(Tao-cosmic / Shutterstock.com)

Wie zich regelmatig in het Thaise uitgaansleven begeeft weet dat veel Thaise vrouwen uitstekend kunnen dansen. Ze hebben een goed ritmegevoel en zijn behoorlijk lenig in de heupen. Ik doel dan niet op de Gogogirls die uit verveling een beetje heen en weer wiebelen op een podium.

Sexy en uitdagend, Coyote dansers

In Thailand staat een bepaalde manier van sexy dansen bekend als de coyote dans. De meisjes die deze dans uitvoeren heten, je raadt het al: Coyote dansers. “Coyote” komt van de film “Coyote Ugly” uit het jaar 2000, een film over de nachtclub met die naam waarin boeiende dames spannende dansvoorstellingen op de bar geven.

Dit fenomeen is al lange tijd populair in Thailand er werden zelfs speciale clubs geopend waar deze Thaise dames hun dansje opvoerde, met natuurlijk veel jonge mannelijke toeschouwers. Vooral Thaise studenten en Thai uit de sociale middenklasse bezochten deze gelegenheden. De clubs waren oorspronkelijk bedoeld voor de Thai zelf en niet voor toeristen. Toch ontdekte toeristen dit soort clubs ook al snel en bezochten ze in grote getallen. Het belangrijkste onderdeel van hun optreden is de dans, die meestal energiek en uitbundig is, vaak uitgevoerd in bijpassende outfits. Deze outfits variëren van casual kleding tot meer verleidelijke kostuums, afhankelijk van de locatie en de gelegenheid. Soms zijn deze outfits geïnspireerd op de popcultuur, met elementen van anime, videogames en andere vormen van entertainment.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel Coyote dansers vaak werken in omgevingen die geassocieerd worden met de volwassenenindustrie, ze strikt gezien entertainers zijn, en hun werk draait in de eerste plaats om dansen en klanten vermaken, niet om andere vormen van volwassen entertainment. De reputatie en perceptie van Coyote dansers in de Thaise samenleving zijn gemengd. Sommigen beschouwen het als een legitieme vorm van entertainment en een manier voor jonge vrouwen om een inkomen te verdienen. Anderen hebben echter kritiek op de industrie en beweren dat deze uitbuitend is en bijdraagt aan de objectivering van vrouwen.

Clubs met Coyote dansers in Bangkok

Een bekende club waar vroeger veel mooie Coyote danseressen te bewonderen waren is de Hollywood Bangkok Club in Soi 11 Rachada (ik weet niet of de club nog bestaat). Een populaire club waar zowel veel Thai als farang op afkwamen. Als je bij binnenkomst gelijk een fles whisky kocht, hoefde je geen entree te betalen. Een fooi aan de ober of serveerster zorgt voor tafel op de begane grond dicht bij het podium. Dat was wel raadzaam omdat er ruim 1.000 mensen in konden.

Bijna verboden door Thaise overheid

In 2006 overwoog de Thaise overheid om jonge vrouwen (18, 19, 20, enz.) te verbieden een baan aan te nemen als Coyote danseres. De motivatie daarvoor was dat het dansen te intensief en te zwaar zou zijn voor jonge meisjes. De werkelijke reden was dat toeristen niet de verkeerde indruk moesten krijgen van Thaise vrouwen….

De laatste jaren lijkt het fenomeen een beetje uit te sterven. Je komt nog wel Coyote dansers tegen bij lokale autoshows en bij dans/muziekoptredens in Isaan.

De onderstaande video toont de zogenaamde Coyote dans, oordeel zelf.

10 reacties op “Thaise Coyote dansers: sexy en bijna verboden”

 1. Sjaak S zegt op

  Sorry, hoe graag ik ook in Thailand ben, maar dansen kunnen deze dames nu eens helemaal niet. En de meesten hebben te smalle heupen en nauwelijks een achterwerk om ermee te zwaaien. De schrijver is waarschijnlijk nog nooit in Brazilië geweest. Daar overdrijven sommigen ook wel eens, maar om op dat niveau te kunnen komen zal nog heel wat water door de Chao Phraya moeten vloeien.

 2. tom bang zegt op

  Sorry maar de muziek en de dans lopen niet synchroon er staat een muziekje onder verschillende dansers sie zich naar mijn mening niet erg inspannen. Meer als de go go girls in de bar dus.

 3. Jasper zegt op

  Ik kan mij goed voorstellen dat de Thais overheid dit liever niet heeft. Dit kleine dikkertje heeft er niet alleen overduidelijk geen zin in, ze kan er ook niets van.

  Zelfs in mijn kleine stadje in de provincie zie ik gewone boerenmeisjes op het podium die er echt heel, heel veel meer van bakken voordat de lokale politicus zijn zegje doet….

 4. Leo Bossink zegt op

  Tja, best wel sexy dansen. Ik zie dit toch liever dan het dansen op een Weense wals, of iets dergelijks.

 5. Freek zegt op

  Bij ons op de fabriek in Lad Krabang wordt er regelmatig tijdens een fabrieksfeest een wedstrijd Coyote dansen gehouden. Gewoon voor de gein en de winnaar krijgt een elektrische frituurpan o.i.d. De meeste teams bestaan uit 4 meiden. Sommige teams zijn al weken tevoren, in de pauze, aan het oefenen in een afgesloten ruimte want hun dans moet voor de concurrentie geheim blijven! Deelneemsters en kijkers hebben er altijd groot plezier aan!! Je zal verstelt staan hoe goed die meiden, die je eigenlijk alleen maar kent in hun fabrieksuniform, kunnen dansen! Altijd leuk en heeft niks met seks te maken.

 6. Tak zegt op

  Coyote dansen verbieden maar a go- go bars waar heel wat meer gebeurd
  dan alleen maar wat dansen blijven bestaan. De Thaise overhead is altijd
  wat onlogisch en irrationeel in hun handelen mij inziens.

 7. Frank zegt op

  toch even ter info: er zijn zowel Coyote dansers meisjes als jongens. Het is maar naar welke soort tent/club je gaat.

 8. Andy zegt op

  Nee , ze moeten dit voor mij niet helemaal afschaffen . Ben nooit in Brazilië geweest , maar Youtube staat er vol van , mooie meiden met ronde achterwerken . Maar heb in Thailand ook al veel mooie meiden gezien met de ronde vormen op de juiste plaats . Soit , goed dat we niet allemaal dezelfde smaak hebben .

 9. Ferdi zegt op

  Ik dacht dat deze “danseressen” reeds bestonden in de jaren 1800
  https://en.wikipedia.org/wiki/Funeral_stripper#

 10. Poe Peter zegt op

  Ik ben het nog steeds met de reactie van Sjaak S. eens, Thaise vrouwen kunnen niet dansen en hebben geen ritme gevoel, zowel hier in Nederland tijdens feestjes op verjaardagen, of feesten in tempel Waalwijk, als ook de danseressen die tijdens feesten in Thailand op een podium staan te ‘hupsen’. Het werkt op mijn lachspieren, zoals in het filmpje zijn het wulpse/sexy bewegingen maar het heeft met dansen niets te maken.
  Diegene die het geweldig vinden zullen wel alleen vanuit hun lustgevoelens, oftewel kruis reageren.
  Hoe er in bars gedanst wordt heb ik geen ervaring mee, maar wat ik hier in video’s op Thailand blog zie staan is dat van hetzelfde laken een pak.
  De traditionele of authentieke dansen zijn dan wel prachtig om te zien, maar daar ligt het tempo dan ook een stuk lager.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website