Lezersvraag: Zuid Thailand verkennen, wie heeft tips?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 januari 2018

Beste lezers,

Op 12 januari vertrek ik naar Thailand op mijn eentje. Ditmaal ga ik Zuid Thailand een beetje verkennen. Acclimatiseren ga ik eerst ergens rond Bangkok (Hua in, Rayong of Laem Chabang).

Zaterdag 20 januari ligt vast voor Chatchuchak. Op 21 januari wil ik met de nachttrein van Bangkok naar Had Yai reizen en graag rond 1 februari doorreizen naar mijn mijn liefkoosde plek op Koh Chang.

Hier en op het internet heb ik al wat gevonden. Maar graag had ik van de echte kenners hier actuele tips ontvangen over welke plaatsen heel interessant zijn in het zuiden en hoe ik er (single 55+ reizigster) best kan geraken met de lokale trainen en bussen (geen scooter).

Ik ben geen uitgangstype maar hou van natuur, cultuur, wandelen, toeristische en lokale dingen. Kanchanaburi heb ik al gedaan. Kao Sok of ander natuurpark? Nakorn? Puket? Phang Nga? Krabi of Surat Thani?

Tips over goede (proper en met zachte matras), budgetvriendelijke hotelletjes voor singels zijn ook welkom.

Ik zie uit naar jullie adviezen.

Groet,

Lieve (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Zuid Thailand verkennen, wie heeft tips?”

 1. LP zegt op

  Dat soort prakische zaken staat nog steeds en degelijk in zo iets heel ouwerwets als de reisgids-ook te leen in vele biebs.

 2. Danzig zegt op

  Beste Lieve, als je toch met de trein naar Hat Yai reist kan ik je aanraden iets verder zuidwaarts te reizen naar het zgn. Diepe Zuiden, de provincies Pattani, Yala en Narathiwat. Je zult daar geen andere toeristen tegenkomen, maar wel een prachtig, authentiek deel van Thailand dat door zeer weinigen wordt bezocht. Overal is wel iemand die een woordje Engels spreekt, lokaal vervoer wordt verzorgd door minivans, songthaews en de lokale treinen en de prijzen liggen er verrassend laag. Laat je inspireren door de mooie natuur (stranden, jungles en bergen) en bezoek bezienswaardigheden als de Wat Chang Hai, Wat Khuhaphimuk, Masjid Krue Se, Masjid Klang, en de Pacho- en Sirinthorn Watervallen. Zeker weten dat het een knaller wordt!

  • henry zegt op

   U weet toch dat er voor die 3 provincies een negatief reisadvies gegeven word. Het knalt er namelijk teveel . en dat knallen heeft al aan 6000 mensen het leven gekost

   • Danzig zegt op

    Dat weet ik wel, maar ik woon er middenin, in de rode zone, en kan de lezers verzekeren dat er in de praktijk niks aan het handje is. Veel poeha van bureaucraten die geen idee hebben hoe de mensen er leven.

 3. Henry zegt op

  Hoi Lieve BE,

  Ik kan je aanraden om Satun te bezoeken en via Satun naar Koh Lipe te gaan dit eiland is echt de moeite waard.
  Je zou bij Sea Side Home Resort http://www.facebook.com/Seasidehomeresort kunnen verblijven is simpel maar goed daar is een natuurpark in de buurt watervallen.
  Op Koh Lipe rijden geen auto’s de zee is er erg schoon ook leuk om een stukje langs de zee te lopen.
  De eigenaar van Seaside kan je mooie plekjes laten zien daar als je dat vraagt uiteraard tegen een vergoeding, echt de moeite waard.

  Succes

  • Tony zegt op

   Ik zit op dit ogenblik op Ko Lipe. Er RIJDEN inderdaad geen auto’s. De enkele vierwielers kunnen niet anders dan stapvoets voortbewegen wegens het aantal toeristen op het eiland. Er zijn slechts enkele berijdbare wegen, en dan nog zeer korte afstanden.
   Ko Lipe eiland is niet meer aangenaam. Te veel toeristen. Alles wordt vol gebouwd.
   De zee en de eilanden in de omgeving zijn echter uitzonderlijk mooi. Wil je duiken of snorkelen, ga da naar Ko Lipe. Voor bezienswaardigheden en natuurparken moet je hier echter niet komen.

 4. Henk zegt op

  Als je van natuur en rust houdt dan is Khao Sok een aanraadder
  Goed met de bus via oost,west en zuid te bereiken.
  Overnachtig op drijvend hutje geeft het gevoel van terug in de natuur.
  Geen auto,trein of bus in de wijde omgeving je hoort een spelt vallen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website