Sekswerkers gaan met de billen bloot

Door Redactie
Geplaatst in Maatschappij
Tags: , ,
18 september 2011

Sekswerkers in Pattaya worden regelmatig gekastijd omdat ze hun lichaam verkopen, ze worden vaak gedwongen seks te hebben, geld afhandig gemaakt en aangerand.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Service Workers in Group Foundation, een non-profit organisatie die sekswerkers helpt.

‘Human rights of service workers in Pattaya are often violated so they volunteered to do a survey to gather evidence and expose the problem’, zegt oprichtster Surang Chanyam. ‘Sex workers often suffer discrimination. Their human rights are repeatedly violated and the are put in a position of servitude.’

Aan het onderzoek dat drie maanden in beslag nam, namen 435 sekswerkers deel: 71 procent vrouwen, 24 procent mannen en 5 procent transseksuelen. Bijna 70 procent had 2 jaar in Pattaya gewerkt in bars, karaokebars en restaurants.

De respondenten maakten melding van oplichting door klanten of werkgever, gedwongen seks zonder betaling, fysiek geweld, valse aangiftes, groepsseks en politie, die hun klachten negeert.

www.dickvanderlugt.nl

5 reacties op “Sekswerkers gaan met de billen bloot”

 1. Thailandganger zegt op

  Heb je een link naar de feitelijke resultaten van dat onderzoek of zijn die niet openbaar gemaakt?

  • Het probleem is dat de dames vrijwel rechteloos zijn. Prostitutie is immers illegaal in Thailand. Wanneer ze beroofd, verkracht of mishandeld worden en naar de politie gaan, worden ze in hun gezicht uitgelachen. Een schrijnende situatie.

   • Anton zegt op

    Dat hebben zij dus gemeen met de expats, die over het algemeen ook geen rechten heeft.

 2. ludo jansen zegt op

  en dan nog maar te zwijgen van de klanten die beroofd ,mishandeld of opgelicht worden

 3. colin de jong zegt op

  Ik heb niet zoveel medelijden met dat uitgenaste spul waar ik regelmatig de meest bizarre verhalen over hoor. Rip en pikpartijen al dan niet in samenwerking met hun pooiertjes en 6 bekenden inmiddels die zijn vermoord. Ja om een klein beetje geld. Bij de laatste 2 ging het om 3000 baht en een mobile tel. en 3 weken geleden om een ipad en 400 baht. De eerste werd neergestoken met 63 messteken en de andere een stuk of 40. Oorzaak drugs. Gelukkig zijn ze allemaal gepakt en daar kunnen die damslapers in ned. nog iets van leren.Het wordt de hoogste tijd dat wij ook eens rechten krijgen. Was laatst uitgenodigt voor een Expat Imposium, waar rechters vertelden dat wij dezelfde rechten hadden als Thais. Misschien op papier maar dan moeten ze hun huiswerk maar eens beter doen. Een aantal vrienden is vorige week opgepakt toen men aan het kaarten was zonder geld. Ze moesten allemaal even 10.000 baht in het toilet betalen. Vertelde hen dit niet te doen en ik stuurde een anti-corruptie advokaat, maar toen deze erwas had men al betaald en de vogels waren gevlogen. En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar wordt kotsmisselijk van deze praktijken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website