Beste lezers,

Ik ga voor een korte vakantie naar Thailand en wil natuurlijk geen reizigersdiarree oplopen. Ik had met een vriend, die vaak in Thailand is, een discussie. Volgens hem zijn ijsklontjes in Thailand voor icecoffee en die je in je cola krijgt wel veilig, maar ik lees ook andere verhalen, bijvoorbeeld dat er niet altijd gezuiverd water wordt gebruikt om ijsklontjes te maken.

Kan iemand mij zeggen hoe het zit?

Groet,

Rudolf

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.75/5. From 4 votes.
Please wait...

9 reacties op “Zijn ijsklontjes in Thailand wel of niet veilig om te gebruiken?”

 1. Oean Eng zegt op

  Dag Rudolf,

  Voor iets van een baht of 10, koop je een zak ijs bij de 7/11 of elke andere shop (tesco, family, etc)

  Dat doen ook vele bars en restaurants. Dat is zo lekker gemakkelijk. Dus waarom zouden ze het zelf doen?

  Ik ben, in al die jaren in Thailand, nog nooit ziek geworden daarvan. Maar misschien moet je wel even opletten waar je wat drinkt.

  gr,

  oean eng.

 2. Peter zegt op

  Het antwoord is eigenlijk heel simpel.
  Aan een ijsblokje kan je niet zien wat voor water er is gebruikt.
  Uitgangspunt wat mij betreft is de wat grotere zaken gebruiken vaak fles water en op de markt soms wat minder.
  Na 20 jaar nog nooit ergens last van ondervonden.
  Dus zou zeggen kijk effe naar de zaak of het er een meetje schoon uitziet dan meestal geen probleem.

 3. B.Elg zegt op

  Hallo Rudolf,

  Ik kom al 25 jaar regelmatig in Thailand en ik drink vaak drankjes met ijsblokjes. Ze doen het soms zelfs in je bier. Ik zie veel westerlingen drankjes met ijsblokjes drinken. Volgens mij is het veilig, al heb je nooit 100% garantie.
  Elke vakantie in Thailand heb ik wel even diarree, dat is snel opgelost met Immodium. Immodium is overal te koop.
  1 keer was ik echt ziek van de diarree. De dokter van het ziekenhuis in Thailand wou me opnemen en aan het infuus leggen, dat is ook een beetje hun verdienmodel. 🙂
  Toen ik een ziekenhuisopname weigerde bleek het ook mogelijk te zijn me medicijnen te laten inslikken. Een indrukwekkende berg pillen, dat wel. Na een paar dagen was ik weer helemaal het mannetje. Het ergste was nog dat mijn(Thaise) vrouw er als een havik over waakte dat ik geen alcohol dronk tijdens de antibioticakuur. Daar had ze natuurlijk groot gelijk in maar ik heb mijn biertje ruim een week moeten missen 🙂

  • Mr.Bojangles zegt op

   Nou, dat was zonder die medicatie ook zo gegaan. Men moet niet onmiddellijk na aankomst in Thailand reeds gekoelde drank ook nog eens met ijs gaan drinken, daar kan je lichaam niet tegen. Heeft niks met slecht ijs te maken.

 4. Pieter zegt op

  Dit artikel geeft duidelijkheid..
  https://www.bedandbreakfastnieuws.nl/ijsblokjes-kunnen-voedselvergiftiging-veroorzaken#:~:text=Het%20is%20een%20algemeen%20misverstand,hogere%20temperatuur%2C%20hiervoor%20geschikt%20zijn.

 5. Frank Kramer zegt op

  Beste rudolf,
  wanneer ik weer voor maanden in Thailand verblijf, heel dicht bij Chiang Mai, woon ik vlak bij een grote fabriek van singa, waar veel van dat veilige flessenwater vandaan komt. uit diezelfde fabrek en van dat zelfde water maakt men ook de ijsblokjes waarmee men alle hotels, restaurants en ook de kleine tentjes langs de straat (koelbox) mee voorzien. ik heb in 20 jaar tijd en in totaal opgeteld bijna 30 maanden in Thailand nog nooit last gehad door ijsklontjes.

  Geniet van je verblijf daar!

  • chris zegt op

   Ik woon nu 16 jaar in Thailand en gebruik ijsblokjes bijna elke dag.
   Van allerlei zaken, van de papa en mama shops tot de supermarkt.
   Nooit ziek van geweest.

   Als je echt niet ziek wil worden van eten of drinken (waar dan ook), dan drink en eet je gewoon niet. Dan word je ook ziek.

 6. Bert zegt op

  Van ijsklontes nooit ziek van geworden. Waar je wel op moet letten is dat als je drankje al koud is en er nog een berg ijs op doe, dat de drank wel erg koud wordt. Resultaat als je zelf verhit bent de koude drank je maag en je darmen een opduvel krijgt en je last kan krijgen. Maar ligt niet aan het water maar de kou.

 7. Ruud zegt op

  90% en misschien zelfs 99% van de restaurantjes en drankgelegenheden krijgen elke dag hun ijsblokjes ‘s morgens geleverd door ijsblok firma’s, nog nooit problemen gehad met dit in meer dan 30jaar Thailand bezoek en nu bijna 10jaar wonende hier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website