Murray Head, de Engelse zanger en acteur, liet de wereld al kennismaken met het beroemde nachtleven van Bangkok. In zijn hit uit 1984 zong hij onder andere “One night in Bangkok and the world’s your oyster”. Nu staat Bangkok wederom in de top 10. En wel van de steden met het beste nachtleven ter wereld.

Trendy discotheken en nachtclubs

Bangkok heeft overdag veel te bieden, tempels, markten, shoppingmalls, musea en nog veel meer. Ook het nachtleven in Bangkok is gevarieerd en uitbundig. Mocht je denken dat het alleen gaat om Beer- en Gogobars dan is dat een misverstand. Bangkok kan zich meten met alle andere grote wereldsteden op het gebied van uitgaan en nachtelijk vertier. Hypermoderne en trendy cafés, bars, nachtclubs en discotheken zijn er te kust en te keur.

Een Thaise massage zal je ontspannen en energie geven. Daarna kun je natuurlijk naar een tempel gaan voor verlichting en een spirituele ervaring. Stort je vervolgens in de wereld van de gastronomie en laat je innerlijk verwennen met een heerlijk maaltijd in één van de vele toprestaurants in Bangkok. Om de calorieën weer te verbranden ga je de hele nacht dansen in een hippe discotheek of nachtclub. Bangkok verveelt nooit.

Theater in Bangkok

Ben je niet zo’n wild type? Het gaat er rustiger aan toe in Siam Niramit (www.siamniramit.com), gelegen in het centrum van Bangkok. Dit ‘state-of-the-art’ theater met 2.000 zitplaatsen is iedere dag geopend. Op het programma staan ‘s werelds grootste theaterproducties. In het complex zijn zelfs drie restaurants en een authentiek Thais dorp. De bezoekers kunnen een wandeling maken door dit dorp en genieten van de sfeer van het Thaise leven in vroegere tijden.

Top 10 Nightlife Destinations in the World

Gelukkig zijn wij niet de enige die het uitgaansleven van Bangkok de hemel in prijzen. De 40 miljoen leden van ‘s werelds grootste reis en review site TripAdvisor denken er net zo over. Zij verkozen Bangkok tot de ‘Top 10 Nightlife Destinations in the World’

Hier de complete lijst van TripAdvisor. Top 10. steden met het beste nachtleven in de wereld:

 1. New Orleans, Louisiana
 2. New York, New York
 3. Las Vegas, Nevada
 4. Buenos Aires, Argentinië
 5. Londen, Verenigd Koninkrijk
 6. Berlijn, Duitsland
 7. New Castle upon Tyne, Verenigd Koninkrijk
 8. Dublin, Ierland
 9. Bangkok, Thailand
 10. Sydney, Australië

 

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Bangkok in top 10 van steden met het beste nachtleven ter wereld”

 1. Robert zegt op

  Duidelijk sterk Amerikaans/Engels getint lijstje. Zelf heb ik in 8 van deze steden het nachtleven mogen proeven, plus nog in een heleboel andere steden wereldwijd, en m.i. is Azie hier zeer slecht vertegenwoordigd. In veel Aziatische steden voelt iedere avond als zaterdagavond. En New Orleans op nummer 1??? Yeah, right!

 2. Bert Gringhuis zegt op

  Ik ken de meeste steden uit het rijtje en miste Amsterdam. Amsterdam was voor mij altijd No. 1 totdat ik in Pattaya kwam.
  Kijk op die website Tripadvisor voor meer interessantre rijtjes. Gelukkig staat Amsterdam wel als 5de in de lijst van Europa, hoewel ik zelf vind, dat het voor Berlijn, Newcastle en Dublin had moeten staan.
  Er is geen ranglijst voor Azie, maar daar zou zeker Pattaya, Jakarta, Manila en Hong Kong moeten worden genoemd.

  • Redactie zegt op

   Bangkok biedt toch wel meer variatie dan Pattaya. Meer bioscopen en theaters. Pattaya is uniek maar vooral gericht op de seksindustrie. Er zijn daar best wel leuke tentjes met goede livemuziek en prima discotheken, maar toch een ander soort publiek. De wallen in Amsterdam is ook leuk, maar daar geldt hetzelfde voor: veel toeristen voor de coffeeshops en het Red ligt district.

   Bangkok is wat meer een afspiegeling van het normale Thailand. Daar moet je de beer- en gogobars opzoeken zoals Nana, Patpong en Soi Cowboy. In Pattaya zit je er midden in. Het voordeel daarvan is dat in Zuid Pattaya alles op loopafstand is. In Bangkok heb je altijd een taxi nodig.

 3. Niek Jansen zegt op

  Bangkok en Chiangmai de twee beste steden ter wereld?
  Come on. En op grond waarvan?
  Volgens mij is er heel wat onder de tafel geschoven om in die rangorde terecht te komen.

 4. Beste Niek,

  Chiang Mai komt in bovenstaand lijstje niet voor, maar ik neem aan dat je doelt op de resultaten van Bangkok en Chiang Mai in de 2010 World’s Best Awards van Travel + Leisure magazine, een internationale uitgave van American Express. Er is hier al een hoop over gezegd en geschreven afgelopen zomer op de Engelstalige blogs, met name door expats die in Thailand wonen.

  Onderstaand blog geeft je misschien iets meer inzicht, en als je de reacties op dit blog bekijkt zie je ook dat de editor aangeeft waarop precies gestemd is. De survey, alhoewel open voor lezers en reizigers wereldwijd, wordt georganiseerd vanuit New York en is conform strenge Amerikaanse richtlijnen mbt surveys en polls.

  http://blog.travelandleisureasia.com/destination/2010/07/15/bangkok-tl%e2%80%99s-world%e2%80%99s-best-city-the-why%e2%80%99s-and-how%e2%80%99s/

  Voor de 2011 World’s Best Awards kun je stemmen via http://www.TLWorldsBest.com/intl

  Robert Jan Fernhout
  Uitgever
  Travel + Leisure Southeast Asia


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website