In Nederland is er een spreekwoord: “zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten”. Misschien is er in Belgie ook wel een dergelijk spreekwoord. Ik moet daar vaak aan denken wanneer ik in Thailand ben. Dan doel ik vooral op sommige Thaise vrouwen die ongelofelijk jaloers kunnen zijn.

Controle

Ga je op stap met wat vrienden in Thailand, dan kun je er de klok op gelijk zetten. Om de zoveel tijd wordt er iemand uit het groepje gebeld door zijn Thaise partner, om even te checken wat degene uitspookt.

Niet dat zoiets ook maar enig effect heeft. Wie misbruik wil maken van het feit dat hij zonder zijn vriendin/vrouw op stap is, doet dat toch wel.

Gouden eieren

Ik vraag mij af waar deze achterdocht vandaan komt? Zou het te maken hebben met de Thaise maatschappij die alles behalve monogaam is? Of omdat de dames zelf geen zuiver geweten hebben. Denk aan het spreekwoord over ‘zoals de waard is’. Misschien een combinatie?

De financiële afhankelijkheid speelt natuurlijk ook een rol. Alimentatie is geen vanzelfsprekendheid in Thailand. De kip met de gouden eieren laat je nu eenmaal niet graag dekken door een andere haan. Stel je voor dat er dan geen gouden eieren meer uitkomen.

De andere kant van de medaille is dat ze misschien wel gelijk heeft en jij niet betrouwbaar bent, de in Thailand wel bekende ‘Butterfly man’.

Jaloezie in gradaties

Een beetje jaloezie kan geen kwaad. Als het het haar allemaal koud laat, lijkt dat ook nogal onverschillig en ga je wellicht twijfelen aan de relatie. Maar teveel is ook niet goed. Indien er gradaties zijn in jaloezie, schaar ik vele Thaise dames toch wel in de hoogste categorie. Dezelfde categorie die ook jouw jongeheer er afsnijdt als je naast het potje piest.

Maar even zonder dollen, niets vervelender dan een vrouw die erg jaloers is. Vaak is dat ook de aanleiding tot veel problemen in een relatie.

Butterfly

De Thaise maatschappij zit nu eenmaal anders in elkaar dan de Nederlandse. Aanpassen is het devies. Maar ook dan zijn er grenzen. Hoewel de meeste expats inmiddels wel gewend zijn aan de telefonische controle van de partner is het toch wel storend.

Mocht je Thaise vrouw voor de zoveelste keer vragen of je niet aan het ‘butterflyen’ bent kun je altijd nog zeggen: “No, I am not a butterfly, I am a helicopter.”

– Herplaatst bericht –

No votes yet.
Please wait...

53 reacties op “Thaise vrouwen en jaloezie”

 1. Jacqueline zegt op

  Hahahah ik herken het mijn Thais schoonzusje is ook erg Jaloers zelfs na 4 jaar huwelijk 🙂

 2. Johnny zegt op

  Gooi dat Nederlandse spreekwoord maar in de prullebak, geld niet voor Thai.

  Normale Thaise vrouwen zijn normaal Thai jaloers. Ze zeggen dat alles kan en mag, ga maar met wie je maar wilt… tuurlijk 😉 Maar als je onverhoopt een leukere/mooiere/jongere/sexier dame tegen het lijft loopt, dan moet je het nog jaren aanhoren. LOL

  Ik zie er wel de humor van in, ze laten zich zo in de kaart kijken.

 3. Hansy zegt op

  Volgens mij is jaloezie aangeleerd gedrag en heeft het heel veel met de opvoeding te maken

  • Hansy zegt op

   Ik heb maar eens gegoogled.

   Jaloezie is een emotie. En hoe je emoties uit, dat heeft inderdaad heel veel te maken met je opvoeding.

   En het hoeft niet altijd een negatieve emotie te zijn, maar angst is wel de drijfveer.

 4. Robbie zegt op

  Volgens mij worden hier wantrouwen en jalouzie verward.

  • ria zegt op

   jaloers zijn of wantrouwen maakt niet uit…. als een thaise vrouw wantrouwd of jaloers is is dat vaak een gevolg van meerdere keren bedrogen zijn!

   • Ferdinant zegt op

    Is dat bij een Hollandse vrouw dan anders?

 5. Ben zegt op

  Die gestelde jalouzie kan toch ook een gezonde vorm van welgemeende belangstelling zijn met een vleugje bezorgdheid.

 6. Chang Noi zegt op

  Ik weet niet of het waar is, maar ik heb al verscheidene malen gehoord dat er meer vrouwen zijn als mannen. Vrouwen moeten dus harder “vechten” om een man te krijgen. En als ze die eenmaal hebben, dan doen ze er alles voor om hem te behouden.

  En in Thailand mag iedereen alles doen, als je het maar niet openlijk doet. Wat niet weet, wat niet deert. Je weet wel die 3 aapjes doof, blind en stom.

  • Hans van den Pitak zegt op

   En dan niet vergeten dat er van die schaarse mannen ook nog een heleboel homo zijn. En neem van mij aan dat die Thaise homomannen net zo jaloers zijn als Thaise vrouwen of nog erger.

 7. jan maassen van den brink zegt op

  ha ha ha .het zal wel zo zijn .bijna elke dag krijg ik 5 sms’jes het leuke is er is er altijd een bij met ik ben je trouw leuk geschreven

 8. ThailandGanger zegt op

  Je hebt wel eens van die mensen die je niet kunt pruimen. Er is geen reden voor het klikt gewoon niet. Nu ik had ook zo iemand en ik kon daar maar niet mee door een deur…. Maar ze bleef maar op bezoek komen, totdat ik het lumineuze idee had om tegen mijn vriendin te zeggen dat het toch wel een erg mooie vrouw was…. Ik heb haar nooit meer gezien. Dus jaloezie kan ook voor je werken. 🙂

 9. Harry zegt op

  Tja ik houd het er toch op dat het de angst is om de zekerheid te verliezen en weer opnieuw te moeten beginnen. Kortom ze willen de ATM niet uit het oog verliezen.
  Uiteraard is het trammelant wanneer de man toch ergens anders is geweest maar er zijn er toch echt 2 nodig voor de tango (you need 2 to tango) en indien jij er iets van zegt is dat natuurlijk geen butterfly maar dat is werk!!!!!! Zo kletsen ze altijd in hun eigen straatje alles goed.

 10. Robert zegt op

  Nergens last van. Ik denk dat een hoop van jezelf af hangt hier. Ook benieuwd hoeveel reageerders een echte normale relatie met een Thaise hebben, in de ogen van hun Thaise vriendin dan, inplaats van dat ze als klant gezien worden (zie bv reacties van Jan en Harry). Harry: it takes 2 to tango? Ga er maar vanuit dat er door heel wat meer dan 2 ‘getango’d’ word in dit geval. Werk inderdaad. Dat is niet goed kletsen, dat de realiteit.

  • ThailandGanger zegt op

   Geef dan eerst aan wat jij onder normaal verstaat dan kunnen anderen daarop reageren…

   Wat jij normaal vindt, vindt een ander wellicht abnormaal.

   • ThailandPattaya zegt op

    Even los van het feit wat “normaal” is is dit wellicht een betere vraag: “Hoeveel mannen hebben een relatie met een Thaise man/vrouw waarin beiden gelijkwaardig zijn” dwz een relatie waarin de man niet de enige is met enige scholing en financiële inbreng en waar de man niet de enige is die beslissingen kan/mag nemen.

    Dezelfde vraag kan uiteraard gesteld worden voor relaties met niet-Thai maar het lijkt me wel een interessant vraagstuk. De enige relaties in mijn omgeving waarvan ik kan zeggen dat deze op gelijkwaardige voet zijn betreffen toch voornamelijk relaties met Thai van een generatie die in Nederland geboren is en/of opgegroeid en wellicht een aantal man-man relaties.

    • ThailandGanger zegt op

     vraag: “Hoeveel mannen hebben een relatie met een Thaise man/vrouw waarin beiden gelijkwaardig zijn” dwz een relatie waarin de man niet de enige is met enige scholing en financiële inbreng…….

     Dat is nu precies de spijker op zijn kop. Dank, beter had ik het niet kunnen zeggen.

    • Robert zegt op

     Gelijkwaardig? Als je Azie een beetje kent weet je dat relaties hier altijd veel meer gebaseerd zijn op geld, macht en aanzien. Het gaat hier niet eens over farangs met Thaise bargirls, dit geldt ook voor ‘goede’ families overal in Azie. Het is veel traditioneler dan in Nederland. Zelfs vrouwen die een goede scholing en goed inkomen hebben zijn hier toch vaak op zoek naar dergelijke zaken in een relatie zie ik. Ik weet niet of je dat dan als gelijkwaardig of niet beschouwt. Persoonlijk denk ik dat balans een beter woord is. Zolang beide partijen iets inbrengen (geld, aanzien, land, huis, schoonheid, humor, etc.) wat een vergelijkbare waarde in de ogen van de partner heeft is de relatie in balans, zij het dat die mogelijk niet ‘gelijkwaardig’ is naar Nederlandse maatstaven.

     Ik dwaal af. Laat ik mijn eerdere reactie wat directer formuleren; ik denk dat bepaalde Thaise vrouwen vaak jaloers zijn omdat ze weten dat hun vriend moeite heeft z’n leuter in z’n broek te houden.

     • ik denk dat bepaalde Thaise vrouwen vaak jaloers zijn omdat ze weten dat hun vriend moeite heeft z’n leuter in z’n broek te houden.

      Haha, lekker direct, maar het dekt wel de lading.

      Wij mannen, simpel en voorspelbaar?

      • Hansy zegt op

       Mwah, als vrouw moet je weg wezen bij zulk soort mannen.
       Vroeg of laat gebeurt het toch wel (dat hij bij een vreemde vrouw zijn leuter etc.)

       Helaas Peter, en ook die laatste zin, jak.

     • ThailandGanger zegt op

      Lekker generaliserend. Het zegt meer over de schrijver dan over anderen lijkt me zo. Het fenomeen wordt veroorzaakt doordat de Thiaseman last heeft van dit probleem en om die reden zijn vrouw(en) verlaat. Vervolgens vindt er een projectie plaats naar de Farang en krijgt die (in)direct de rekening gepresenteerd.

      • Robert zegt op

       Nu we het over generaliseren hebben…het ligt dus puur en alleen aan alle Thaise mannen begrijp ik uit je betoog ;-D ;-D ;-D

       • ThailandGanger zegt op

        De jaloezie komt voort uit een bron die voor de Farang ligt. Het wordt alleen op de farang geprojecteerd en daar neergelegd nadat de Thaise vrouw al eens is bedrogen.. En door hun onderling gewauwel en gek makerij ook nog eens versterkt.

        En natuurlijk zullen er farang zijn die bedriegen maar het gross zal toch echt wel monogaam zijn, maar dan nog zit je met een jaloerse vrouw die door hetgeen in hun cultuur en masse plaatsvindt jaloers gedrag vertoont.

        Maar zoals jij het generaliseert klopt het niet robert. Dat (jij) de farang problemen heeft om zijn leuter binnen zijn broek te houden slaat nergens op. Er zullen er zijn met zo’n probleem maar ik geloof nog steeds dat de meerderheid hier geen last van heeft en alleen thuis winkelt. En dat is iets wat de Thaise man zeker niet doet. En dit heeft niks met generalisatie te maken. Als je daar eens in verdiept dan kom je cijfers tegen die niet in het voordeel uitpakken van de Thaise man en die dit bevestigen.

        En wat je hier verder uit afleidt is voor je eigen rekening.

        Groet,

       • Robert zegt op

        Ik heb nooit beweerd dat het alleen farang betrof. Ik kan slechts gissen naar de reden waarom je dit zo interpreteert en vervolgens in de verdediging schiet.

       • ThailandGanger zegt op

        Nou ja je stelt een vraag over hoeveel van de reageerders hier een normale relatie hebben met een thaise. Vervolgens stel je in je volgende reactie dat hun vriend zijn leuter niet in zijn broek kan houden.

        Aangezien hier alleen Farang reageren kan ik toch alleen maar concluderen dat je het over die groep hebt ook al noem je ze niet bij naam, maar ook in je eerste vraag heb je het wel heel duidelijk alleen over die groep.

        Hoe moet ik weten dat je eerst vraagt naar de normale verhouding Farang/Thai om vervolgens verder op in je antwoorden weer ineens de breedte op te zoeken en de Thaise man erbij te betrekken? Wellicht kun je dat dan een volgende keer duidelijker aangeven.

        de reden waarom ik daar op reageer is omdat ik het alleen betrok op de Farang en ik je stelling niet geloof dat die (muv een paar) alleen maar zijn leuter achterna loopt waardoor de Thaise vrouw jaloers wordt. Ik trok en trek dat in twijfel. Meer niet.

 11. castle zegt op

  ik vraag me af hoe de Moslim dit kan klaarspelen.Laatst zag ik een Moslim met 4 vrouwen,en ze konden het goed met elkaar vinden.Knap werk!

  • ThailandGanger zegt op

   Die hebben toch losse handjes zover ik heb begrepen….. Dat lijkt me nog veel erger.

 12. Gerrit zegt op

  Alsof de Nederlandse en andere westerse vrouwen niet jaloers zijn.
  Ik heb daarover in mijn kennissenkring drama’s meegemaakt.

  Gerrit

  Waarom wordt alles wat Thailand betreft zo onder een vergrootglas gelegd.
  Dit soort dingen kom je overal tegen,

  • Hansy zegt op

   Wellicht ook iets met cultuur te maken?

   Zie ook mijn opmerking over het uiten van een emotie.

   • Dirk de Noorman zegt op

    Vergeet de uitgebreide roddelcircuits niet en het gezichtsverlies voor het “slachtoffer”.

   • Kunchai zegt op

    Hebben Thai dan emotie?? misschien negatieve emotie zeker in de zin waar hier over geschreven wordt maar positieve emotie moet ik nog tegen komen. Ik zal een voorbeeld geven, Mijn Thaise vrouw en ik gaan elk jaar naar Thailand voor vakantie en familiebezoek. Als ze haar moeder dan na weer ziet is het net of mijn vrouw even boodschappen heeft gedaan van enige hartelijkheid of elkaar om de hals “vliegen” of kussen is er echt niet bij ook niet naar haar broers of andere familie. de 1e keer zat ik met stomme verbazing te kijken ook weer met afscheid nemen, we reden weg en ik keek in mijn ooghoek naar mijn schoonmoeder die zat gewoon de andere kant op te kijken. Elke keer als ik mijn kinderen bezoek (in Nederland) dan kussen wij elkaar en zwaaien we ze uit (mijn vrouw ook) als was het maar een week geleden, ik begrijp er echt niets van. Ik kan nog wel een paar voorbeelden opnoemen maar deze springt er voor mij uit dat bedoel ik met positieve emotie die is er echt niet.

    • Frank Kramer zegt op

     Met alle respect Kunchai, maar misschien is het je opgevallen dat er culturele verschillen zijn?

     Ik heb toevallig al sinds mijn eerste dag ooit in Chiang Mai drie hele fijne bijzondere en trouwe vrienden daar. Destijds waren ze alle drie 18 jaar en student. 2 grappige meiden en een aardige jongen die van mannen houdt. Tot vandaag zijn we goed bevriend. ooit in een noodgeval kon ik een van mijn vrienden uit serieuze nood helpen door ongezien en per direct 2.500 euro over te maken. Daarmee was haar broed gered uit handen van de maffia. ik kreeg het geld (met rente) binnen 10 dagen retour. en ook zij hebben mij in een precaire situatie met een serieus bedrag en een auto midden in de nacht gered. Wij zijn dik met elkaar.

     En indien ik dan na weer een onderbreking van 12-18 maanden voor 3-4 maanden weer kom opdagen daar, begroeten ze me koel, met een beleefde waai (buiging), kennelijk zoals ze dat geleerd hebben. Maar binnen een uur en buiten beeld van passanten, tonen ze hun blijdschap met hugs en knuffels (nooit zoenen). Ook bij het afscheid nemen, ik wordt altijd heel vroeg in de ochtend begeleid naar de luchthaven. Wat mij betreft liever niet. Want ik sta er steevast met dikke tranen in mijn ogen op mijn lip te bijten en zij zijn heel koel, zoals ze opgevoed zijn. Behoud een koel gezicht, dat hebben ze geleerd. Emoties tonen is ongepast. maar binnen 48 uur heb ik wel ontroerde mailtjes in mijn inbox thuis.

     Overigens heb ik vergelijkbare ervaring met geliefden uit het verleden. nette dames, geen profs. Alles vrij koel en gereserveerd. Altijd de act dat ze nooit van pla waren te blijven slapen (maar wel met tandenborstel en schone onderbroek in de tas. en dan pas ikn de slaapkamer, onder de wol en met het licht uit, dan pas laten ze me bij wijze van spreken alle hoeken van de kamer zien. Ik zie dat als hetzelfde ogenschijnlijke afstandelijke gedrag bij ontmoetingen.

     Cultuurverschillen zijn er overal. En wat wij in Nederland of Vlaanderen heel gewoon vinden is daarom nog niet gewoon elders. Thai gruwen van onze behoefte om mensen te zoenen bij voorbeeld. mijn eerste Thaise vriendin ooit vertelde me tot mijn verbazing dat ze mij niet ging zoenen op de mond. Dat doen wij pas nadat ik sex met je heb gehad, maar eerder zeker niet!.
     Erg grappig eigenlijk.

  • Hansy zegt op

   Wel heel erg kort door de bocht, je hebt gezonde jaloezie en ongezonde.

   Maar ook een miskenning waar het eigenlijk om draait, namelijk dat Thailand een andere cultuur heeft. En daar draait het hoofdartikel om.
   Sorry dat ik het moet zeggen.

   En alsof relaties maar op één manier ingevuld kunnen worden, wanneer de man alleen van huis is, wordt hij gebeld.

 13. Ferdinand zegt op

  Onderwerp naar mijn hart en ervaring ga er nog even over nadenken.Van Thailand Pattaya en Robert spreekt me van beiden het eerste deel van de reaktie wel aan. Denk dat gelijkheid / balans een vereiste is voor een relatie waar dan ook.

  Ken hier extreem jaloerse gevallen (meerderheid) maar even goed heel tolerante relaties, waarbinnen heel veel mogelijk is, zolang partners maar zeker weten dat de ander altijd en op elk moment dat het nodig is voor de hun relatie kiest.
  Een pleziertje buiten de deur (of nog leuker gewoon thuis) hoeft dan geen enkel probleem op te leveren. Als allebei er zich maar goed bij voelen, er van genieten en elkaar vertrouwen.
  Maar zijn de meeste mannen niet net zo jaloers en vertonen haantjes gedrag.

  Ik kan in mijn relatie zoveel plezier hebben als ik maar wil. Doe het alleen als zij er mee instemt, het kontakt ook buiten het pleziertje klikt en iedereen het met elkaar kan vinden in het normale dagelijkse leven. Geen geheimpjes, geen stiekeme afspraakjes, openheid en instemming anders voelt de ander zich bedrigen en ontstaan er moeilijkheden.
  Elke partij moet zich waardig blijven voelen en niet klein, anders niet aan beginnen, een pleziertje buiten de deur is dan je relatie niet waard.

  Afhankelijk is altijd een slechte basis. Beiden moeten zich vrij voelen, materieel en sociaal. Je moet elke dag het gevoel hebben bij die partner wil ik graag zijn en niet zonder hem kom ik niet rond.

  Ik weet as ik morgen niet meer aardig /goed voor mijn vrouw / gezin ben stapt zij op, neemt mee waar ze mee gekomen is (incl kind) en leidt haar eigen leven. Geen geld kan die stap tegen houden. Geeft mij een heerlijk gevoel, weet ik tenminste waarom ze bij mij is.
  Om pleziertjes wordt gelachen, ze hoopt dat ik er van heb genoten en het leven gaat verder. Ook belangrijk, die derde van dat pleziertje moet weten dat het alleen maar omdat pleziertje gaat, ook daar open en eerlijk zijn, evt wel een geamelijk vriendinnetje maar geen problemen mee naar huis brengen.

  Gaat al 15 jaar goed. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik niet weet of ik net zo enthousiast zou zijn als zij dezelfde hobby zou hebben..

  • Ferdinand zegt op

   Komt nog bij dat jaloezie niet alleen met sex te maken heeft. Je ongemakkelijk en jaloers voelen heeft meer met je aleen voelen, geen aandacht of steun krijgen. Dat gebeut als allebei hun eigen leventje leiden, je niks samen doet ieder met zijn eigen vrienden en kennissen optrekt.
   Zodra je je er niet voelt bij horen. Dan steekt de jaloersheid de kop op en kan een enkele buitenechtelijke escapade de druppel zijn die de emmer doet overlopen.
   In een eerlijke, open gelijkwaardige relatie kunnen partners begrip en zelfs plezier hebben in de pleziertjes en hobbys van de ander. Nog leuker is als je ze af en toe kunt delen.
   Het is even zoeken, maar ook met Thaise vrouwen is dat mogelijk, en niet alleen voor geld in de bussiness. Maar om die te vinden is minstens net zo moeilijk als in NL
   En de verkeerde jaloerse Thaise vinden ? oei berg je dan

   De meerderheid van de Thaise mannen butterflyed, aak op een hele kinderachtige manier en altijd in combinatie met te veel drankgebruik. In elk geval nooit eerlijk en open, en dat zal Thaise vrouwen zeker achterdochtig en voorzichtig maken.

   Nu is het wel zo dat er om te spelen in dit geval altijd twee nodig zijn, dus de Thaise vrouw net zo veel rommelt als de man ?? Over sex wordt hier nu eenmaal (gelukkig ?) iets makkelijker gedacht en soms gewoon als leuk tijdverdrijf gezien. Kan ik me wel een beetje in vinden. Van het leven genieten zolang je elkaar er geen pijn mee doet

 14. colin de jong zegt op

  Jaloezie en afgunst overal ter wereld vooral als het jou beter gaat dan de buurman en daar kunnen ze ook in Nederland iets van. Maar hier is dit veel erger omdat dit altijd resulteerd in angst en de Thaise schatjes bang zijn om hun sponser te verliezen. De financiele geborgenheid speelt hier een veel grotere rol dan in Nederland waar de dames even naar de soos gaan en er wat bijsnabbelen. Bovendien is het voor de dames niet moeilijk om in Nederland een nieuw slachtoffer te vinden terwijl hier het vrouwelijk aanbod veel groter is. Het vraag en aanbod spel wat voor westerse mannen hier in het voordeel speelt. Dat men daar vaak dankbaar gebruik van maakt is een natuurlijk verschijnsel, want hier moet men moeite doen om van een vrouw af te komen, en in Nederland alle capriolen moet uithalen en je het huis uit moet bij een echtscheiding. Ook nog even de hypotheek doorbetalen en alimentatie, en dan nog de maag aan de kapstok.Als men het slim doet is er niets aan de hand hier, maar houdt de troeven in handen, en verwen ze niet teveel want dan is er geen houden meer aan.Maar maak ze vooral niet onnodig jaloers want dan zijn sommigen vergelijkbaar met Al Qeada terroristen.

 15. HenkV zegt op

  Mensen laten we nou gewoon eerlijk zijn, we weten dat we voor de dames een zekerheid zijn waar ze graag in willen investeren. Ik ben echt geen Brad Pitt, maar wordt regelmatig aangesproken of mijn vriendin of we niet een Farang weten voor iemand. Zelfs de verpleegsters in het ziekenhuis waar we een tijdje regelmatig kwamen deden dit, terwijl deze een goede baan en huis en auto hebben. De spoeling is dun hier dus als je als Thais dame het geluk hebt om een farang aan de haak te slaan laat je deze niet snel weer lopen.

  En niemand kan me wijsmaken dat een man van bijna 60 met een vrouwtje van net 20 echte liefde is. En dat zijn er toch wel heel veel. Ik heb een vriendin die maar 9 jaar jonger is en twee volwassen kinderen heeft en daar voel ik me prettiger mee als met een vrouwtje van goed 20.

  • Ferdinant zegt op

   Henk, inderdaad een groot leeftijdsverschil, maar ik zie toch echt liever eentje van 20 in de blote kont dan ééntje van 60. Ieder z’n eigen meug, maar ik word al onpasselijk bij de gedachte om met een leeftijdsgenoot het bed te moeten delen en daar ….zou ik mij dan absoluut niet bij prettig voelen.

   In algemeenheid heb je echter gelijk, bij zo’n leeftijdsverschil is het moeilijk te geloven dat er liefde in het spel is, maar zoals met alles zijn ook hierop uitzonderingen. Mijn Thaise vrouw waar ik inmiddels 8 jaar mee getrouwd ben is 24 jaar jonger dan ik ben en een betere vrouw had ik mij echt niet kunnen wensen. Wat ik dan moeilijk kan geloven is dat iemand 8 jaar lang net zou doen alsof en ik behoor echt niet tot de naïevelingen die gespeelde liefde niet van echte liefde weet te onderscheiden, daar ben ik teveel realist voor.

   Wellicht anders dan anderen die met een veel jongere vrouw zijn getrouwd, ben ik absoluut niet bang om voor een jongere kerel te worden ingeruild. Ik hou mij dan ook altijd het gezegde voor ogen, niet handje, niet een landje, maar een hele wereld vol en wanneer ik in Thailand een 80-jarige man achter een rollator met twee bloedmooie verpleegsters zie lopen, dan zeg ik tegen mijzelf,…….Ferdinant kijk jongen, zelfs dan is er nog hoop.

   • hans zegt op

    Ik heb eigenlijk al van meerdere farang en thai vaker gehoord dat als de thai vrouw in haar overgang komt ze de behoefte helemaal niet meer heeft om haar bed te delen, met een man.

   • Ferdinant zegt op

    Dit vind ik toch weer zo lekker cliché, je woorden kracht bij te zetten door verwijzingen naar “deskundigen en/of statistieken”, zonder daar de bron van te vermelden.

    Beste Hans, ik weet niet hoe oud jij bent en hoe jij er uitziet, maar ik ken genoeg gasten die er met 40 al als 60 uitzien en gasten van 60 die er als 40 uitzien en zich ook als zodanig gedragen. Je bent zo oud zoals je jezelf voelt en er is een groot verschil in kalender en biologische jaren. Nee, een vent van 40 met een kale kop en bierbuik en die weinig te bieden heeft, daar raken vrouwen echt van opgewonden.

    Wellicht niet erg bescheiden, maar ik zou ongeacht mijn leeftijd toch echt niet met de meeste farangs willen ruilen en zeker niet met die patsertjes die daar de big spender uithangen, maar hier totaal niets voorstellen en misschien in kalenderjaren dan wel jonger zijn, maar er totaal niet uitzien.

    • hans zegt op

     Ferdinant, daar heb je een goede opmerking, me thaise vriendin zegt ook vaak dat de 60 jarige farang er jonger uitziet als de 40 jarige thaise man.

     Ik zeg dan altijd maar, Teerack you have too much sugar on your lips.

     Wat maakt het nou allemaal uit, gespeelde liefde of niet, kijk ook liever naar de kont van een 20 jarige dan die van een 60 jarige. Nog erger als dat een farang kont is.

     Zij blij, jij blij noppen jang

     Vergeet dan ook maar is niet dat de thai man het woord voorspel naspel niet eens kent.

     Mijn vriendin vond het blijkbaar nodig om haar liefdesleven te bespreken met haar
     moeder, heb begrepen dat ze er rooie (paars dus) oortjes van kreeg,

    • Ferdinant zegt op

     Dat zou inderdaad weleens leerzaam voor je kunnen zijn, maar jij zult wel tot de bekende Thaise Brad Pitt types behoren en daar valt moeilijk mee te praten, laat staan dat je die wat kunt leren. Ja, anderen lopen afzeiken, dat kunnen ze als de beste.

     Mocht je verder met mij in discussie willen gaan dan kun je mij beter mailen, want daar is deze forum tenslotte niet voor bestemd. Mijn e-mailadres: info@afj-schoolderman.com Graag dan, met vermelding van leeftijd, beroep en een te verifiëren foto.

    • hans zegt op

     Vrouwelijke “slachtoffers” oude mannetjesputters, leuk oordeel, dus alle thai dames die een farang hebben zijn dan zielig of zo?? met dan ook nog een oude kerel.

     mijn vriendin is vrijwillig bij mij, en als ik haar niet goed zou behandelen zou ze a la minute opstappen.

     Sinds ze mij kent is ze uit de armoe, hoeft mij geen verantwoording af te leggen en kan ze min of meer doen en laten wat ze wil.

     Ga er maar is van uit dat een thaise vrouw bij een farang heel wat meer vrijheid en rijkdom heeft dan ze die zou hebben bij de gemiddelde thai man.

     Het artikel gaat over jaloezie van de thaise vrouw, ik kan je beloven dat als ik kijk naar een mooie vrouw ergo flirt of wegblijf zonder tekst en uitleg de thaise rapen gaar zijn.

  • Frank Kramer zegt op

   Of er liefde in et spel is tussen een jonge vrouw en een veel oudere man?
   Om te beginnen is in mij ervaring verliefdheid totaal niet het zelfde als liefde.

   Ik geloof erin om liever de mensen te bevragen dan het zelf in te vullen met de overtuiging dat ik alles wel weet en snap. ondanks de taal barrière heb ik vaak Thaise dames bevraagd inzake hun gedrag, gevoelens en opvoeding. dat werkte voor mij verhelderend.

   ik hoor vaak dat ik aangesproken wordt op handsome te zijn. Wij westerlingen vertalen dat naar knap, En in werkelijkheid ben ik met mijn inmiddels 62 niet direct knap. Vroeger ging dat nog wel, maar nu, mede doordat ik een heel stuk zwaarder geworden ben, ook in het gezicht, zie ik mezelf niet als knap. Diverse dames die ik wat vaker dan een keer sprak, heb ik daarop bevraagd. ik kreeg van iedere dame het zelfde antwoord, m.u.v. zij die toch wel echt hopen op een levende A.T.M. Het antwoord was doorgaans; Jij hebt Jai Dee (een goed hart). jij draagt geen vreselijke goedkope Tshirst van de markt maar altijd een echt overhemd en een echte broek (geen sportbroekjes of joggingbroek) en sandalen of schoenen en geen slippers. You look like a gentleman! Not like a cheap looser. Nou mooi. Waarom denk je dat ik een Jai Dee ben of heb? jij bent altijd beleefd en e spreekt met respect over Thai en/of over vrouwen. De massage dames onder hen vertelden me; Jij vroeg of je mij mocht aanraken en toen je dat deed, deed je dat lief en respectvol, Dan ben ik verkocht. Then i like you to much. Grappig vind u niet. Handsome heeft niets met mijn knappe koppie te maken. ik val zelf al een leven lang met name op kleine dames, petite zoals dat heet. maar ik ben zelf met 1.96 en ruim over de 100 kilo geen kleintje. Veel kleine dames in Thailand blijken juist een hele grote man opwindend te vinden. Dat heeft te maken met vastgehouden worden door stevige armen. enerzijds een vadersyndroom anderzijds rechtstreekse sexuele opwinding.
   ik heb enkele keren zo een dame na een massage, op hun verzoek, wel eens enkele minuten echt stevig in de armen genomen waarbij ze waarlijk opgewonden werden of zelfs als de behoefte hoog was, klaar kwamen. Dus ook groot zijn, lang, kan in Thailand bijdrage tot hoe aantrekkelijk men je vindt

   Een opmerkelijke zijweg. ik heb een aantal keren van een massage dame bij een oliemassage de spontane opmerking gehoord dat ze mijn piemel handsome noemde, very handsome. Dat vond ik echt verbazing wekkend. Twee keer in de 22 jaar dat ik in Thailand kom maakte ik het mee dat zo een dame me vroeg of ze mijn piemel even aan haar beste vriendin mocht laten zien. En met veel schaamrood en gegiechel gebeurde dat dan ook. Dus vroeg ik dan wat er zo handsome aan mijn piemel was. En of niet alle piemels hetzelfde zijn. Ik zie namelijk zelf nooit andere piemels. Maar nee, volgens de dames was mijn piemel groot, krachtig (goed hard), mooi recht en very beautifull.??? No, manny man have strange cocks, strange form, scarry cocks, to fat or to small. Alsof ze het over aliens hadden.

   Wanneer is aan aardige dames vraag waarom ze niet op echte knappe mannen vallen. in mijn twee stamkroegen vraag ik het soms aan de meiden achter de bar en wijs ik de op straat passerende mannen aan. Maar nee, een enkeling geeft toe dat het bij hun fantasieën wel werkt. maar alles Thaise vrouwen zijn er van overtuigd dat een mooie man behalve ijdel, ook absoluut niet te vertrouwen is. en een van de dingen waar Thaise vrouwen op vallen is vertrouwen en veiligheid. natuurlijk ook op financiële veiligheid.
   Wie iets van de piramide van Maslow begrijpt snapt dat dit dominant kan zijn.

   De meeste Thaise vrouwen zijn opgevoed met het beeld dat ze een man moeten kunnen vasthouden, niet kwijt raken. dat doe je vnl. door voor hem te zorgen. Oudere mannen hebben veel meer zorgen nodig dan jonge kerels. Thai hebben ook geleerd dat sex er is om de echtgenoot tevreden te houden. Zeker niet voor eigen genot. Ze horen overal dat een oudere Farang bijna gegarandeerd zorgt voor haar genot. iets wart ze soms pas op latere leeftijd ontdekken.Sommige jongere meiden met zo een oude man als vriendje, leren van hem te houden, zoals ze van een ideale vader of opa houden. Dat is ook een vorm van liefde. houden van elkaar door wederzijdse afhankelijkheid is wereldwijd verspreid te vinden. on Nederlandse beeld van verliefde stelletjes van gelijke leeftijd, ook het idee van zondig te zijn wanneer je met een veel jongere of oudere ander verkeert, is typisch Calvinistisch. Maar wat wij normaal vinden is verre van een universeel gegeven.

   Jaloers zijn is een teken van angst om te verliezen en het wantrouwen en een misgunnen van geluk aan een ander. ik ben bang dat ik er geen medicijn voor weet. Wel weet ik (als ervaren therapeut) dat iemand die een ander niet vertrouwt doorgaans zelf niet te vertrouwen is. want men projecteert een eigen eigenschap op die van een ander. wie zichzelf vertrouwt kan ook een ander vertrouwen. helaas is beschaamd vertrouwen een pijnlijke en soms zelfs traumatische ervaring.

   Zo, buiten is de regen nu inmiddels voorbij. ik ga eens naar de markt.

 16. hans zegt op

  Jaloers zijn is iets wat gewoon in de genen zit bij zowel de mens als een dier.

  Je hebt iets wat je niet graag kwijt wil raken aan een ander. makkelijk zat, dat was vroeger al zo en dat zal altijd zo blijven, overal ter wereld.

  Mijn vriendin wordt er ook niet blij van als ik op een terrasje zit en de schone dames aankijk en ergo aanspreek.

  Als er thuis goed wordt gekookt, hoef je niet uit eten te gaan!

 17. BramSiam zegt op

  Als het gaat over jaloezie in Thailand is het ook goed het onderwerp gezichtsverlies erbij te halen. Als jouw vriendje voor een ander kiest of vreemd gaat en wel zo dat anderen het kunnen zien, dan is dat voor een Thaise erger dan voor een Nederlandse, want wij hebben nu eenmaal niet zo’n last van gezichtsverlies, hoewel ook bij ons de buren neit alles moegen weten. De dames kunnen zich dan soms ook helemaal volgooien met drank en zelfs overgaan tot zelfmutilatie. Erlopen nogal wat Thaisen met littekens op hun onderarm rond van door hen zelf aangebrachte messneden.
  Als je je vrouw in Thailand echter de maatschapperlijke plaats geeft waar ze als eerste vrouw recht op heeft, is een mia noi die officieel niet bestaat, best acceptabel.
  Jaloezie is overigens een negatieve emotie. Daar is nmog nooit ioemand beter door geworden. Als je van iemand houdt gun je hem/haar zo af en toe een pleziertje en er zijn belangrijker dingen in een relatie dan seks, hoewel niet iedereen daar zo over lijkt te denken.

 18. Tino Kuis zegt op

  Er zijn twee soorten jaloezie tussen mannen en vrouwen (of partners): seksuele jaloezie en emotionele jaloezie. De eerste is vaak bij mannen sterker en de tweede bij vrouwen. Een partner kan best meer jaloers zijn als hij/zij vermoedt dat je verliefd bent op een ander (of een ander op je partner) dan een (kortstondige) seksuele verhouding. Als een man/vrouw jaloers is moet je je eerst afvragen wat voor soort jaloezie het is.

 19. John Chiang rai zegt op

  Een seksuele en een emotionele jaloezie,waarbij ik anders als in westerse landen een economische uit levensbehoud getinte jaloezie zeker niet vergeten zou.
  De partner die voorheen de gehele sociale en financiële zekerheid gaf,is plotseling over alle bergen verdwenen om deze zekerheid of rijkdom plotseling met een andere partner te delen.
  Zelfs bij bestaande rechten weten veel van deze gedupeerde vrouwen, die niet zelden met 1 of 2 kinderen achterblijven hun recht ,anders als in de westerse wereld niet te bereiken.

 20. JM zegt op

  Misschien heeft het te maken met het feit dat vele Thaise mannen er een Mia Noi op na houden en dat willen die Thaise vrouwen voorkomen door hun jaloezie te uiten.
  Ik denk dat iedereen wel een beetje jaloezie in zich heeft niet?

 21. Peter de jong zegt op

  In mijn beleving is jaloezie een geestelijke ziekte
  Met een jaloerse partner die meestal ten onrechte conclusies trekt valt geen relatie mee te hebben
  Gr peter

 22. Bo Meekers zegt op

  Waarheid beste Peter ,,,
  jaloersheid komt voor over de ganse wereld ,, Ik ben Belg en heb een Belgische gehad.
  Ik was nu ook niet bepaald een heilige maar die vrouw was ziekelijk jaloers.
  Daar is niet bij te leven ,, dus heb ik haar gewoon verlaten.
  Zelfs nu na jaren mijd ik haar nog steeds want indien ze mij moest tegen komen met mijn Thaise vrouw verwijt ze mij nog alles wat maar naam heeft.
  Ik word dit jaar 69 en mijn Thaise vrouw 56 jaar ,,, zij is helemaal niet jaloers en houd veel van mij.
  Ik moet er wel bij zeggen dat mijn wilde haren en jaren voorbij zijn.
  Jaloezie is een ziekte en daar is geen medicatie voor.
  Het enige geneesmiddel dat er voor mij was ,,,, was het gewoon aftrappen en dat heb ik dan ook gedaan ,,,en ik was genezen..

 23. Glenno zegt op

  Ik volg en lees deze nieuwsbrieven al geruime tijd, maar ik heb nog nimmer zoveel reacties gezien op een onderwerp. 🙂 Dit leeft dus heel erg. Iets voor een vaste rubriek?

  De meeste mensen zijn wel ergens jaloers over. Nederlandse/westerse mannen en vrouwen zijn geen uitzondering.
  Ik ben alleen bang dat de Thaise vrouw voorop loopt als het gaat over jaloezie. We moeten alleen niet vergeten dat we hier te maken hebben met Thaise vrouwen die zijn gevallen voor een (ATM)-farang.
  Hun ontsnapping tot een beter leven, een betere toekomst, hun pensioen.
  Ze zullen dan ook ALLES doen om te voorkomen dat de farang wordt afgepakt door een andere “goudzoeker”.

  Ik heb al geruime tijd een relatie met een Thaise. In het begin stuurde ze mij ook, zodra ik ergens anders was, berichtjes met “are you hungry?”, “you have had lunch already?” of ze bestookte me met berichtjes die niet terzake deden op dat moment.

  De oplossing was simpel. Ik heb haar gezegd dat ik het uitermate storend vind. Zeker wanneer ik in gesprek ben. En ik kan/ga toch niets met die info doen zolang ik ben waar ik ben.
  Het sturen van berichten is daarna opgehouden en ze wacht nu rustig af tot ik weer thuis gearriveerd ben.

  Dus heren ….. voed uw (Thaise) dames op en de vrijheid lacht jullie toe.

  Gr. Glenno

 24. Stefaan zegt op

  Inderdaad, jaloersheid is niet enkel van Thai. Een gezonde portie jaloersheid is goed in een relatie. Geef vertrouwen aan je partner en vraag vertrouwen.
  5 jaar terug had ik een relatie met een Thaise vrouw van 52 jaar. Ze was stikjaloers hoewel ik nooit zo maar een vrouw aansprak. Kijken naar een voorbijwandelende vrouw was al voldoende voor een ruzie. Bij mijn grootouders werd vaker gezegd dat mensen die zeer jaloers zijn, dat deze vaak zelf niet te vertrouwen zijn. Minstens 2 keer in de week volgde een ruzie die telkens gebaseerd was op jaloersheid, hoewel dit totaal ongegrond was. Naarmate de relatie vorderde ondervond ik dat ze loog over haar leeftijd, haar kinderen, haar voorgaande relaties, haar financiële situatie, haar vader en een vriend. Ik wou die toedekken met de mantel der liefde, maar op den duur werd de mantel te klein, de leugens volgden elkaar op. En ja na 15 maanden de relatie afgebroken. Mijn grootouders hadden maar weer eens gelijk.
  Mijn tweede relatie met een Thaise vrouw, intussen mijn echtgenote, verliep totaal anders. Gelukkig maar. En gelukkig getrouwd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website