Wie heeft goede ervaringen met een Android autoradio?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
11 januari 2024

Beste lezers,

Zo nu heb ik dan toch weer een vraag en hoop dat er hier mensen zijn die ervaring hebben. Geen meningen alsjeblieft.

Ik heb vorig jaar een Android autoradio laten inbouwen. Dat apparaat ziet er op het oog goed uit, maar het valt vies tegen doordat het veel te langzaam op alles reageert. GPS met Google Maps kun je vergeten. Als ik het aanzet en een route zoek, doet Google Maps op mijn telefoon er seconden over. Die radio doet er vele minuten over. Te langzaam om te reageren bij een file of bij het nemen van een verkeerde afslag.

Dan de apps. Ik heb een vrij grote muziekverzameling. Mijn telefoon heeft alles in minuten gescand en hoeft dat maar één keer te doen. Dezelfde apps op de autoradio doen er eeuwig over en telkens wanneer ik de radio aanzet, begint hij weer opnieuw met scannen.

Toen ik de auto terugkreeg was ook maar slechts één van de USB-aansluitingen bruikbaar en de heren die het ingebouwd hadden konden het apparaat niet aan de bestaande USB-uitgang aansluiten en ik moet het doen met losse kabeltjes in mijn handschoenvak. Op zich geen probleem, want ik heb daar dan ook mijn SSD-schijf met muziek in liggen.

Nou heb ik vandaag de specs nog eens nagekeken: die zijn wel erg laag. Een 4 core processor (768 en 900 MHz), 2 gb RAM, 32 GB storage. Ik wist dat toen niet, maar bij Lazada krijg je die dingen al voor nog geen 2000 Baht. Dus gewoon een klote (pardon my language) radio.

Ik heb nu zitten zoeken naar een model dat ik in mijn Nissan Almera Sportec van 2019 kan inbouwen. Heb er een gevonden met 8 GB RAM, 128 Gb opslag en een CPU met 8 core. Die zal, neem ik aan beter werken en kost dan ook 10.000 Baht.

Maar liever hoor ik van jullie, als je echt tevreden bent met je radio, een goed up-to-date en snel gps-navigatiesysteem hebt én ook Android bediening.
Mocht je een ander systeem hebben, zoals van JVC, Kenwood of een ander merk, wil ik het best ook wel weten.

Alvast bedankt voor jullie tips.

Groet,

Sjaak S

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

8 reacties op “Wie heeft goede ervaringen met een Android autoradio?”

 1. Geertg zegt op

  Al jaren gebruik ik probleemloos Android auto.

  De belangrijkste voorwaarden voor een goed werkend Android auto zijn: een smartphone met Android 11 of hoger en de Aindroid auto van je radio moet de laatste update hebben.

  Op androidauto.nl vind je een lijst met tips die je helpen om het probleem op te lossen.

  • Sjaak S zegt op

   Hallo Geert,
   Nee, ik denk dat je me daarmee niet geholpen hebt. Ik heb een Samsung Note 20 en ik kan met de telefoon alleen maar via Bluetooth verbinding met mijn radio maken. Dus voor Google maps totaal niet geschikt.
   Bovendien zoek ik niet naar een Anroid telefoon die ik met mijn telefoon moet koppelen. Ik wil een op zich staand systeem. Hij mag wel de hotspot van mijn telefoon kunnen gebruiken.
   Ik heb op je lijst gekeken, maar daar staat niets in dat me kan helpen.
   Het programma staat ook op mijn telefoon. Ik krijg telkens een foutmelding en dat ik me in verbinding moet zetten met iemand van Android Auto. Daar heb ik geen zin in.
   Nee, ik wil gewoon een autoradio die goed werkt en ik zou graag van de een of andere lezer willen weten welk merk hij/zij gebruikt en dat ook goed is. Met Android, met een goed en snel werkende Google Maps en muziekspeler.
   Ik sta op het punt deze hier te bestellen: https://ap.lc/qkCYH

 2. KhunTak zegt op

  Ik weet niet of jij er iets aan hebt hoor, maar is het misschien een optie om een auto radio te kopen waar je een simcard in kunt plaatsen?
  Niets geen gekoppel met een smartphone meer. Een kennis van mij heeft er een en is er tevreden mee.

  • Sjaak S zegt op

   Met een Simkaart is een optie. Maar mijn probleem is niet de verbinding, maar de radio zelf. Wanneer ik de hotspot van mijn telefoon gebruik en er mijn laptop of tablet mee gebruik, heb ik een prima snelheid.
   Nee, de CPU van mijn radio is gewoonweg te langzaam.
   Misschien ben ik te ongeduldig, ik had gehoopt op iets meer ervaringsverhalen.

 3. Geertg zegt op

  Ik heb het zelfde probleem. Maar bluetooth kan de hoeveelheid data niet aan. Je moet dus carwifi installeren.
  Ik wil dit gaan doen.
  Ben nu aan het uitzoeken wat de beste methode is om dit te realiseren. Maar het start met het vinden van de wifi op je radio.

  • Sjaak S zegt op

   Geert, het vinden van wifi is nou niet een probleem. Ik gebruik al zo’n 25 jaar Android systemen en koop vanwege de goede mogelijkheden meestal Samsung telefoons in het hogere segment.
   Maar zoals ik al meermaals heb aangeduid, wil ik geen programma, maar een radio die gewoon sneller werkt.
   Ik ben nieuwsgierig naar wat sommigen gebruiken en hoe de ervaring is, mogelijkerwijze met een aanduiding van de gegevens van die radio. Dan kan ik een keuze maken.

   Ik wil niet onaardig zijn, maar ik ben bang, gezien de vele reacties, dat ik het zelf maar moet uitzoeken en in de zure appel moet bijten. Ik ga voor een 8 core, 6/8gb Ram en 128 gb opslag. Die ik gezien heb is al drie keer zo snel als de mijne (de kloksnelheid en dan nog 8 i.p.v. 4 cores, wat natuurlijk de snelheid ten goede komt).
   Ik heb intussen ook iemand gevonden die voor 100 Baht de auto inbouwt.

   In ieder geval bedankt voor de moeite van het antwoorden…

 4. Bert zegt op

  Android-auto en een androidradio zijn 2 verschillende dingen.
  Voor een androidradio heb je android-auto niet nodig.
  Daar zit al android op en is eigenlijk niet meer dan een ingebouwde tablet.
  Voor internet kun je de hotspot van je telefoon gebruiken en kun je alle apps die je wil gebruiken gewoon op de radio gebruiken.
  Maar net als bij gewone tablets zijn de goedkope tablets vaak traag.

  • Sjaak S zegt op

   Ja Bert. Ik weet niet aan wie je dat uitlegt, maar ik zoek in ieder geval een snellere radio voor mijn auto, een Almera Sportec, 2019, met een Android systeem. En zoals je zegt, kan de hotspot van mijn telefoon voor een internetverbinding gebruiken. Geen programma. Want dat is juist het probleem met mijn radio: hij is te langzaam.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website