Hoeveel Thaise vrouwen hebben ooit in de seksindustrie gewerkt? Een vraag die bij me opborrelde, nadat een vriendin van mijn vrouw besloot om op 40-jarige leeftijd die stap alsnog te maken.

Hoewel er de nodige onderzoeken en rapporten over dit onderwerp bestaan, zijn er weinig betrouwbare cijfers

Pattaya

voorhanden. Wie op zoek gaat naar cijfers ziet enorme verschillen. Er worden aantallen genoemd van honderdduizend tot boven een miljoen. Er zijn rapporten die beweren dat de seksindustrie 3% beslaat van de totale Thaise economie. Een ander onderzoek spreekt over alleen al 10.000 prostituees in Koh Samui en tussen de 40.000 a 50.000 in Pattaya.

Al deze cijfers moeten we met een korreltje zout nemen. Prostitutie is officieel nog steeds verboden in Thailand en er zijn geen betrouwbare cijfers voorhanden. Echter het laat geen twijfel dat de prostitutie in Thailand een behoorlijke omvang heeft. De sekstoeristen maken slechts 5 á 10% uit van de klandizie van Thaise prostituees. De overige 90% zijn Thaise mannen.

Als we er van uit gaan dat er in Pattaya ongeveer 40.000 prostituees actief zijn, dan is Bangkok, Phuket, Koh Samui en andere toeristische plaatsen zeker ook goed voor 40.000 prostituees. Wat betekent dat 80.000 prostituees de sekstoeristen bedienen. Indien we er van uitgaan dat dit ‘slechts’ 10% van de totale industrie is, zijn er 800.000 vrouwen actief in de Thaise seksindustrie. Natuurlijk zijn deze cijfers slechts giswerk, maar het geeft wel een indicatie.

Bargirl

Laten we weer eens stilstaan bij de vriendin van mijn vrouw. Ze is 40 jaar, gescheiden en heeft een kind. Ze is nooit eerder werkzaam geweest in de seksindustrie. Ze kan nauwelijks rondkomen van haar geld, dus besloot ze dat het verkopen van haar lichaam de beste optie was in haar geval. Het verbaasde mij vooral dat ze toch vrij gemakkelijk tot deze keuze kwam. Daarbij ging het niet alleen om het geld verdienen, ze wilde ook een relatie met een farang. Ook hier weer gebaseerd op financiële zekerheid.

Omdat ze een farang wilde ontmoeten besloot ze om in Bangkok (Patpong) te gaan werken. Ze vond snel werk bij een bar op Bangla Road. Helaas spreekt ze geen Engels. Ze is best aantrekkelijk voor haar leeftijd, maar ze zal de concurrentie moeten aangaan met bargirls die veel jonger zijn en het spel al beheersen.

Aan de ene kant vind ik het moedig dat ze het probeert, aan de andere kant denk ik dat ze zichzelf alleen maar een rotgevoel bezorgt. Op de één of andere manier voel ik me ook een beetje verantwoordelijk voor haar keuze. Ik ben de enige farang die ze kent. Ze vindt mij aardig en ze ziet dat mijn Thaise vrouw en ik gelukkig zijn. Ik denk dat ze er op hoopt om iets dergelijks te vinden voor zichzelf.

Wat ik het meest opvallende vond, was dat haar omgeving de beslissing zonder morren accepteerde. Ook mijn vrouw

Soi Cowboy Bangkok

en andere vrienden, die zelf nog nooit in de seksindustrie hebben gewerkt, probeerde haar niet op andere gedachten te brengen. Ze praatte er openlijke over met elkaar en maakten er grapjes over. Geen van hen was geschokt of keurde het af. Omdat kennelijk zoveel vrouwen in de directe omgeving dezelfde keuze maken is er niet eens meer sprake van een moreel dilemma. Het is gewoon een praktische keuze geworden.

Ik vroeg mijn vrouw of ze wist hoeveel van haar vriendinnen ooit in de seksindustrie hadden gewerkt. Haar vriendenkring vertegenwoordigd volgens mij een dwarsdoorsnede van de vrouwen in Thailand. Mijn vrouw heeft een plattelands achtergrond, maar heeft het grootste deel van haar leven in de stad gewoond. Ze heeft een goede baan en is succesvol. Haar vriendinnen vormen dan ook een mix uit de lagere- en middenklasse van Thailand.

Toen ze er over nadacht, was ze zelf verbaasd over het forse aantal vriendinnen, die op bepaald moment in het leven hun lichaam verkochten. Tenminste een op de tien. Toen ze ook de ‘mia-noi’ factor er bij betrok werd dat aantal nog groter.

Mia Noi

Je zou kunnen stellen dat een mia-noi (minnares) ook een vorm van prostitutie is. Een aantal Thaise vrouwen ziet het zelfs als een vorm van een carrière. Als je aan een Thai vraagt wat ze doet voor de kost, krijg je als antwoord, “ze is een mia-noi”.

Een mia-noi is een Thaise traditie. Het is een statussymbool voor succesvolle Thaise mannen, om naast de eigen vrouw een minnares te hebben. Het laat zien dat ze in staat zijn om twee vrouwen te onderhouden. Als ze zeer succesvol zijn, hebben ze soms meerdere minnaressen. De mia-noi krijgt een flink stuk van de taart. Meestal zelfs meer dan zijn eigen vrouw. Ze krijgt luxe cadeaus en een flinke financiële bijdrage. Het enige wat ze daarvoor hoeft te doen, is er goed uit te zien en seks te bieden. Kortom, het is ook een vorm van prostitutie.

Nog eens 10 procent van de vriendinnen van mijn vrouw was of is een mia-noi. Dus de uitkomst van dit volstrekt niet-wetenschappelijk onderzoek, geeft aan dat wellicht 20% van de Thaise vrouwen zichzelf hebben verkocht voor geld, op een bepaald moment in hun leven. Dat is een fors percentage en zeker veel hoger dan in westerse landen. Desondanks ga ik dit veroordelen. Het is gewoon een andere manier van denken en handelen over dit onderwerp. Net als in het westen, vinden Thai het verkopen van hun lichaam op zijn minst vernederend. Maar omdat de keuze voortkomt uit financiële noodzaak accepteren zij het veel gemakkelijker. Ze schamen zich er niet voor en bespreken het openlijk met vriendinnen. Ook veroordelen ze anderen niet om dergelijke keuzes.

Mijn vrouw en ik zijn ook nog op bezoek geweest bij de bewuste vriendin op Bangla Road. Ze grapte dat ze kennelijk te lelijk was, want na een week had er zelfs nog niemand een drankje voor haar gekocht.

Ik hoop dat ze haar gevoel voor humor in ieder geval niet verliest.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

42 reacties op “Hoeveel Thaise vrouwen zijn er actief in de seksindustrie?”

 1. Blog Boy zegt op

  Hoeveel Thaise prostituees doen zich voor als vrouw terwijl ze man zijn… Dat willen we weten.

 2. Vital Moors zegt op

  Howel ik weinig afweet van dit onderwerp. Moet ik de getallen in twijfel trekken. In Pattaya wonen 105.000 inwoners. Dat betekent dus ongveer 50.000 vrouwen en 50.000 mannen (babys, kinderen en bejaarden inclusief). Als er dan 50.000 protitues zouden zijn, zou iedere vrouw (van baby tot haar dood) protitue zijn, inclusief de vele expats en buitenlandse vrouwen die er officeel wonen.

  in Koh Samui wonen totaal 40.490 personen. dus ongeveer 20.000 mannen en 20.000 vrouwen (ook hierweer inclusief babies, kinderen zieken en bejaarden). Dus 1 op de 2 personen inclief babies en bejaarden zou prostitue zijn

  Lijkt me erg overdreven!

  Maar verder prostitutie is iets van alle tijd. Ik zie het alrijd zo. Op de wallen in Amsterdam (met 900.000 nwoners) zijn er meer prostitués asl in Bangkok (met 10.000.000 inwoners). Wat is veel?

  Zolang als er geen gedwongen prostitutie plaatsvindt en zeker geen kinderprositutie is alles toch ok…

  Ik vind alleen dat Thailand af moet van dit imago. Het is allemaal erg overdreven. Er zijn uiteraard misstanden en die moeten worden aangepakt. Maar Thailand heeft veel meer te bieden… Soms denk ik wel eens dat het uit jaloezie of uit concurentie oogpunt is dat men een paar dingen uitvergroot in de media en daardoor het imago van een land besmeurt. Jammer. Want Thailand is zo mooi en fascinerend en Thaise mensen verdienen dat zeker niet!

 3. Evert zegt op

  Jij weet inderdaad weinig van dit onderwerp. Er is er geen volkstelling en bargirls laten zich niet registreren. Ze komen uit Isaan, weet je wel.
  Volgens de officiele cijfers wonen er 8 miljoen mensen in Bangkok, terwijl het werkelijke aantal richting de 14 miljoen gaat.
  Sterker nog ik denk dat er veel meer prost. zijn dan de aantallen in het artikel.

 4. Evert zegt op

  Die meiden werken een paar maandjes hier en dan weer daar. ze laten zich niet inschrijven bij de burgelijke stand van Pattaya. Ze slapen met 15 meiden in 1 kamer. Denk je dat ze allemaaal een huisje huren? Je bent echt een grappenmaker beste Vital Moors

 5. Bokking zegt op

  Mia-noi is in een aantal gevallen meer als een leuk aangekleed poppetje,en een meisje om het bed te delen.
  Het is inderdaad traditie in Thailand dat als je er warmpjes bij zit er een tweede vrouw op na te houden.De eerste vrouw is daar gewoon van op de hoogte(in de meeste gevallen.De Mia-noi kookt voor haar partner,en regelt vaak allerlei zaken.Een slimme mia-noi gaat mee op zakenreis.adviseerd en helpt hem of haar( vlak de rijke Thaise dames niet uit) soms zelfs met het nemen van beslissingen,zelfs van belangrijke aard.Vaak heeft een mia noi nog een eigen bron van inkomsten,naast het deel wat de partner schenkt.Geen sex dus.
  Zelfs eventueel verwekte kinderen worden soms door de partner onderhouden.
  en dragen hun naam.Slimme Thaise zakenmensen hebben vaak een goed draaiend bedrijf niet geheel zonder de verdiensten van hun mia-noi of meervoud hiervan.De Thaise samenleving kijkt hier heel nuchter tegen aan.

 6. Vital Moors zegt op

  Je kan in Pataya een kamer huren voor minder dan 2000 bath per maand.

  De kern is echter… het imago dat men hiermee van Thailand geeft is nadelig. Of deze meisjes kiezen om protitue te zijn of niet, maakt mij niets uit. Dat is een waardeoordeel en daar gaat het artikel niet over.

  Ik ben zelf in Pattaya geweest in januari en heb er vele gesprekken gevoerd met farang en met Thaise mensen, ook uit Isaan, die er zogezegd niet ingeschreven zijn. Ik kom dan tot de conclusie: er is slechts een beperkt aantal prostituees… walking street en omgeving. Maar de vraag is wat versta je onder prostitutie? Versta je daar ook onder dat een vrouw met een man een maand of langer ergens samenleeft of samen rondtrekt door Thailand? Versta je er ook onder vrouwen die er wonen en die een vriend in buitenland hebben die twee of drie keer per jaar naar Thailand komt? Versta je er ook onder de vrouwen uit Isaan die in Pattaya een man proberen te vinden?

  Dat is voor mij geen prostitutie!

  Prostitutie is het louter hebben van betaalde seks zonder enige relatie. En dat soort prostitutie is erg beperkt in vergelijking met prostitutie in andere landen in Europa.

  De mia-noi… is volgens mij ook geen prostitutie. Het is gewoon hetzelfde als in Europa. Hoeveel zakenmensen hebben niet een vrouw, waarmee ze op een hotelkamer afspreken of zelfs op zakenreis gaan…

  Nogmaals…

  Voor mij moeten we niet kijken naar of er prostitutie is of niet. Waar het om gaat en dat is ook wat het imago van Thailand besmeurt is of dit gedwongen prostitutie is of prostitutie met minderjarigen. Van dat imago moet Thailand af!

 7. bkkdaarnu zegt op

  voor je aantallen gaat schatten moet je erst een afperking=definitie geven van wat je onder dames (heren ook nog) die ‘sell body” doen verstaat.
  Nog veel meer thaise jonge meiden zijn op zoek naar een jonge farang om aan de haak te slaan. Dat heeft niet meteen het aureool van prost.-meer van ”allerlei vriendjes na elkaar”-tot er een er helemaal instinkt en trouwen wil. In de backpackerssector tref je behoorlijk veel van deze mieden aan-en niet enkel Thai, ook Khmer, Burmees en anderen. heel veel ervan zijn al een paar keer een paar weken/maanden in Europa of Australie geweest.
  Aardig is dat dan soms het buitenland toch niet zo bevalt-Ik ken er eentje nogal goed die een half jaar in Niew Zeeland zo heeft gewoond/gehuwd/gewerkt-en toen besloot dat dat oude leventje in Thailand-bijna elke avond wel uitgenodigd door weer een ander die alles betaalt, of zelfs een weekje mee naar ergens zo’n eiland, toch wel veel gemakkelijker en luxer is als je uitsloven in de kou…
  Overigens; in luxe families is het zelfs vaak de vrouw die man”lief”’ naar een mia-noi toestuurt-dan is zij van de last af!
  (vital: je kan overal in Thailand een-bescheiden en niet erg best-kamertje huren voor onder de 1000 bt/maand+nog wat voor water en elektra. Pattaya is zelfs relatief duur in die sector.

 8. ende zegt op

  in drukke tijden zijn er meer in pattaya dan in rustige tijden zo ook in phuket dus je weet nooit hoeveel er zijn geweest en het is ook niet na te gaan.
  maar neem maar van mij aan dat het er meer zijn dan dat je ooit zal geloven.
  een expert in pattaya.

 9. PIM zegt op

  Het is ongelooflijk .
  Zelfs in Thailand vooral in Pattaya nemen zelfs Russen je er tussen .
  Amsterdam heeft het ,Pattaya nog meer .
  Met 1 workpermit mag je nog niet eens 1 kruiwagen zand naar de buurman brengen.dat is werk wat 1 Thai kan doen .
  Wat 1 rus doet kan 1 Thai niet ,ze zijn iets ruimer .

 10. Badbold zegt op

  Goed artikel! Prostitutie kan je het eigenlijk niet noemen. Niet zoals in het westen. De dames willen gewoon plezier maken met falang. Genieten zelf ook van de sex. Hoeveel gaan er in nederland niet met een kerel mee voor een paar drankjes. Ik zie er geen bezwaar in. die meiden wille uiteindelijk ook een gewoon leven. als ze een falang hebben gevonden worden ze meestal ook weer braaf en degelijk, uitzonderingen daarop hou je natuurrlijk altijd. ze zijn in ieder geval altijd vrolijk en in voor een geintje, beter dan die chagereinige wijven in NL.

 11. PIM zegt op

  Tinnakohn en Badbold.
  Ik schrijf dikwijls nadenkers ,de redactie begrijpt mij gelukkig wel .
  Soms lees ik wel eens reacties recht uit het hart .
  Besef wel dat je jezelf daarmee in ernstige moeilijkheden kan brengen zonder dat je het weet .
  1 kruiwagen zand naar de buurman brengen kan je 50000 Thb kosten .
  Daar heb je 1 werkvergunning voor nodig .
  De volgende kruiwagen ga je voorgoed de grens over .

 12. robang zegt op

  wow wat een sterk verhaal met al die percentage’s man man.Ik kom regelmatig in Pataya heb daar vrienden,maar vind het sterk overdreven van je om te zeggen dat daar meer als 40.000 prostuees zijn. Kijk in bangkok een miljoenen stad met veel toeristen..en vergelijk dan met amsterdam. kom kom maak thailand niet zo zwart…

  STERK OVERDREVEN DIT VERHAAL

 13. robang zegt op

  Ik vergeet nog te vertellen, dat hier tenminste geen gedwongen prostitutie is zoals in Nederland… Kijk naar die Hassan B..wat hij deed en niet alleen hij er zijn er veel meer.. de meisjes doen het voor hun zelf en niet voor een pooier…al het geld wat ze verdienen gaat in haar eigen zak

  • HansNL zegt op

   Kennis van me, ooit politieofficier (kolonel), vertelde me eens dat er naar schatting, op de hoogtijdagen, een kleine 40,000 “publieke werksters” in Pattaya doende zijn, of waren.

   Gezien het aantal spijtoptanten teruggekeerd op de basis (Isan), zou dat aantal best eens gehalveerd kunnen zijn.

   Ik neem dan maar aan dat het aantal geregistreerde inwoners geen echte relatie met het werkelijke aantal bewoners heeft.

   Voor wat betreft het grotere aantal “sociale werksters” in Amsterdam als in Bangkok zoals je aangeeft, dat zijn de officieele cijfers.
   Wederom, prostitutie wordt ontkent in Thailand, dus wordt er ook niets geregistreerd.
   Ik denk dat het werkelijk aantal in de branche werkenden in Amsterdam ook hoger is als de registratie, en dat ik Bangkok het aantal in de branche werkenden veel en veel hoger is als de politici willen erkennen.

   Op een na dan, de kleurrijkste politicus van Thailand, die in een onbewaakt ogenblik het achterste van zijn tong liet zien, en dacht dat er in Bangkok direct en indirect een miljoen mensen in en voor de branche werkzaam waren.(zoals vermeld op TV en in een paar kranten)

   Mannen en vrouwen.

   Maar Vital Moors, ik ben het met je eens.
   Zaken als deze worden uitvergroot, in de pers, en vooral in de ogen van vrouwen.
   Uit concurrentieoverwegingen, wellicht.
   Echter, een imago is iets wat je niet makkelijk verandert.
   En ik betwijfel of de regering en de bevolking zich echt druk maken over dit imago.
   Er wordt immers veel geld mee verdiend, en hele volksstammen leven er van.

   Laat ik het zo zeggen, als je Thailand wil zien, dan hoef je toch niet op die plaatsen te gaan kijken waar dit imago luid en duidelijk tentoongesteld wordt?

   Als je dingen denkt overdreven te zijn, kun je je niet voorstellen dat ze zo overdreven zijn.
   Maar meestal zijn die dingen dan nog eufemistisch tentoongesteld.
   Zeker in de “sociale en publieke sector”
   Het is groter dan je denkt, erger dan je denkt, er gaat meer geld om dan je denkt, er is meer criminaliteit als je denkt, enzovoorts.
   Maar dat zal niemand ooit bekennen, immers, geld stinkt niet……

 14. PIM zegt op

  Welterusten robang.
  De dames moeten meest 1 percentage afstaan omdat de bareigenaar anders omzet mist.
  Voor de rest ga ik hier op het moment niet verder op in .

 15. robang zegt op

  nee omdat je niet van alles op de hoogte bent Mister Pim
  de barmeisjes krijgen 20 bth voor elke consumptie die ze krijgen van de gast vandaar dat de prijs van een biertje 20 bth meer is voor haar als dat biertje voor jouw.. vertel geen onzin hier..ga lekker slapen

 16. PIM zegt op

  Ik ben al uitgeslapen in die jaren dat ik hier zit Robang!
  Inderdaad die meisjes krijgen 20 Thb voor 1 drankje.
  Dat is wat je vrienden je vertellen .
  Laat je vrouw er maar niet achter komen dat je er zoveel van af weet .
  Moeten er ook 4 per avond zien te nuttigen .
  Zodoende heb je er snel veel om je heen staan als je iets weggeeft.

  Meest is het 1 duur drankje voor de Fahlang ,vooral als ze 1 koude thee in de whiskyfles doen .

  Neem er 1 voor 2 weken mee ,de rekening komt later .
  In Pataya komen beslist niet veel echtparen vergeleken met Bangkok ,die komen voor het land .
  Je vriendjes komen meest met hun vriendjes voor barbezoek .
  Dus om het geld te kunnen verdienen gaan in verhouding veel meisjes naar Pataya .

 17. robang zegt op

  ohh pim maak je niet ongerust over mijn vrouw.. mijn beste vriend heeft hier een bar en vandaar dat ik veel meer weet als jij.. je woont hier nog maar net en heb je al veel van thailand gezien of ben je te oud voor dat en wil je vrouwtje niet alleen laten gaan omdat ze je niet vertrouwd.. je hoort het alleen maar van vrienden zie ik..geen ervaring wat dat betreft.. weet niet waar je woont in thailand …welterusten

 18. PIM zegt op

  Robang .
  Wat wil je weten over Thailand ?
  Kom eens van die kruk af en ga zoals ik alle windstreken van Thailand eens bezoeken .
  Ik zie geen bevestiching van mijn ervaringen van je .
  Of heeft je vriend die bar nog niet zo lang ?
  Kijk uit dat ze niets in je drankje gooien .
  Je weet het nooit .
  Nou veel plezier straks met al dat water over je heen .
  Doe je geld in 1 plastic zakje .
  Slaap lekker .

 19. robang zegt op

  hahaha …ik denk dat ik meer van thailand heb gezien als jij. ik reis veel van zuid naar noord en van west naar oost.maak je niet ongerust, mijn vriend woont hier al heel lang en heeft zijn bar meer als 10 jaar.wat betreft iets in mijn drankje gooien, ik woon niet in nederland daar doen ze het, hier in thailand doen ze het niet, meer respect voor iedereen.Kunnen ze in nederland nog wat van leren , respect en accept

  night and sawasdee pi mai

 20. PIM zegt op

  Beste Robang .
  Dank je met mij gaat het goed .
  Doe dan je ogen eens open als je op reis bent .
  Ga eens 1 ochtend in 1 ziekenhuis kijken .
  Ik heb al zoveel meegemaakt dat ik niet meer reis .
  Nu woon ik heerlijk dicht bii zee in 1 villa met eigen zwembad omdat ik al jaren niet meer in 1 bar kom, met mijn leuke ervaringen kon ik dat kopen .
  De 1e keer in Thailand was Pataya ,na 2 dagen hadden wij het wel gezien aan dat prachtige strand.
  NOOIT meer .
  Van kennissen hoor ik dat het nu nog veel erger is geworden dan 17 jaar geleden .
  Dat was les nummer 1
  Dan die jongens die zeggen dat je hun jetski vernield hebt ,Oh dat is zeker ook niet zo !

  Veel plezier straks .

 21. robang zegt op

  wowo Pim ..rich man hahah via en zwembad…zo je hebt gespaard omdat je niet naareen bar ga..hahaha maar zoals je weet is dat huis niet van jouw maar van je vrouw ..maar waarom moet ik in een ziekenhuis kijken . heb genoeg gezien in mijn leven. maar ik vertell je even ik kom al meer als 25 jaar in azie en niet alleen in thailand.
  Pataya is a farang city zoals de thais het zeggen…
  maken het leven niet veel beter op voor de thai

  OK jij ook veel plezier …haha

 22. PIM zegt op

  Haai Robang.
  Die Villa is wel van mij alleen de grond gaat niet ,maar er zijn constructies uit te voeren zodat het meisje er later weinig plezier aan kan hebben ,terwijl je zelf in de narigheid komt.
  Mensen die hard gewerkt hebben en hier van hun oude dag willen genieten schrik je met zo’n bericht af .
  Je weet Thailand heeft deze hard nodig ,dat helpt ook dat er minder meisjes in 1 bar moeten gaan werken .
  Mijn beste vrienden zijn Thaien van arm tot rijk .
  Regelmatig zijn deze tegelijk bij mij als gast ,ook fahrangs ook bareigenaars .
  Wij koken dan ieder ons eigen gerecht en leren veel van elkaar .
  Opvallend is dat de Thaien erwtensoep heel lekker vinden ,vooral die meisjes .
  Die lachen dan onder elkaar omdat ze dan de fahrang zo snel de kamer uit kunnen gassen .
  Drink vandaag niet teveel ,als je moet rijden je weet er is met deze dagen veel controle .
  Ik zou beslist niet willen dat ik je ervaring van achter de tralies moet lezen .
  Groetjes ,Je vriend .

 23. robang zegt op

  Dit mailtje kreeg ik van een zekere Marian….

  Redactie: Die email heb ik verwijderd. Dat is een of andere grappenmaker.

 24. robang zegt op

  Weet van geen toeten of blazen over thailand komt hier voor sex en denkt dat ieder meisje een sex girl is …

 25. Ree zegt op

  Je kent Thailand pas echt als je de taal beheerst en met mensen kan comuniceren, aan de bar met je “maten” is geen informatie.

 26. pietje zegt op

  deze laatste opmerking is idd de spijker op de kop.

  wij komen al meer dn 10 jaar in thailand, van isaan tot phuket en over een weekje zitten we er weer 2 weken.

  ondertussen spreken we aardig thai en kunnen we meer dan alleen maar over het weer en de drank converseren in het thai.

  maar dan kom je er idd achter dat achter de hele wereld die daar door de meeste farang gezien wordt veel ellende schuil gaat.

  probeer eerst maar eens thai te leren en spreek dan maar eens met de mensen die niet in de bar werken.
  dan zul je zien dat het land nog veel te doen heeft om de armoede achter zich te laten.
  isaan werkt net voor niets zo vaak in de grote steden in de bekende plekken

 27. Arthur zegt op

  Als frequente Thailandganger die bovendien zeer goed de taal spreekt (voor een farang) en verstaat, kan ik hierover het volgende zeggen:
  De aantallen van tienduizenden prostituees in de toeristenplaatsen in Thailand zijn NIET overdreven.
  Als ‘s nachts de bars in Soi Nana (Bangkok) dicht gaan, loop je letterlijk tussen DUIZENDEN hoertjes, en de lange rij taxi’s op Sukhumvit reikt daarom totaan de horizon…
  In Patong (Phuket) zie je er ook al een paar duizend op straat, en ik schat in dat er in Pattaya al net zoveel rondlopen als in de rest van heel Thailand !
  Maar dit zijn echter alleen de prostituees die je op straat ziet lopen, en deze tienduizenden meisjes vormen slechts een deel van het geheel !
  Nog eens tienduizenden meisjes werken in Thailand in de escort-branche en in massage-parlours (een gemiddelde massage-parlour heeft al zo’n 150 dames)…
  Als je daar dan nog de tienduizenden Thaise vrouwen optelt die nu in andere landen wereldwijd met hun ‘doosje’de kost verdienen en hun familie onderhouden, dan kom je uit op echt ongelooflijke getallen !
  Ik ben mij ervan bewust dat ‘gewone’ Thaise mensen (die niets met prostitutie van doen willen hebben) nu boos worden en zeggen dat ik het imago van Thailand schade aandoe, maar ‘t is gewoon de echte realiteit…
  Wat ik echt verschrikkelijk vind is dat prostitutie sinds de afgelopen 15 jaar dus helemaal geen ‘klein onderdeel van de Thaise samenleving’ meer is, maar dat ‘t met name in het noorden en noord-oosten van het land 1 van de hoofdvormen van bestaan is geworden…
  In Nong Khai sprak ik bij een basisschool met enkele Thaise schooljuffrouwen, en zij vertelden mij dat ‘t ze erg veel verdriet deed dat de hele samenleving in die delen van Thailand nu compleet in veranderd.
  Men viert daar simpelweg feest als er ‘n dochter geboren wordt (ipv een zoon) want dat gaat straks geld opleveren; uiteindelijk komt 90 % van de meisjes in een groot aantal dorpen op het platteland uiteindelijk in de seksindustrie terecht, en worden vaak zelfs door hun ouders onder druk gezet om dit te gaan doen.
  De bedoeling is dat ‘dochterlief’ uiteindelijk met ‘n rijke buitenlander trouwt, zodat de gehele familie daarvan kan profiteren.
  Plaatsen zoals Pattaya en Patong zijn letterlijk groot geworden door de prostitutie, en mede doordat er om de prostitutie een gigantische industrie is ontstaan (hotels, restaurants, vastgoedprojecten enz.).
  Thailand heeft zijn ‘prostitutie-imago’ dus letterlijk en figuurlijk VERDIEND; zelfs de mensen die zeggen dat ze er niets mee te maken willen hebben, werken onbewust mee aan het faciliteren en in stand houden ervan…
  Tja, waarom ook niet eigenlijk ? Leven en laten leven is het motto, en daar worden we met z’n allen gelukkig van !

 28. riekie zegt op

  hallo allemaal
  hier op samui zijn het niet alleen de bargirls.
  die er vele farang op na houden hoor.
  ook vrouwen die een goede baan hebben.
  verpleesters,die op banken werken.etc etc.
  gaan ook het internet op om van farang geld te scooren.
  mijn ervaring hier is met de thaise vrouwen.
  ze zijn hier op samui allemaal geldbelust.
  ook alk hebben ze een goede baan.
  ze willen alleen maar meer geld.
  en ze komen zeer zeker niet allemaal uit de isan.
  ze zijn beroeps spreken goed engels.
  en weten precies hoe ze een farang moeten bewerken.

  • Badbold zegt op

   Daar ben je toch zelf bij? Als ze maar om geld blijft vragen dan zet je haar aan de kant. Genoeg vrouwen in Thailand die een farang zoeken. De meeste farang met een Thaise hebben al een paar relaties achter de rug en kunne het kaf van het koren scheiden.

   Gewoon ook uittesten. Een keer zeggen dat je een naheffing hebt gehad van de belastingdienst en zeggen dat al je geld op is. Als ze dan bij je blijft heb je een goeie. Gewoon je koppie gebruiken. en niet denken met je kruis

 29. leo zegt op

  Het zijn uitvindertjes,zeer behendig,afgestudeerd,zelfs de vader en kids worden ingezet,er een slaatje uit te slaan.Ze hebben kapsones,maar wanneer er betaald moet worden is een thai niet thuis.Dochters zijn veel waard,dan hoeft pa en ma niet te werken wanneer er een sukkeltje aankomt,met een paar eurotjes,hahahahahahahahaha.

 30. johnny zegt op

  Een kleine reactie: er werken ongeveer 1.5 miljoen mensen in deze industrie, das dus iedereen meegeteld. En er zijn bargirls die 100.000 bath/maand verdienen. En er zijn ook girls die echt niet met elke farang meegaan. Tik maar 5.000 batjes af voor een avond. Ik heb een Thaise vriend, die wel 10.000 bath per avond betaald.

 31. huphollandhup zegt op

  er werken meer dan 5mln meiden in de sexindustrie, maar er is helemaal geen sexindustrie. Het zijn bar, massage, hotel, restaurant, karaoke, freelance,kantoor, winkel, supermarkt, etc. prostiuees, maar er zijn helemaal geen prostituees.Je hebt ze van goedkoop 200bt tot duur 10-20000bt(zgn VIP), maar er wordt nooit betaald voor sex want er zijn helemaal geen hoeren.
  Omdat dit Thailand is en omdat het een vorm van overleven is omdat veel Thais aardslui zijn en veel thais kansloos door de onderdrukking van de kapitalisten worden dochters mooi gehouden en vooral niet werken(werkhanden en donkere huid) etc. om zich te verhuren voor dienstverlening, maar hoeren heb ik hier nog nooit gezien.En ik heb zo’n beetje alles gezien in TH en meegemaakt op alle gebied. Amazing Thailand…

 32. huphollandhup zegt op

  trouwens heel goed opgemerkt van riekie; het gaat alleen om geld en ze hebben nooit genoeg. Het maakt idd niet uit of ze van hoog of laag niveau zijn, rijk of arm. Meestal hebben ze en dan vooral de genen die wat gestudeerd hebben of sowieso met internet kunnen omgaan, gigantische aantallen vriendjes uit de hele wereld, maar ook de mobieltjes doen het goed in netwerken hoor. En ik zag ergens dat er geen gedwongen prostitutie voorkwam in TH……zeker niks begrepen van de cultuur. in TH wordt nooit recht door zee gegaan, alles met een omweg, zo ook de onderdrukking. Het is er wel maar het is er niet. Niks mag maar alles kan. Amazing Thailand

 33. Badbold zegt op

  Het draait overal om geld en macht, waar ook ter wereld. Thai zijn gek op geld, want geld betekent status. En geef ze eens ongelijk. Als je niet tegen de Thaise mentaliteit kan of je er aan stoort, moet je er niet gaan wonen of op vakantie gaan. Lijkt me vrij simpel.

 34. Pim zegt op

  Dit ben ik totaaal niet met je eens .
  Tijdens de eerste tijd van mijn verblijf kwam ik er met schade en schande achter dat je juist die plaatsen moet vermijden .
  Heel veel dames uit alle kringen willen graag geen thaise man en proberen via vrienden in contact te komen met 1 fahlang .
  Het niet uit te roeien idee wat in NL heerst is dat als je maar zegt dat je op vakantie naar Thailand gaat je bij voorbaat 1 pedo bent .
  Dit gegeven geeft bij 1 man de angst om 1 thaise vrouw mee naar NL te nemen .
  Ik weet genoeg zeer nette dames met 1 eigen huis ,auto en baan die mij vragen of ik 1 vriend voor hen weet .
  In mijn kringen heb ik wel Thaien uit elkaar zien gaan maar nog nooit 1 fahlng en zijn vrouw .

 35. Pim zegt op

  Mijn ongewenste mails stromen steeds weer vol met deze levensgevaarlijke Viagra advertenties ,
  Eens heb ik door deze [ zaak en lui ] ,mijn account al eens moeten veranderen .
  Om dit nu hier op het blog tegen te moeten komen ben ik echt niet blij mee .

  • Bert Gringhuis zegt op

   Ik denk ook de redactie niet

  • Hoi Pim, comment-spam is een lastig probleem. Wij krijgen gemiddeld ongeveer 15 van die spamberichten per dag. 99,999% wordt afgevangen door een spamfilter. Dit is de eerste keer in anderhalf jaar dat er eentje door glipt. Natuurlijk verwijderen wij die dan handmatig. Groet, Peter

 36. Pim zegt op

  Khun Peter .
  Op het tijdstip van binnenkomst had ik ook niet verwacht dat voor je keyboard zou zitten .
  Zodoende mijn reactie om de mensen in Thailand hun te laten merken dat er velen niet gediend zijn van dit onbetrouwbare soort spam .
  Voor degene die het nog niet wisten is 90% nep.
  1 groot gedeelte is ook gevaarlijk voor de gezondheid .

  • Hoi Pim, ja klopt wat je zegt. Ik ben ik de gelukkige omstandigheid dat ik die blauwe pilletjes (nog) niet nodig heb….

 37. Pim zegt op

  Haai ,Peter.
  Ik heb ze alleen maar nodig voor het geval ik anders over mijn schoenen zou plassen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website