In deze video zie je twee ladyboys die zijn opgeroepen voor ‘Draft Day’ een soort loterij die bepaalt of je de militaire dienstplicht moet vervullen.

In Thailand worden alle mannen in de leeftijd van 21 jaar opgeroepen voor een selectiedag (Draft Day) voor de militaire dienstplicht. Hier is alleen onderuit te komen als je veel geld hebt of studeert. In het eerste geval bestaat de mogelijkheid, door wat onder tafel te schuiven, om er onderuit te komen.

Na een oproep voor de dienstplicht worden de mannen onderworpen aan een selectieprocedure. Daar moeten alle mannen naar toe die in het geboorteregister als geslacht ‘man’ hebben staan, dus ook ladyboys.

Tijdens die selectiedag is er een soort loterij die bepalend is voor het feit of je wel of niet het leger in moet. Trek je een zwarte kaart dan krijg je vrijstelling. Trek je rode kaart dan moet je twee jaar lang in militaire dienst. Nog meer pech heb je als je daarna naar het Zuiden van Thailand wordt gezonden. Daar vallen veel doden onder militairen door bomaanslagen van moslimextremisten.

In de korte docu zie je twee ladyboys die worden gevolgd tijdens ‘Draft Day’.

Video: ‘Draft Day’

Bekijk de video hieronder:

[youtube]http://youtu.be/V5jpoRSAqQw[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “‘Draft Day’ – militaire dienstplicht in Thailand (video)”

 1. René zegt op

  Spijtig spektakel,
  Bekijk dan het boek “De Loteling” – middeleeuwse toestanden waar eventueel met geld vanaf kan geraakt worden. Stomme regeling.

 2. Peter zegt op

  Dat ook mannen die travestiet zijn meedoen aan deze Thaise loterij vind ik een goede zaak.
  Als er een uitzondering gemaakt zou worden krijg je mannen die niet in het leger willen voor korte tijd zich als vrouw gaan gedragen om onder de dienstplicht uit te komen.

  Voor mij zouden zowel mannen als ook vrouwen in het leger opgeroepen kunnen worden.

  Of deze loterij een goede of slechte zaak is, is een andere zaak.

 3. Tino Kuis zegt op

  Lees en zie hier maar eens hoe het in het Thise leger toegaat. Dit zijn geen uitzonderingen. Het Thaise leger is geen leger maar een mafia-achtige organisatie

  https://nickobongiorno.wordpress.com/2016/04/05/thai-army-thugs/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website