Heeft er net weer een mooi verhaal over de geschiedenis van messen op dit blog gestaan, wordt ik attent gemaakt op het nieuwste van het nieuwste op dat gebied, het creditcard mes. Voor mij was het nieuw, maar het blijkt, dat het creditcard mes al enkele jaren op de markt is.

Creditcardmessen zijn ingeklapt zo groot als een bankkaart of creditcard, maar uitgeklapt bevatten ze een vlijmscherp mes van 6,5 centimeter. Handig misschien om bij je te hebben, je kunt er onderweg een appeltje mee schillen, maar waarmee ook letsel kan worden toegebracht. Het mes valt onder de categorie verboden wapens omdat het uiterlijk lijkt op een ander voorwerp.

Illegaal en strafbaar

Het creditcardmes is dus in vele landen een verboden wapen, maar op Internet wordt het volop aangeboden en massaal gekocht. Normaal gesproken zal het niet zo gemakkelijk zijn om bezitters op te sporen, maar voor vliegtuigpassagiers is het oppassen geblazen. Controle van handbagage op vliegvelden, overal ter wereld, wordt steeds strenger. De Koninklijke Marechaussee heeft alleen al de afgelopen vier maanden ruim 900 van die messen in beslag genomen. De bezitter krijgt een schikking van 150 Euro als boete, ter plaatse te voldoen.

Thailand

Hoewel ik het creditcard mes nog niet in Thailand gezien heb, zou het mij niet verbazen als zo’n handig mesje ook in Thailand populair is. Of het ook in Thailand als een verboden wapen geldt, weet ik niet, ik heb daar niets over kunnen vinden.

Hieronder een video-demonstratie van een creditcardmes:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=kS7X_1t0Hvw[/embedyt]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Bezit creditcardmessen illegaal en strafbaar”

 1. P visser zegt op

  Onbeperkt kun je deze messen kopen
  De enkele keer dat wordt gepakt is nihil
  Geen boete Sleen je mes van 1,79 € ben je kwijt

 2. LOUISE zegt op

  ha, wij hebben er 5 gekocht om mee te nemen als we naar Nederland gaan.
  We hebben ze al bijna 2 jaar.

  Dus achteraf niet zo’n goed idee.

  LOUISE

 3. Frans Nico zegt op

  Voor de liefhebbers en bezitters die willen weten welke messen wel en welke niet toegestaan zijn alsmede messen die wel toegestaan zijn maar niet openlijk mogen worden “gedragen”, zie hieronder twee links. Een voor de wetstekst en een voor een uitgebreide uitleg.

  https://www.knivesandtools.nl/nl/ct/messen-wetgeving.htm
  http://wetten.overheid.nl/BWBR0008804/2015-07-01#1_Artikel2


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website