeuren bij terug brengen)
  Onderweg (250km verder, op de helft naar Buriram) een klapband gehad, telefonisch overleg gehad, moest terug komen (niet gedaan) en moest de band zelf betalen a 2700 thbt!
  Dit is heel ongebruikelijk hier, maar in (amazing) Thailand kan alles!
  Dus bespreek goed alles en leg desnoods alles vast op papier of spraakrecorder met je mobiel.

  • l.lagemaat zegt op

   Dat een klapband door de huurder betaald moet worden, kan ik billijken. Bij mijn verhuurder,
   http://www.bp-rentals.net, is dat van mijn borg afgehouden, 1500 Baht voor een band Toyota Vios.
   Ik mocht evt. zelf voor een andere band zorgen.
   Bij dit bedrijf goede verhuur prijzen voor zowel auto’s als bromfietsen en goede afspraken.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Dat schade aan banden niet door de verzekering gedekt wordt is ook in Europa heel gebruikelijk:
  .
  “De meeste verzekeringen sluiten schade aan banden, wielen en dak uit. Als je een auto met versleten banden meekrijgt en/of op slechte wegen moet rijden, kan dit flink in de papieren lopen.
  .
  Bij het autoverhuurbedrijf zelf kun je vaak voor ongeveer 8 euro per dag een extra verzekering afsluiten die je eigen risico op 0 brengt. Nadeel hiervan is dat deze verzekeringen duur zijn en meestal geen banden/wielen/ dak schade dekken.”
  .
  Thailand is beslist amazing, maar niet in dit opzicht.
  .
  Bron:
  http://www.opreis.nl/tips-autohuur

 3. leon zegt op

  Q cars in Pattaya ,Jomtien beach ,condominium blgd s1 unit 05-06 tel 038 231694.Geen oplichters duidelijke afspraken kan er ook cash betalen en achteraf nooit gezeur ,doe er je voordeel mee zou ik zeggen

 4. Leo zegt op

  Tis altijd oppassen bij zgn. autoverhuur bedrijven.Heb uit eigen ervaring een vertrouwd adres in pattaya,dat is pattayacar-rent.com ( holiday rent a car) thirt road north pattaya.Eigenaar is een Engelsman Mr. Graham.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website