Luxueus afkicken in The Cabin

Door Redactie
Geplaatst in Medisch toerisme
Tags: , ,
28 oktober 2013

Verslaafd aan drugs, alcohol, desnoods seks of gokken? The Cabin, een rehabilitatiecentrum aan de rand van Chiang Mai, biedt hulp. Het claimt zelfs een sneller herstel dan andere instellingen, die er vaak drie tot zes maanden over doen. Wereldberoemde sterren, buitenlandse royals en biljonairs worden er behandeld. Die kunnen zich wel 400.000 baht veroorloven voor een behandelingspakket van 28 dagen.

Voor dat geld krijgen de gasten een dagprogramma van 9 tot 21 uur, een grote privékamer met badkamer, kabel-tv, DVD-speler en 2 uur per dag internet, maaltijden met een ruime keus aan drank en medische verzorging. De therapie wordt verleend door een team van in Engeland, Australië en Canada getrainde psychiaters, psychologen en counselors.

De intake begint met een medisch onderzoek en een controle van de bagage op schadelijke voorwerpen. Mobieltjes zijn niet toegestaan, tenzij nodig voor zakelijke doeleinden. Een telefoongesprek mag eenmaal per week. Romances zijn verboden. Patiënten met ernstige vergiftigingsverschijnselen gaan eerst voor behandeling naar een ziekenhuis. Eenvoudiger zaken worden intern behandeld.

Verslaving is een hersenziekte

En daarna begint de therapie, die gebaseerd is op de definitie van verslaving als een hersenziekte. Waar het om gaat is dat de hersenen een hormoon afscheiden wanneer iemand drugs gebruikt. Op andere geluksprikkels wordt niet meer gereageerd en daar probeert The Cabin verandering in te brengen. Het centrum maakt de patiënten ervan bewust middels verschillende vormen van therapie, massages en weekendexcursies.

Herstellende verslaafden verhuizen naar een halfweg huis, waar ze voor zichzelf moeten zorgen: koken, kleren wassen, schoonmaken. Daar gelden huisregels en een avondklok, maar verder kunnen ze er een normaal leven leiden met contacten buiten de deur. Het psychiatrisch team is altijd beschikbaar voor advies.

Nadat de buitenlandse patiënten naar hun land zijn teruggekeerd, kunnen ze nog steeds counseling krijgen, dat wil zeggen in drie klinieken in Singapore, Australië en Engeland.

(Bron: Bangkok Post, 22 oktober 2013)

Foto homepagina: Directeur Alastair Mordey in gesprek met een patiënt.

3 reacties op “Luxueus afkicken in The Cabin”

 1. Robert zegt op

  Ook weer een mooio initiatief om mensen te helpen. Voor meer info zie http://www.thecabinchiangmai.com

 2. Soi zegt op

  Voor de minder kapitaalkrachtigen onder ons: de Nederlandse particuliere verslavingszorginstelling SolutionS werkt al sinds jaar en dag samen met verslavingsklinieken in het buitenland. Website: “Opname voor een intensieve behandeling is mogelijk in SolutionS Center in Voorthuizen. Daarnaast werkt SolutionS met een selecte groep ontwenningsklinieken in het buitenland. Deze partnerklinieken bevinden zich onder meer in Zuid-Afrika, Antigua en Thailand”.
  Behandelkosten worden gedekt uit de ziekenfondsen. Enkel voor vervoer, logies en zakgeld dien je zelf zorg te dragen. De instelling heeft in Chiangmai een kliniek voor Nederlandse patienten, die ervoor kiezen om tijdens de behandeling niet de kans te lopen bekenden tegen te komen, dan wel met ernstige drugsverslaafden in eenzelfde ruimte te verkeren, cq bang zijn snel terug te vallen in de eigen thuisomgeving, oftewel denken dat als je bv 3 maanden uit je eigen omgeving bent, dat je dan genezen/clean huiswaarts keert.
  Hoe dan ook: Als je ooit in de situatie komt dat slechts de bierglas je enig gezelschap is, kijk dan op: http://www.solutions-center.nl/

 3. Rick zegt op

  Haha voor een sex verslaving afkicken in Thailand dan moet je sowieso al een hekel aan Aziatische dames hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website