Lezersvraag: Zoon van mijn overleden vrouw naar Nederland halen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 mei 2016

Beste lezers,

Mijn naam is Hendrik, en ik ben 7 jaar getrouwd geweest met een Thaise. Mijn vrouw is helaas, na een kort ziekbed, begin maart dit jaar overleden. Mijn vrouw en zoon woonden permanent in Thailand. Wij hebben samen een zoon van 5,5 jaar, die ik nu naar Nederland wil halen om de zorg hier in nederland over te nemen.

Mijn zoon heeft zowel een Thais als een Nederlands paspoort, maar beide zijn onlangs verlopen. Voor vernieuwing/verlenging van het nederlands paspoort moet ik uiteraard naar de Nederlandse ambassade in Bangkok. Volgens de website van de ambassade duurt de gehele aanvraag twee tot drie weken.

Nog even afgezien van het vertalen en legaliseren van de nodige documenten, zoals de huwelijksakte, de overlijdensakte en de geboorteakte van onze zoon.  De tijdsduur is belangrijk voor mij, in verband met het kopen van een ticket.

Kan ik beter een enkele reis kopen en als alles geregeld is in Bangkok twee enkele reizen voor mijn zoon en mij? Is er iemand met ervaring in deze, wat is de doorlooptijd in de praktijk?

Wat kan ik het beste doen?

Met vriendelijke groet,

Hendrik


» Laat een reactie achter


8 reacties op “Lezersvraag: Zoon van mijn overleden vrouw naar Nederland halen”

 1. ergens in Thailand zegt op

  Hallo als je zoon al een Nederlands paspoort heeft dan zijn alle papieren toch al vertaald en gelegaliseerd alleen de overlijdingsakte niet.
  Ik heb een dochter van 6 en heb vorig jaar een nieuw paspoort aangevraagd met de papieren die ik had vertaald en gelegaliseerd bij haar geboorte.
  Ik kreeg haar paspoort na 10 dagen toegestuurd vanuit Bangkok duurt echt geen 3 weken.
  Waarom pak jij geen open ticket voor 3 maanden en als alles klaar is koop je een ticket voor je zoon en verander jou ticket easy .

  oke succes
  Pekasu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. Theetje uit Huissen zegt op

  Over de tijds duur en zo weet ik niets, alleen denk er aan dat je voor je zoon geen retourtje koop. als je van de heenreis geen gebruik maakt kun je hem niet meer gebruiken voor je retour vlucht. en moet je als nog een enkeltje voor je zoon kopen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. Kees zegt op

  Het kopen van 2 enkele reis tickets is veel duurder dan een retour kopen en dan de datum voor de terugvlucht wijzigen. Wel opletten dat dat kan als je boekt. Als je KLM of China vliegt, kun je altijd stoelen voor een terugvlucht vinden, want ze vliegen elke dag.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. Kees zegt op

  Ook voor je zoon is het kopen van een retourvlucht waarvan alleen de heenreis benut wordt waarschijnlijk goedkoper dan een retour.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. gonny zegt op

  Beste Hendrik,
  Ik kan je geen advies geven, heb geen ervaring met een soort gelijke trieste situatie.
  Maar het grijpt mij zo aan, dat ik je veel sterkte wil wensen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 6. jasper van Der Burgh zegt op

  Ten eerste mijn condoleances. Mijn ervaring met het vertalen van een akte (dus ook een overlijdensakte) dat dit in 1-2 dagen kan, bij het bureautje tegenover het nederlands consulaat. Een open retourticket is de beste optie, denk ik. Ook een gewone retour voor je zoontje: goedkoper dan een enkeltje!
  Gezien de omstandigheden kun je overigens vragen aan de nederlandse consul om je ter wille te zijn met het bespoedigen van de documenten, en de legalisatie van de overlijdensakte.

  Ik neem aan dat je toch ook wel enige tijd bezig bent om alles in Thailand op orde te brengen.
  Ik wens je HEEL veel sterkte, en een fijn leven met je zoon samen in Nederland!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 7. everhard zegt op

  open ticket?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. Rien van de Vorle zegt op

  Mijn zoon van de Thaise vrouw waar ik 16 jaar geleden ben gescheiden, is hier bij mij in Nederland. Hij besloot in april 2014 dat hij naar een vriend in Duitsland wou. Mijn zoon was toen nog maar 17, nu net op 1 April (geen grap) 21 geworden. Ik mis trouwens de leeftijd van je zoon in jou bericht.
  Ik was het destijds niet eens met het vertrek van mijn zoon naar Europa maar ik was ver weg in Nederland. Hij is geholpen door mijn dochter (zijn zus) die toen 22 jaar oud was. Hij had ooit een 7 jaar geleden verlopen Nederlands paspoort maar kreeg zonder meer binnen 1 week een nieuw van de Ambassade in Bangkok
  Zijn verlopen Thaise paspoort was het grootste probleem zonder handtekening van zijn Thaise moeder wiens adres in Engeland onbekend is. Ik ben naar Den Haag geweest om een document in te vullen en te tekenen als vader van een minderjarige zoon. Mijn dochter had een Thaise advocaat gevonden die met de situatie wel raad wist. Ik heb zijn telefoon nummer wel en mijn dochter zou je kunnen adviseren en zelfs eventueel helpen, ze woont in Bangkok maar ik weet niet of ik hier namen en contact gegevens kan geven? De redactie heeft mijn e-mail adres! Mijn zoon zou je in Bangkok niet kunnen helpen maar je wel kunnen vertellen hoe het ging, hij woont nu in Venlo.
  Ik had de Geboorte aktes en scheidingspapieren met scheidingscontract in 3 talen en geverifieerd bij me (ik overdrijf altijd) + copie van het oude paspoort. Ik had het Thaise en het Nederlandse, hij had overigens ook al een Thaise ID-card maar dat hielp hem niets bij de aanvrage van een nieuw Thais paspoort.
  Net na mijn scheiding in 2001 lukte het mij om zonder handtekening van de moeder, een Thais paspoort voor mijn 3 kinderen te krijgen (met heel veel moeite) De 2de keer dacht ik er net zo af te komen maar het lukte me niet meer, er was perse een handtekening van de moeder nodig omdat het scheidings contract op meerdere manieren gelezen kon worden. Maar daar zit jij niet mee als je een overleidingsakte van jou overleden vrouw hebt. Neem gerust contact met mij op.
  Rien

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website