Uitgaan in Pattaya: waar moet je zijn?

Door Redactie
Geplaatst in Nachtleven, Uitgaan
Tags: , , ,
11 februari 2020

Angel House Studio / Shutterstock.com

Pattaya biedt een zeer gevarieerd uitgaansleven, je kan eenvoudig stellen: voor een ieder wat wils. Tourist of expat, jong of oud, man of vrouw, hetero of homo het maakt in Pattaya niet uit, je zal vinden wat je zoekt.

Zaterdagavond is stapavond, dus ook tijd voor deze blogger om Bacchus te vereren. Met een lege maag in Pattaya uitgaan is geen goed idee. In elke straat zal je meerdere restaurantjes aantreffen dus keuze genoeg. Sommige restaurants zoals Leng Kee zijn zelfs 24 uur per dag geopend. Eten aan zee kan prima bij de Beergarden vlak voor Walkingstreet. Is het nog te vroeg om aan het bier te gaan, dan kan je natuurlijk even naar Megabreak om te poolen.

Waar naar toe?

Mocht je aan het begin van de avond je keuze nog niet bepaald hebben dan is het goed om te weten waar je voor wat moet zijn. Second Road en Beach Road biedt een keur aan barretjes waarvan een flink aantal met swingende live muziek. Daar zitten leuke coverbands tussen die muziek spelen van Queen, Rolling Stones, Dire Straits, etc. Prima geschikt voor een wat ouder publiek. Wil ergens naar toe waar het wat drukker is stap gewoon in de Bahtbus (Songtaew) en laat je rondrijden voor 10 baht. Dan kan je stoppen als je iets ziet wat je bevalt. Vanaf de kleine uurtjes is de Bamboo bar (links bij de ingang van Walking Street) gezellig en een verzamelplaats voor dames op zoek naar klandizie.

Discotheken

De jongeren trekken massaal naar de discotheken op Walking Street. Om 24.00 uur speelt er in Lucifer een goede Hip Hop band, een aanrader voor de liefhebbers van dit soort muziek. Aan het einde van Walking street vindt je een grote discotheek met twee verschillende zalen. Natuurlijk is er ook nog Club Insomnia, Marine Disco en nog veel meer als je wilt dansen.

Walking Street zelf veranderd continu, het is vooral een komen en gaan van Gogo-bars. Toch zag ik aan het begin van Walking Street aan de linkerkant een prachtige nieuwe bar met een liveband. Een echte aanwinst.

Echter de meeste expats laten Walking Street links liggen, ze gaan voor hun vertier naar Soi Buakhao een langgerekte straat met veel kleine en grotere barretjes. Je treft hier minder toeristen aan en de sfeer is er wat relaxter.

Er is nog meer

Is met het bovenstaande alles gezegd? Nee, zeker niet want er zijn ook nog jazzclubs, cabaretshows, bioscopen, noem maar op. Ook Jomtien en Naklua hebben inmiddels een uitgebreid aanbod van uitgaansgelegenheden. Teveel om op te noemen.

Nergens in Thailand zal je een dergelijk uitgebreid en gevarieerd nachtleven aantreffen. Alleen Bangkok zou Pattaya naar de kroon kunnen steken, maar het belangrijkste verschil is dat het nachtleven in Pattaya veel meer geconcentreerd is. De meeste uitgaangsgelegenheden bevinden zich hier op loopafstand en dat gaat je in Bangkok niet lukken.

20 reacties op “Uitgaan in Pattaya: waar moet je zijn?”

 1. Sir Charles zegt op

  Mijn favoriete discotheek is in Pattaya ‘ The Pier’. Voordeel van dergelijke gelegenheden is vaak dat daar geen morlam en lucktung te horen is waar ik persoonlijk niets mee heb en niet een goed bedoeld coverbandje dat weer de bekende nummers uit de Top 2000 ten gehore wil brengen.

 2. chrisje zegt op

  Als je vertier zoekt in Jomtien
  kan ik je de volgende lokasies aan bevelen
  Beach Road de ganse straat
  Soi 3, soi 4 soi 5 soi 6 soi 7 en een beetje verder een korte soi maar met vele bars enz.
  Aan second road
  een restaurant en goedkoop en lekker eten zowel Thais als Europees eten
  Hier bevind zich ook een marktplaats waar men in open lucht kan eten, tipische Thaise eet tentjes
  voor elk wat wils
  tegen over deze martplaatst een zeer groot aanbod van allerlei bars en shops
  Deze bars worden druk bezocht door Britten, bijna in elke bar bevint zich een biljard tafel(pool).
  Op de Beach road bevind zich ook een avond markt met vele kleine restaurantjes zeker een bezoek waard

  Geniet er van

 3. Robert48 zegt op

  Als ik in pattaya ben ga ik naar de bamboe bar leuke bands met goede muziek 2 bandjes per avond,daar ammuseer ik me het beste.
  Hoe van goede muziek maar voor mij molam muziek uit onze Isaan ook goed.

  • Rinus zegt op

   Het is voor mij al lang geleden dat ik in Pattaya ben geweest. Vroeger kwam ik ook in de Bamboe bar, leuk om te lezen dat deze nog steeds bestaat en dat er nog steeds bandjes optreden. Er was altijd een leuke relaxte sfeer. Hoop binnenkort nog een keer naar Pattaya te gaan.. Er zal best wel veel veranderd zijn, maar dat is al lang gaande. De eerste keer dat ik er kwam is ongeveer 30 jaar geleden, toen ben ik er 5 jaar later nog eens geweest. Toen al kon ik het verschil merken. 6 jaar geleden ben ik er voor het laatst geweest met mijn Thaise vriendin uit Koh Chang. Ik vind dat je alles een keer gezien moet hebben dus ben ik met haar naar een GoGo bar gegaan. Ik wist niet wat ik zag, topless bediening en op het laatst stonden de girls spiernaakt op de tafeltjes te dansen. In die bar raakte we in gesprek met een aantal van deze meiden en die bleken toch wel super aardig te zijn. Het is er dus toch nog wel ,maar ik ben bang dat alles wel aan het verharden is met alle ellende van dien. Het ergste vind ik het voor die meiden. Ik weet niet of het waar is maar ik hoorde dat er tegenwoordig ook Russische prostituees zijn daar, als dat waar is dan is het einde in zicht. Binnen de kortste keren zal dan de criminaliteit uit stijgen boven het plezier. Echt erg want Pattaya vond ik uniek in de wereld

 4. Robert zegt op

  Voor de ware bluesliefhebber beveel ik Leo Blues Bar aan, te vinden in Naklua. http://leobluesbarpattaya.net/
  Veel oud leden van o.a. Susie quatro en Duran enz. leven in Pattaya en treden er regelmatig op.
  Soi Wongamat !8 Naklua.

 5. job zegt op

  Ik kom altijd graag in The Moon River Pub; een geweldige Philipijnse band die zowat elk nummer (ook op verzoek) speelt. North Pattaya Road, zo’n 5 minuten lopen vanaf de Dolfin roundabout.

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Job,

   The Moon River Pub is al een jaar dicht en wordt voorlopig niet geopend.
   groet,
   Lodewijk

 6. Serge BERGHGRACHT zegt op

  Ik ging graag naar Pattaya omwille van de goeie live-bands, specifiek naar ‘The Blues Factory bar’, midden in Walking Street op de linker zijde…. maar het is op de “teruggang” spijtig want de beste bands spelen daar volgens mij… Steeds ’toppie’ ! Wat ook leuk is is de eerste echte Thaise bar op de rechterkant begin Walking street. Toffe band iedere avond met show en de drnak is goedkoper dan elders. ‘Funny’ show de ganse avond aldaar ! En met wat geluk maak je daar kennis met leuke inlandse dames….

  Voorts vind ik de boullevard nog altijd goed om te wandelen maar je moet op je hoede zijn ’s avonds en ’s nachts.
  Leuk als je eens wil praten …. maar hou je geldbeugel in de gaten !

  Chockdee Khap !
  Serge

 7. KhunJan1 zegt op

  Na alle reacties te hebben gelezen waarin uitstekende locaties werden genoemd, mis ik toch de “Pattaya Beer Garden”.
  Ik persoonlijk heb het wel gehad met al die herrie in de talloze barren van de Walking Street, daarom vind ik de PBG een verademing, heerlijk rustig zitten op het vlonder met uitzicht op zee of gewoon aan de immens grote bar waar ook nog eens vaak leuk gezelschap te vinden is, zeker ’s avonds.
  Er wordt goede muziek gedraaid en afgespeeld op diverse grote TV-schermen, alles in een acceptabel geluidsniveau zodat je ook nog eens een gesprek kan voeren.
  Eten kan men er ook en is van goede kwaliteit, sla de menukaart maar eens open.
  Kortom een oase van rust en gezelligheid vlak voor het begin van de luidruchtige Walking Street.

 8. rudy zegt op

  hallo…

  Mijn lievelingskroeg is The Marquee op soi buakhao, als je van pattaya Thai komt, ongeveer na 1 km rechttegenover een juwelier en een Atm… Singa 55 bth… juist ervoor heb je een soi die naar second road gaat, rechts een eetmarktje, 100 meter verder op de linkse kant, Alex bar; Singha 45 bath, zus van de bazin van The Marquee…

  Ten einde van die soi kom je op second road,g a je naar rechts, heb je op de hoek van soi 6 the corner bar, heel goed, de bazin komt vaak met gratis belegde broodjes langs, ga je verder, heb je op soi 4 een hele goeie muziekbar, rijd je verder, kom je aan het einde in de bocht op Beach Road… altijd rechtdoor, voorbij Pattaya Thai, heb je soi 8 en 7… op de hoek van soi 8 heb je een hele grote poolbar, ga je soi 7 binnen, heb je na 100 meter op de linkse kant Sailor Bar en restaurant, spotgoedkoop en lekker eten… ga terug naar second road, steek over naar soi Buakhao, als je met de bike bent, tenminste, want second road is een eenrichtingsstraat, anders doe je het te voet, maar met de bike, ga op soi Buakhao naar rechts, na 2 km soi Diana in, terug tot op second road, ga naar rechts, 50 meter verder heb je Kiss restaurant, spotgoedkoop, en juist ervoor heb je een galerij, 20 meter ingaan, en op de rechtse kant heb je een Belgisch restaurant, waar je lekkere steaks kan eten, en zo zijn er nog tientallen…

  In Pattaya bestaat het woord verveling niet!!!

  Geniet ervan!!!

  Rudy.,

 9. jacqueline zegt op

  Halo uitgaan als koppel van 50 + , jonger en ouder mag ook , is voor ons Beachroad ter hoogte van soi 8 en soi 7
  de lucky star bar overdag lekker van de drukte op straat en de venters genieten ,( die je na een paar kennen , niet meer vragen of je wat wilt kopen , maar een gezellig praatje met je maken over , b v hoe slecht de verkoop gaat , ( doe je niet vervelend of proberen hun voor de gek te houden , word zeer gewaardeerd ,die mensen proberen ook maar een boterham te verdienen .)
  In de avond speelt er een lekkere band .
  Een eindje verder richting soi 7 is de WE are the world bar , ook hier speeld een band. Al was het dit jaar een hele slechte maar wel lieve mensen , die je na een paar dagen ook , zonder bijbedoeling , begroeten als vaste klant.
  Als je dan soi 8 uitloopt , second road oversteken en een beetje naar links , daar heb je een straatje met links en rechts en in de midden ook allemaal barretjes , waar het ook als je voor jezelf de juiste bar vind , heel gezellig kunt hebben .
  Voor ons is dat de Janes ’s bar , bijna de laatste van de midden barretjes .
  Daar hebben ze een grote tv met video s van oude muziek , en altijd de vaste klanten , meest Engelsen maar zeker ook Nederlanders en Belgen
  De prijs van een Singha biertje kost bij deze zaken tussen 50 en 60 baht
  Ook wij gaan , als we 3 maanden in thailand zijn , wel eens naar Walkingstreet , maar dat is meestal alleen om erdoor te wandelen , is er plaats op een terrasje gaan we even zitten , drinken er 1 of 2 en dan weer snel naar de soi 7/8 buurt.

 10. Willy Croymans zegt op

  En niet te vergeten de kleine barretjes waar in sommige Nederlands wordt gesproken zoals “Korn Beer Bar” in Soi Chaiyapoon.
  Het barretje met aangepaste muziek, leuke verlichting, charmante serveersters en soms ook nog een gratis snackje…
  De moeite waard om er een kijkje te nemen…

 11. Dion zegt op

  Ik ga altijd naar Lucky star bar walking street tegenover de marine disco

 12. Lung Theo zegt op

  Probeer de Booze Lounge eens in soi Khao Talo.

 13. Alex zegt op

  Laat ik ook even een advies achterlaten voor de GAYS onder ons.
  Het vroeger populaite Sunny Plaza is compleet dood, meeste zaken hesloten, een ghost city.
  Boyztown, is ook niet meer wat het was. Voorheen toen Jimmy er nog de scpeter zwaaide was het een perfecte uitgaans wijk voor gays. Er is nog niets mis mee, maar het anders en in mijn ogen minder van kwaliteit, alhoewel er best nog wat leuke bars en shows zijn.
  Het gezelligste is Jomtien complex, zoals de naam al zegt: in Jomtien, komend van Pattaya aan de rechterkant, voordat je de bocht om moet naar beachroad. Een hele gezellige uitgaans wijk met een royaal aanbod aan gay bars, boys bars, en twee show theaters: the Venue en M2M, waarvan ik persoonlijk de laatste de beste vind. De Venue start om 22.00 uur, M2M om 23.00 uur. De hele sfeer in Jomtien complex is relaxed, uitgelaten, een mix van internationale bezoekers en Thaise boys. Een aanrader voor GAYS!

  • john van gastel zegt op

   ik vind juist The Venue veel beter dan M2m…………. is toch veel profesioneler !!!

 14. John Lydon zegt op

  Fijn om al die tips voorbij te zien komen. Bedankt daarvoor mannen. Zelf heb ik een specifieke tip. Als je met een groepje mannen gaat stappen die in een iets hogere versnelling willen partyen, kan ik je een goede warming up tent aanraden. Op de Walking Street, na ongeveer 150 meter links zit de Ice Room (onderdeel van de V20 bar). In de Ice Room is het super koud. Neem daar een shotje, probeer je warm te springen met een Polar bear erbij. Man man man wat hebben we daar gelachen.

 15. rori zegt op

  ik mis hier “mijn” bar in walking street. de tuna bar. rock, hard rock en heavy metal. Als je elf van deze stijl houdt. kunt spelen of zingen stap op de band af en doe mee.
  Een jaar of twee geleden eens verrast door een optreden van Lothar Heinburg en Michael Schenker oud leden toen van de Scorpions was echt te gek. Ook ooit de zanger van een andere duitse rock band daar horen en zien optreden en zingen.

  Van een thaise vriend gehoord dat Ian Gillan van Deep Purple daar ooit is wezen jammen.Of het waar is weet ik niet. Wel ooit een zanger van een

 16. carlo zegt op

  Mij kun je laat in de nacht, of vroeg in de ochtend, steeds vinden in de Insomnia, WS.
  Doet mij denken aan mijn uitgangsjaren in de Boccaccio Destelbergen, waar ik een zalige tijd meegemaakt heb. Maar in zulke clubs kun je in België als 50+’er niet meer binnen zonder bekeken te worden. Wel in Pattaya ben je er nog steeds welkom en kun je aangenaam gezelschap verwachten.

 17. PaulW zegt op

  Moet iemand me vertellen waar ik die jazzclubs kan vinden. Ik luister graag naar jazz, maar bij mijn weten is er geen enkele jazzclub of jazzbar (Hoeft niet met life music) in Pattaya. Alleen bars met 70-80er jaren muziek . Alle bars dezelfde muziek, Komt me zo langzamerhand de “keelpijp” uit 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website