Bangkok heeft de eer het eerste seks museum van Azië te herbergen. Mocht de lezer nu een verband leggen met de diverse sex musea zoals wij die in het westen kennen, dan moet je dat beeld even bijstellen. Het gaat hier namelijk om een project, met als doel ongewenste zwangerschappen en SOA’s onder de Thaise jeugd te voorkomen.

Hiervoor bundelt het National Science Museum (NSM) haar krachten met UNESCO en de Thaise Health Promotion Foundation (ThaiHealth).

NSM directeur Pichai Sonchaeng laat weten dat het Sex Museum werd opgericht met het doel het bewustzijn over seks bij jongeren te verhogen. Het Bureau of Registration Administration under the Interior Ministry meldt dat er per dag 262 zwangerschappen bij kinderen en jongeren worden geregistreerd.

Het ontbreken van seksuele voorlichting door de ouders is een belangrijke oorzaak van het probleem. Jeugdigen zijn daardoor afhankelijk van informatie van vrienden en kennissen die in veel gevallen te kort schiet. Ook het gebrek aan kennis van anticonceptie is onderdeel van het probleem.

Het museum is zowel leerzaam voor ouders als voor de doelgroep zelf. Het centrum bestaat uit zes educatieve ruimtes met verschillende onderwerpen: liefde & lust, omgang en communicatie, seksuele relaties, bevalling en anticonceptie, seksueel overdraagbare aandoeningen en individueel seksueel welzijn.

De directeur van de UNESCO in Bangkok verklaarde dat, uit een onderzoek naar HIV/AIDS in 2008, is gebleken dat 40% van de jongeren tussen de 15-24 jaar in Thailand weinig tot geen kennis hebben van SOA’s en anticonceptie. Deze cijfers tonen aan dat het noodzakelijk is om met nieuwe en creatieve initiatieven de jeugd in Thailand bewust te maken van het belang van seksuele voorlichting.

Bron: NNT

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Eerste Seks Museum in Thailand”

  1. bkkdaar zegt op

    in Sjanghai-China (momenteel erg in trek voor een WorldEXPO-maar de bezoekrs zijn voor 99,99% Chinees) is al enkele jaren een sex-museum, dat van de preutse partij die alles regeert niet zo mag heten. het toonde vooral platen en beelden uit de tijd dat het er niet zo preuts aan toeging.
    En het werd ee jaar of 2 verplaatst naar zo’n verre en vrijwel niet te vinden buitenwijk-waar de Chinezen al die honderden miljoenen leegstaande condo’s bouwen om hun economie op te krikken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website