Boyz Town Pattaya

Thailand is beroemd om zijn mooie stranden, lekkere eten, het boeddhisme en zeker de vriendelijke bevolking. Een ander belangrijk aspect wat snel opvalt, is de tolerantie. Vrije seks, grote leeftijdsverschillen tussen partners, ladyboys, bargirls en homoseksuelen, in Thailand doen ze daar niet moeilijk over.

Hierdoor is Thailand ook een uitstekende bestemming voor homoseksuelen. Lesbo’s en homo’s worden met open armen ontvangen en door iedereen met rust gelaten. Geweld tegen deze mensen is vrijwel ondenkbaar in Thailand.

Meer homoseksuelen in Thailand?

Door de vele ladyboys (kathoey) in de toeristische centra en het openlijke geflirt van Thaise jongens met farang lijkt het of homoseksualiteit in Thailand meer voorkomt dan elders. Dit is niet het geval. Het is slechts wat nadrukkelijker aanwezig.
De tolerante houding manifesteert zich vooral in de lagere en middenklasse.

Gayscene goed vertegenwoordigd

De bloeiende seksindustrie in Thailand richt zich niet uitsluitend op hetero’s; ook de gayscene is daarin goed vertegenwoordigd. Massagesalons, sauna’s, karaokebars, restaurants, GoGobars en discotheken voor homoseksuele mannen. Je hoeft er niet eens lang naar te zoeken.

In Pattaya is een Soi met de naam “Boyz town”. Dit is een aantal straten met bars, restaurant en discotheken gericht op homoseksuelen. Het gaat hier vooral commerciële seks voor mannen. Ook in Patpong (Bangkok) is een aantal uitgaansmogelijkheden voor homo’s, zoals Kings Corner. Andere bekende uitgaansgelegenheden in Bangkok zijn @Richard’s, Guys On Display, Tawan Club, Fake Club, Dj Station, G.O.D, The Balcony en Telephone.

In de grote steden van Thailand en vooral in Bangkok komen steeds meer disco’s, bars en cafés voor Thaise homo’s, maar dan zonder commerciële bedoelingen. Informeer bij de locals voor de adressen.

Liefkozen in het openbaar: beter niet

Wat volwassenen doen in de privé-sfeer moet iedereen zelf weten. Maar in het openbaar je genegenheid tonen, daar zijn Thai niet echt van gediend. Dit begint wel langzaam te veranderen mede door Westerse invloeden. Steeds meer jong geliefden lopen hand en hand, vooral in Bangkok. Iets wat een aantal jaren terug nog ondenkbaar was. Kussen in het openbaar of andere handtastelijkheden wordt nog steeds als onfatsoenlijk gezien. Dit is geen antihomo vooroordeel, ook het zoenen van hetero’s ziet men liever niet in het openbaar.

Soms zie je Thaise mannen gearmd lopen. Dit is uitsluitend vriendschappelijk en er is geen sprake van een seksuele relatie.

Ondanks de tolerantie ten opzichte van homoseksuelen in Thailand, is het verstandig om elkaar niet in het openbaar te liefkozen. Maar daarentegen biedt Thailand ook voor homo’s een bruisend uitgaansleven en alle andere voordelen van dit bijzondere land.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Thailand, een prima bestemming voor homoseksuelen”

 1. Joop zegt op

  Al jaren gaan mijn vriend en ik met vrienden, ook een gay stel, met veel plezier naar Thailand. Het gevoel van vrijheid en jezelf kunnen zijn ervaar ik nergens anders zo intens als in Thailand.
  Vanzelfsprekend vind ik het om je in Thailand als gast te gedragen, met respect voor alle Thais en hun gewoontes en gebruiken. Dat wordt beantwoord met eveneens respect. Natuurlijk zijn er Thais die je zien als een lopende geldautomaat en aan je willen verdienen, maar ook kennen we vele Thais die behulpzaam zijn en nog nooit een Bath aan ons verdient hebben. Nooit heb ik mij in Thailand als homo gediscrimineerd gevoeld. Zelfs voor de lol flirten met een overduidelijke hetero-Thai wordt spontaan beantwoord en vaak gezien als compliment in plaats van een ‘bedreiging ‘. In Nederland mag je bepaalde mensen niet eens aankijken of er wordt al agressief geageerd.
  Thailand, een aanrader voor iedereen die een prima bestemming respectvol beleeft.

 2. bob zegt op

  Vergeet vooral Jomtien Complex niet in Jomtien (vlak bij Hanuman en Pattaya city. En Sunee Plaze in de buurt van Tukcom. als je toch in het centrum van Pattaya bent. En dan natuurlijk GAY beach in Jomtien. Heerlijk zonnen en baden zonder joelende kinderen. Kijk een op http://www.Pattayagayguide.com

  Ook in Bangkok zijn er wel meer sois dan de hier genoemde, silom, suriwon, e.a.

  Phuket: Patong Beach en er vlakbij een eros centrum.

  • Henk@ zegt op

   Genoemde site is helaas opgeheven.

 3. Alex zegt op

  Inderdaad: Thailand discrimineert niet: niet naar ladyboys (katoys), homo’s of lesbo’s. Je voelt je vrij en veilig hier… in onze cultuur is seksualiteit iets stiekems, nog steeds beladen, dankzij het Calvinisme!
  Hier is het vrij, makkelijk en toegankelijk.
  Ik woon zelf met mijn boyfriend buiten Pattaya, in Jomtien. En Jomtien Complex is een levendigere gay area dan Boyz Town. Sunny Plaza is helemaal dood en Boyz Town is op zijn retour!
  In Jomtien leven veel Nederlandse Gays, en alle andere nationalitieten. Voor vakantie, overwintering of permanent.
  Ik kom al 40 jaar in Thailand, woon hier 10 jaar, en al 10 jaar met dezelfde boyfriend. 4 Jaar geleden getrouwd, en altijd samen. Een heerlijk leven.
  Een of twee keer per week gaan we naar de gay-beach, Dong Tan Beach in Jomtien. Helemaal super!
  Geen seks (tenminste als je dat niet wilt) maar gewoon “Wij onder elkaar!”
  Voor Gays is Thailand een aanrader, zowel Bangkok, Phuket als Pattaya!

 4. l.lagemaat zegt op

  Thailand is beslist geen tolerant land. Maar het wordt geaccepteerd.

  Maar als Thailand gezien wordt als Bangkok, Phuket en Pattaya dan is daar een ruimere acceptatie
  dan de rest van het land.
  Als een vader merkt dat zijn zoon geen “echte”jongen is, wordt vaak geprobeerd door straffen dit te veranderen.Militaire dienst en een aantal banen zijn voor gays en lady boys uitgesloten.

  Tijdens een fietstocht kreeg ik een gayboy als gids mee in de omgeving van LaPang.Onderweg merkte ik geen Thaise glimlach of een “wai”. Meer het gevoel, daar heb je weer zo’n Farang, die zo nodig met zo’n jongen op pad gaat. Het werd geaccepteerd en ik ben niet gemolesteerd! Thanks Boeddha!

  • Alex zegt op

   Absoluut niet waar! Ik ken tientallen gays en katoys uit kleine dorpjes in Isan omdat mijn eigen partner daar vandaan komt. Bij niemand een probleem geweest. Ook bij ons niet!

  • Paul schiphol zegt op

   Geachte heer Lagemaat, uw constateringen zijn incorrect. Militaire dienst is voor homo’s geen belemmering. Nee ook zij worden opgeroepen en moeten wanneer medisch fit, gewoon dienen. Mijn eerste Thaise vriend (overleden 1999) kreeg een speciale functie toen men hem toch wel iets te soft (vrouwelijk, maar geen ladyboy) achtten voor de reguliere training. Ook mijn huidige Thaise man heeft gewoon en openlijk gay zijn dienstplicht bij de Thaise Marine gedaan. Ook hebben beiden nooit acceptatie problemen gehad met hun familie. Mijn eerste vriend kwam uit Rayong en mijn huidige man uit De Isaan. Groet, Paul Schiphol

   • Alex zegt op

    Klopt helemaal Paul, mijn Thaise partner (man) heeft ook gewoon zijn dienstplicht vervuld en heeft zich nog nooit gediscrimineerd gevoeld, of negatieve ervaringen gehad. Niet in zijn geboortestreek Isan, niet door zijn familie, brienden, of collega’s!
    Wat soms wel een rol speelt is de jaloezie die vele Thaien hebben, en dus ook de jaloezie op ons gelukkige en redelijke luxe leventje. En dat steken ze niet onder stoelen of banken.
    Dat heeft echter niets met homo discriminatie te maken, maar alles met pure jaloezie.!

 5. Ruud zegt op

  Ik lees hierboven dat ladyboys niet gediscrimeerd worden maar dit is helaas onjuist.
  Na genoeg bij alle grote discotheken in Pattaya walkingstreet mogen ze niet naar binnen.
  Er is een disco waar ze wel naar binnen mogen maar dan moet eerst 100 bath worden betaald daar waar overige bezoekers vrije entree hebben. Tevens mijden ladyboys bepaalde plaatsen, een wandeling met mijn geliefde langs het strand beach road Pattaya zit er helaas niet meer in. Bang om op gepakt te worden.

 6. afname zegt op

  Van die Kings Corner is in de bekende gay listings geen sprake.
  Dat het aantal gelegenheden ”steeds toeneemt” is ook al weer enkele jaren geschiedenis. Ook daar, net zoals trouwens in de meeste Europese landen, neemt het af en veel nog bestaande zaken worstelen om te overleven. Daarbij speelt ook het typisch Thaise verschijnsel mee, dat alles wat ruikt naar geld opleveren in de kortste keren door velen wordt geimiteerd zodat voor allen dan de spoeling te dun is. Wordt veelal verklaard door de grote opmars van online datingsites.
  EN; GOD betekent gewoon Guys on Display.Dus das dubbelop. Het is overigens niet zozeer de 2 patpong straatjes, maar andere sois vanaf Silom en Suriwong.
  Voor meer uptodate info: travelgayasia.com.
  En oh ja: voor de mogelijk nog hiermee onbekende en nu nieuwsgierig geworden aanstaande bezoeker: vrijwel alles wat wordt genoemd is ”gayforpay”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website