Beste lezers,

Ik kan bij de Kasikorn bank een ziektekostenverzekering afsluiten, maar begrijp eigenlijk de polisvoorwaarden niet goed. Zij zeggen dat ik voor alle ziekenhuiskosten gedekt ben, maar is dat ook zo?

Wie weet het?

Met vriendelijke groet,

Nicole


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Ziektekostenverzekering bij de Kasikorn bank in Thailand”

 1. Khun Peter zegt op

  Beste Nicole, iedere verzekering kent beperkingen, anders zou men een blanco cheque afgeven. Het feit dat je de polisvoorwaarden niet begrijpt pleit er voor dat je beter een deskundige in de arm kan nemen. Dat om teleurstellingen te voorkomen.
  De meeste expats en pensionado’s gaan daarvoor naar ‘Verzekeren in Thailand’ daar kan je gewoon Nederlands spreken. Zij kennen alle ziektekostenverzekeringen die in Thailand worden aangeboden en kunnen je goed adviseren.
  Zie hier: http://www.verzekereninthailand.nl/ziektekosten_verzekering.aspx

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste Nicole

  Is het dit wat je bedoelt ?
  http://www.kasikornbank.com/EN/Personal/Insurance/Generalinsurance/HealthProtect/Pages/HealthCareProtect.aspx

  Zoals Khun Peter reeds schrijft heeft alles zijn beperkingen.
  Ik ben het dan ook eens met zijn advies.
  Neem deskundige onder de arm om achteraf teleurstellingen te vermijden.

  • David H. zegt op

   Heb deze juist stopgezet na 2 jaar ,dacht juist voor simpel ongeval of ziektegeval voor wat oplapwerk en dan maar naar Belgie voor bijna gratis …(indien nog nodig …), maar na uiteindelijk lang verzoek een Engelse versie van polis ontvangen te hebben gezien dat de veronderstelde 200 000 per jaar maar telkens per geval max. 20 000 is , dus dat kan ik zelf ook wel uit mijn portefuille halen …., was maar een kleine 12000 baht premie , maar WAARDELOOS , meer bedoeld voor de kleine Thaise beurs .
   Je kan ook 500 000 per jaar hebben voor een 17000 , maar wederom dan max.50 000 per keer betaald krijgen voor hospitalisatie

   Mijn KK bedrag nodig voor Immigratie kan me beter verzekeren dan die verzekering !!

 3. bona zegt op

  Ik ben tevens echt benieuwd naar verdere inlichtingen.
  Beste dank aan allen.

 4. Roel zegt op

  Beste Nicole,

  Vraag de polis voorwaarden op bij Cigna, zit een kantoor in Bangkok en England met Nederlands sprekende mensen. Ik ben alleen verzekerd voor opname in ziekenhuis maar ook voor dagbehandelingen als het gaat om kanker, hart en vaatziekten of bestralingen etc.
  Ik heb een iets hoger eigen risico genomen, acceptatie verliep vlekkeloos op mijn 56e jaar em ik betaal 1x per jaar, geeft premie voordeel. Al met al betaal ik dan nog geen 100 euro p/m met wereldwijde dekking behalve USA, welke beperkt is. Gelukkig heb ik nog niets gehad maar hun informatie voorziening is uitmuntend.

  U kunt hun mailen via onderstaande link.
  cignaglobal_customer.care@cigna.com.

  Succes, Roel

  • Khun Peter zegt op

   Een goede ziektekostenverzekering voor nog geen 100 per maand. U gelooft ook in sprookjes en Sinterklaas?

   • Theo weert zegt op

    Toch lukt het volgens deze website wel. Maar wel met een hoger eigen risico en bij een redelijk jonge leeftijd.

    http://www.cigna.com/international/individual-plans?WT.z_nav=personal%3BHeader%3BInternational%20Individual%20Plans

    • Khun Peter zegt op

     Ja, dat zegt mij helaas weinig. Ik zal dan toch echt eerst de polisvoorwaarden moeten bestuderen. Een volledige ziektekostendekking voor 100 euro per maand voor iemand ouder dan 50 jaar klinkt heel mooi, maar kan in de praktijk niet. Er zijn ongetwijfeld heel veel mitsen en maren. Ik weet waar ik over praat want ik heb mijn halve leven voor ziektekostenverzekeraars gewerkt.

  • John Chiang rai zegt op

   Als een goede verzekering voor nog geen 100euro,met wereldwijde dekking mogelijk was,dan zou iedereen in Europa,en de rest van deze wereld die prive verzekerd is,zijn veel duurdere verzekering opzeggen. Gelukkig Roel, heb je nog nooit iets gehad,anders zou je het woord,, uitmuntend”niet meer gebruiken.

  • nico zegt op

   Roel,

   Technische gezien is € 100,= onmogelijk om redelijk verzekerd te zijn.

   In Thailand zal het wel mogelijk moeten zljn, dat lokale banken zoals Kasikorn of Siam Com. Bank een verzekering tegen dat tarief zouden moeten kunnen aanbieden, als ze uitsluitend gebruik maken van staats ziekenhuizen.

  • Matthieu Hua Hin zegt op

   Een premie van 100 euro per maand bij Cigna kan wel degelijk, mits een flink eigen risico genomen wordt.
   Cigna is een goede maatschappij met goede dekkingen en, groot voordeel, er is geen maximale instapleeftijd. De premies zijn echter alleen van een redelijk niveau als er een flink eigen risico wordt genomen. Zonder eigen risico is Cigna naar mijn mening een beetje te hoog geprijsd.
   Vergeet overigens alle ziektekostenverzekeringen die hier door banken worden aangeboden. Te weinig dekking. Vergeet ook de levensverzekeringen zoals AIA die nogal eens als ziektekostenverzekering worden aangeboden. Ook hiervoor geldt dat de dekkingen voor medische kosten te laag zijn.
   Vergelijkingen tussen verschillende aanbieders zijn op te vragen bij info@verzekereninthailand.nl.

   • Roel zegt op

    Ik heb een eigen risico genomen van 2200 euro, dit vooral omdat ik uitsluiting kreeg van fixatie van mijn stalen pen in de heup. Heb een verbrijzelde heup gehad 4 jaar terug.

    Ook ben ik 8 jaar verzekerd geweest bij Allianz Thailand,mijn vriendin is general agent van verschillende maatschappijen dus zodoende, goede verzekeraar betaald vlot, je hoeft geen vooruitbetaling te doen bij opname. Alleen je moet niet naar bangkokpattaya ziekenhuis gaan, die rekenen gewoon 3x zoveel voor alles. Allianz heeft bij mij ruim de helft betaald en later heb ik alles bij hun kunnen inzien wat alles zou kosten in ander normale private ziekenhuis. Dat is een wereld van verschil. Bij allianz zou ik nu op 28.000 bath premie per jaar uitkomen, maar lage dekking gewoon te weinig als je wat krijgt bv in Nederland. Daarom ben ik naar Cigna gegaan. Heb zelf verzekeringskantoor gehad welke nu door mijn zwager wordt voortgezet, dus bekend met vele zaken en maatschappijen.

    Als ik de premie overzicht bekijk ook voor als je ouder wordt zijn het heel acceptabele premies, goed vooraf inzichtbaar dus weet je waar je aan toe bent. Duidelijke polis voorwaarden die je vooraf kunt doornemen, dus geen verrassing achteraf. Cigna werkt wereldwijd. Alleen in NL mag je als burger niet naar een buitenlandse verzekeraar, dus wordt je in Nederland belet op je vrijheid en vrije keus.

    Als ik mijn vrienden bekijk met Unive polis, ok totaal alles verzekerd maar 1 van mijn vrienden wordt binnenkort 60 jaar, nu al de premie verhoging binnen van 435 naar 525 euro p/m. Zodat ik hoorde gaat die premie nog veel hoger in de toekomst. Maar in Nederland is de premie die je betaald ook veel te hoog. Zie onderstaande wat er moet worden betaald op bepaalde salaris.

    Premies
    In Nederland betaalt u een zorgverzekeringspremie en een premie voor de Wlz. Uw werkgever betaalt 6,95% zorgverzekeringspremie voor u. Het maximale bedrag waarop deze premie wordt ingehouden is € 51.976. Voor de Wlz wordt een premie van 9,65% op uw loon ingehouden. Het maximale bedrag waarop deze premie wordt ingehouden is € 33.589.

    Daarnaast betaalt u een premie van ongeveer € 1.211 per jaar aan uw zorgverzekeraar. U heeft in 2015 een verplicht eigen risico van € 375. Dat betekent dat als u ziektekosten maakt, u de eerste € 375 zelf betaalt. U kunt vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico. Als u kiest voor een hoger eigen risico, betaalt u een lagere premie.

    Dus is het gewoon schandalig dat politiek Nederland de burgers gewoon verplicht om bij een Nederlandse verzekeraar jezelf te gaan verzekeren.

 5. Jan zegt op

  Moderator: Graag een reactie op de lezersvraag.

 6. Soi zegt op

  Dat wat de Kasikornbank aanbiedt is eigenlijk bedoeld voor Thai mensen zelve. De dekking bedraagt in dit geval in de duurste premieklasse slechts 500 K baht. Dat is 13,5 K euro. Daar doe je niet veel mee als het serieus wordt in een ziekenhuis. Voor Thai met bv een bedrijfsziekenfonds kan het een welkome aanvulling betekenen. Banken bieden ook dit soort polissen aan om PA te verzekeren. Personal Accident, bv als je van plan bent op een huurscooter rond te koersen. Maar vraag ook hier om de hoogte van het verzekerd bedrag.
  BUPA biedt dit soort verzekeringen ook aan, max. tot 800 K baht dekking. Er zijn polissen tot 5 milj baht, maar dan zijn de premies sky high.

  Het vreemde is dat “men” bij het woord ziektekostenverzekering denkt dat dit dan wel van hetzelfde is als bekend vanuit de NL situatie. Het tegendeel is waar. Lees de voorwaarden altijd goed door.

  Een coverage van bv 500 K baht betekent niet dat die bedoeld is voor èèn enkele ziekte of ongeval. Het kan ook zijn dat bedoeld wordt een maximale budget voor een volledig verzekeringsjaar. Let er ook op dat als je in maand 12 in het ziekenhuis ligt, maand 13 niet meer vergoed wordt. Tenslotte kan het zijn dat de kwalen van een eerder jaar in de daaropvolgende termijn worden uitgesloten. Kortom: continuïteit van premiebetaling garandeert niet aaneensluitende betalingen van ziekenhuisrekeningen.

 7. Fransamsterdam zegt op

  Zonder de voorwaarden te zien én te begrijpen kan niemand een zinnig antwoord geven op deze vraag.
  Het vertrouwen in de mondelinge voorlichting door banken in het algemeen is bij mij niet bijster groot.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website