Ik bied mijn huis in Ban Nong Yai, gemeente Samroiyod te koop aan om na verkoop terug naar Nederland te gaan. Vanwege mijn specifieke medische situatie en de daaraan verbonden kosten is een langdurig verblijf in Thailand niet langer haalbaar.

Ik ben 71 jaar, woon samen met mijn Thaise vriendin en heb al 50 jaar diabetes type 1 zonder complicaties. Echter de verzekeringskosten lopen gierend uit de hand. Toen ik in 2012 in Thailand ging wonen betaalde ik $ 2.100 per jaar voor de in-patiënt verzekering en wie had kunnen denken dat door jaarlijkse premiestijgingen van circa 15% dat zou oplopen tot $ 9.600. Maar goed, het is nog altijd minder dan volgend jaar, want dan gaat de premie naar de $ 11.000 en het jaar erop naar $ 12.700, enz. Daarboven komen dan nog de insuline, testmaterialen, internist, e.d. Onverzekerd leven als diabeticus? Ik begin er niet aan!

De Ban Nong Yai wijk

Ban Nong Yai is een rustige, agrarische wijk van Samroiyod op circa 1,5 km vanaf het Khao Kalok strand en de wijk ligt ter hoogte van Pranburi en zo’n 35 km ten zuiden van Hua Hin. In Ban Nong Yai is een villawijk van circa 80-90 bungalows met vooral internationale bewoners en uiteraard ook met enkele Nederlanders en Belgen. Deze villawijk ligt niet in een afgesloten park of nederzetting en de bewoners hebben dan ook geen gemeenschappelijke kosten of opslagen op rekeningen van nutsbedrijven. Er is een actieve groep van bewoners die gezelligheids- of liefdadigheidsactiviteiten organiseert. Enfin, op mijn Engelstalige website kunt u nog veel meer over deze locatie lezen.

Mijn Ban Nong Yai huis

Het huis is in 2005/6 gebouwd in opdracht en onder toezicht van een Amerikaanse ontwikkelaar/opzichter en dat betaalt zich terug in de bouwkwaliteit. Ik woon er sinds 2012 samen met mijn vriendin als de tweede bewoners. Het huis heeft twee slaapkamers met elk een badkamer en verder een woon/eetkamer, Europese keuken en een utilityroom met toilet en aansluiting voor de wasmachine. In de tuin is een grote en een kleine sala. Het vloeroppervlak is 118 m2 en de perceelgrootte bedraagt 776 m2.

Het huis is in een company en er zijn twee soorten aandelen namelijke één soort met 10 stemmen per aandeel (voor de internationale eigenaar) en een tweede soort met één stem per aandeel (voor de Thaise eigenaar). De stemverhouding in de onderneming ligt dan ook op 90:10 en tezamen met een vooraf door de Thaise eigena(a)r(en) getekend, ongedateerd aandelenoverdracht formulier wordt de volledige greep op de onderneming gerealiseerd. Op mijn Engelstalige website www.mybannongyaihouse.com kunt nog veel meer over mijn huis lezen en daar is ook een formulier dat u kunt invullen voor meer informatie.

Ingezonden door Antoine

Onderstaand vindt u een diapresentatie met een kleine selectie van alle foto’s:

5 reacties op “Lezersinzending: Huis te koop in Ban Nong Yai, Samroiyod”

 1. johannes zegt op

  Hi, Antoine.
  Jou presentatie heb je knap geregeld, en ik begrijp je volkomen.
  Ja wij zitten op dit gebied niet goed……..
  Maar ik denk als je niet goed kunt verkopen, Blijf maar gewoon eigenaar, want of je nou 10 miljoen verliest of 5 ……….. Hou maar dit bezit, en ga een adres in NL aan. Misschien heb je wel ’n goeie “Thai-frau “. En anders moet je een keuze maken.
  Ga je “de pijp uit” , is alles afgelopen. Oftewel, je komt enkele malen op ’n langere (8 maanden) vakantie.

  Hier kun je nog lang over discussieren……….

  Veel geluk en wijsheid……….wenst je “n lotgenoot

  Johannes

 2. Hans van Mourik zegt op

  Geeft je.groot gelijk,om weer terug te gaan.
  Zag dat je schreef dat je betaalt aan verzekering, 9600 dollar als inpatient gelijk.als 735 euro p/m.
  Hua Hun is wel een gewilde plaatst,al weet ik niets over de verkoop van huizen hier.
  Wenst jou succes met de verkoop en een betere gezondheid.
  Voor mij is het ook niet haalbaar om zoveel voor een verzekering maandelijks op te hoesten.
  Ben nog verzekerd bij VGZ en betaald voor dit jaar 620 euro.
  Heb al reeds plannen om binnen 5 jaar terug te gaan of eerder,staat reeds ingeschreven in Bronbeek en woning bureau Leeuwarden
  Hans van Mourik

 3. Marian zegt op

  Beste Antoine, ik lees dat je al 50 jaar diabetes hebt type 1 en dat zonder complicaties. Nu wil je weg van Thailand omdat de ziektekostenpremies onbetaalbaar worden. Ik snap dat niet goed. Als je tot UsD 9600 aan premies kunt betalen, dan kun je van dat geld toch ook de nodige medicatie en hulpmiddelen aanschaffen? En diëet houden? Heb je zo’n dure verzekering überhaupt nodig? Zijn er sinds je in Thailand woont inpatiënt behandeling en/of ziekenhuisopnames nodig geweest? Ik vraag dit alles omdat ik zelf ook diabetes heb en het hele proces prima onder controle heb zonder dure verzekering en behandelingen. Marian.

  • Antoine zegt op

   Beste Marian,
   Fijn dat je alles van je diabetes zo goed onder controle hebt. Eenieder heeft een andere afweging en de mijne is dat ik een calamiteit niet langdurig financieel kan dragen. ik kan wel zeg maar rond een jaar financieel zonder verzekering volhouden, maar dat is het dan ook wel. Iemand als jij zult weten dat als er complicaties komen met diabetes dat het dan direct fors in de papieren gaat lopen. Denk aan hart- of hersen infarcten, acuut nierfalen, e.d. om enkele van de ernstige aandoeningen te noemen ten gevolge van diabetes. Ik wil je absoluut niet bang maken, maar 50 jaar diabetes laten wel hun sporen achter in het vaatstelsel. Dus heb een plan A, B en C achter de hand als je iets overkomt!
   Antoine

 4. Hans van Mourik zegt op

  Hier heb je gewoon een ZKV nodig.
  Toen ik in 2009 mij uit Nderland heb laten uitschrijven,heb ik eerst nagedacht verzekeren of niet.
  Heb in het Thailandblog een lezers vraag gesteld en ook in een andere Media,kreeg verschillende antwoorden.
  Heb ook aan mij zelf gevraagd,kan ik dat betalen of niet en als ik het geld opzij zou zetten kan en mag ik er ook niet aankomen,dan heb je geld op de bank waar je niets aan heb en er ook niet kan uitgeven..
  Uit eindelijk heb ik toch maar een ZKV genomen,eerst bij Unive later overgeheveld in 2017 naar VGZ.
  Ben blij dat ik dat gedaan heb,achteraf,het is altijd achteraf.
  In 2010 kreeg ik prostaat kanker,2013 darmkanker + de nodige chemo,s en scans en nabehandelingen,in 2018 toen ik in Leeuwarden was een hersens beroerte daar geholpen in het MCL en hier verder behandeld, vorig jaar iets met mijn ogen op 01-02-2020 krijgt ik injecties,alles bekend bij het Thailandblog.
  Stel dat ik geen verzekering heb,dan ben ik stuk,zou dat echt niet kunnen betalen,geschat natte vinger werkt in 10 jaar 90000euro.
  Als je alleen deabetisch ben en blijft,inderdaad dan is het niet nodigom een ZKV te nemen.
  Maar ik wou dat ik helderziende bent,gelukkig niet,ben toch blij dat ik een goede gok heb genomen,het is een gok die je neemt.
  Hans van Mourik


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website