De milieuverontreiniging krijgt nog weinig aandacht

Door Redactie
Geplaatst in Milieu
Tags:
11 november 2011

Terwijl de regering bezig is met de acute crisis en plannen maakt voor het herstel van de overstroomde industrieterreinen en andere infrastructuur, wordt de milieuverontreiniging grotendeels over het hoofd gezien. Dit schrijft Steve Pearmain, directeur van SKP Environmental, in Bangkok Post.

Grote hoeveelheden industrieel afval, gevaarlijke stoffen, rioolslijk en diverse giftige chemicaliën zijn in het milieu terechtgekomen. Ze hebben een direct negatief effect op de waterkwaliteit en de gezondheid van mensen. De overstromingen laten ook een toxische erfenis na in de vorm van verontreiniging van bodem, sediment en grondwater. Die zullen een risico blijven vormen voor de gezondheid van mensen en het milieu, lang nadat het water zich heeft teruggetrokken.

In de rest van het artikel schetst Pearmain in detail de gevolgen. Zo wijst hij onder andere op het risico dat contaminanten terecht komen in de voedselketen, waardoor ze een potentieel gevaar voor de gezondheid van mensen vormen. Gebouwen die onder water hebben gestaan, vormen een broedplaats voor schadelijke schimmels en zwammen. Schimmelsporen kunnen onder andere allergische reacties veroorzaken, astmatische periodes en infecties. Het is daarom belangrijk dat gebouwen die onder water hebben gestaan, op de aanwezigheid van schimmels en zwammen worden gecontroleerd.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “De milieuverontreiniging krijgt nog weinig aandacht”

 1. HansNL zegt op

  Als het water weg is, vrees ik, gaat de regering na het treffen van enkele maatregelen om het gepeupel tevreden te houden, weer over tot de orde van de dag.
  Het wijzigen van de grondwet en aanverwante zaken om de terugkeer van een bepaald persoon mogelijk te maken
  Jawel!
  Daar waren ze ook druk mee toen het water al onderweg was naar Bangkok.
  (Volgens de UN)

  • Marcel zegt op

   Ja die terugkeer van die bepaalde persoon zal wel het hoogst op het prioriteitenlijstje van de regering staan. Maar waarschijnlijk niet voor een “pluk ze actie” waarbij alle onrechtmatige toe geëigende zaken van deze persoon en bijbehorende derden weer terug worden gehaald.
   Met dat geld zou een goed begin kunnen worden gemaakt om een goed watermanagement op te zetten.

 2. Johnny zegt op

  De Thai heeft niet veel kennis in huis als het over omgaan met schadelijke stoffen gaat. De gevolgen zijn nu duidelijk merkbaar, nu er is doorgespoeld. Ik zie dat veel Thai vissen vangen in dit vervuilde water. Let wel, die worden allemaal verkocht voor 35 bath/kilo en niet zelf geconsumeerd. Die komen misschien wel op het bord van die argeloze toerist voor 180 bath/stuk.

 3. Nicole zegt op

  Dus voorlopig geen vis eten, lijkt mij veiliger

 4. jaco . z zegt op

  ah ik zit in de bagger ik heb er wel zin om in thailand aan bak te gaan . dus laat ze maar beginnen met het uit baggeren van de rivieren en grote kanalen aanleggen en goeie dijken maken stuwen met sluisen gelijk goed voor de binnenvaart daar en energie dus goed voor de bloemtjes rb beitjes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website