Wat zijn luxe excursies in Phuket

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 december 2018

Beste lezers,

Wij gaan 21 oktober volgend jaar voor 16 dagen naar Thailand, Khao Lak Mmerlin resort. Wij zijn op zoek naar leuke excursies. Wij willen graag wat interessante architectuur zien, maar ook hoe de locale bevolking leeft en woont.

Verder willen we naar Phuket stad, naar watervallen, zwemmen met olifanten en naar James Bond Eiland.

Een lokaal marktje bezoeken lijkt ons ook leuk.

Wie heeft er tips?

Groet,

Dick en Brigitte


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Wat zijn luxe excursies in Phuket”

 1. bert minten zegt op

  Ga NIET naar James Bond eiland, je ziet het eiland waar er zeer vele van zijn in Thaland. De rest zijn Souvenierstallejtes met een hoop troep. Het kost veel geld deze excursie is naar mijn mening weggegooid geld.Phuket stad is wel leuk om te doen.

 2. Jan si thep zegt op

  Je verblijft in khao lak. Dat is zo’n 1-1,5 uur rijden van het vliegveld. Phuket stad zal zo’n 2 uur zijn.
  Vanuit khao lak kun je ter plaatse allerlei trips boeken.
  Vlakbij khao lak zijn een paar watervallen. Gezien de tijd zullen die wel gevuld zijn.
  Bij khao sok op 1,5 uur rijden is een elephant camp.
  Khao lak heeft op bepaalde dagen van de wwek een grote night market.
  Heeft een groot aanbod van restaurants.
  Verder is khao lak een vertrekpunt voor duik en snorkeltrips.
  En vooral rustige badplaats.

  Veel plezier

 3. José zegt op

  Het Khao Lak Merlin ligt aan de ene kant tegen het toeristische Khao Lak, over de berg, maar aan de andere kant redelijk dichtbij een Thais dorp, Thai Muang. Erg leuk om dit met een scooter of evt. privé taxi te bezoeken. De omgeving rond het hotel nodigt ook uit om rond te trekken, watervallen, tempels, mooie natuur, etc. Vele tourtjes zijn zeker te boeken in het hotel. Zo ook een trip naar Phuket.
  James Bond Island, als je dit persé wilt doen, probeer het zelf met een taxi te doen en niet via een tour! Want het is idd. zeer toeristisch! Wanneer je bij Phangnga Bay het National Park naar binnen gaat, zegt dat je met een bootje naar James Bond Island wilt, regelen zij een lokale boot. 1500 baht per boot. Privé dus. Misschien inmiddels wat duurder. Advies, blijf in het bootje en ga er niet af bij de eventuele stops, niets lokaals aan, alleen maar ingericht op toeristen. Maar eigen keus uiteraard.
  Lokale marktjes, plenty, olifanten badderen overal.
  Heel veel vakantieplezier in deze mooie omgeving!
  Als tip, nog een hele speciale tempel, Wat Tham Nakarat.
  Moeilijk te vinden, maar op de route richting Phangnga Bay.
  Succes!

 4. Connie zegt op

  Je kunt vanaf phuket met de bus naar Phang Gna.
  Boek daar bij je guesthouse een tour door de mangroves en James bond island, dat is vele malen mooier dan met speedboot vanaf Phuket. Ga ook nog een dag rond in de mooie omgeving van Phang Gna. Kan je zeer aanbevelen.

 5. rene zegt op

  Indien je wilt zwemmen en snorkelen raad ik jou Similan island aan. Was mooier als Phi Phi island. Ook zijn we met een boot op zee gegaan en daar over gestapt op kano,s om bij laag tij onder de rotsen te varen zodanig kon men de binnenkant bewonderen. Op tijd weer er uit varen zodat men niet opgesloten wilt zijn.

 6. Lieve zegt op

  Wij waren in november 2 weken in Khao Lak hotel The Sands. Van daaruit hebben wij vele mooie uitstappen gemaakt. De Similan eilanden vond ik toch wel het mooiste. Van uit Khao Lak is het ideaal om de Similan eilanden te bezoeken omdat het maar 15 min rijden is tot aan de pier en dan sowieso 90 min met de boot.
  We maakten ook een daguitstap naar het nationale park Khao Sok. Ook dit is een aanrader; olifanten wassen en kano varen op de rivier SOK.
  Verder zijn we met de scooter naar de waterval an Tongchongfa geweest. Niet ver en mooie wandeling van 1 km tot aan de waterval. Ook het nationale park Khaolak Lam Ru (niet ver van jullie hotel) is mooi.
  Daarna zijn we nog 2 weken naar Patong geweest en van daaruit hebben we nog vele uitstapjes gemaakt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website