Lezersvraag: Wat kost een taxi in Bangkok?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
26 juni 2013

Beste lezers,

Ons hotel wil wel een taxi regelen voor Bath 1.200,- om ons van het vliegveld op te halen. Geboekt in Grand China Hotel, komen op zondag aan.

Is dit een redelijke prijs of kunnen we gewoon stukken beter boeken op vliegveld, taxi met meter?

Wat zijn de normale taxikosten in Bangkok? Weten we gelijk tot hoever we af kunnen dingen.

Bedankt voor de reactie.

Groetjes,

Arie & Maria

29 reacties op “Lezersvraag: Wat kost een taxi in Bangkok?”

 1. Dick van der Lugt zegt op

  Kort antwoord; Niet op ingaan. Taxi nemen op Suvarnabhumi. Kost hooguit 300 baht.

 2. Jansen zegt op

  Inderdaad ter plekke een taxi nemen. Meters zijn betrouwbaar. Dus ga niet in op roepende taxi chauffeurs met prijzen maar neem er 1 met een taxi meter.

 3. Robert zegt op

  Nu al afdingen terwijl je nog niet eens op reis bent? Waarschijnlijk boekt het hotel een limousine. Dat is het meest dure, maar ook meest comfortabele alternatief waarvoor de
  prijs echter vast staat en welke inclusief tolgelden is. Je kunt ook na aankomst naar de taxi standplaats gaan en daar een taxi nemen naar het Grand China Princess. onderweg dien je dan de tolgelden te betalen en je rekent de rit af voor de prijs die op
  de meter staat. Totaal zal je echt niet meer kwijt zijn dan Baht 500.

 4. Rob zegt op

  Als je door de customs heen bent naar beneden gaan, public taxi.
  Daar is een taxi standplaats waar je opgeeft waar je heen moet.
  Kosten 350 Bhat inclusief tol kosten voor de snelweg.
  Terug naar de airport zijn we meestal voor die afstand 240 Bhat kwijt plus max 60 Bath voor de tol.

  • Peer Steen zegt op

   Moderator: Ik kom dit advies meermalen tegen. Het mag niet, het is verboden en ik vind het een onverstandig advies aan toeristen die de taal niet spreken en de mores van het land niet kennen. De blog dient niet op te roepen tot overtredingen.

 5. VMKW zegt op

  Aan de prijs te zien is het zonder enige twijfel een LIMO.Ongeacht waar het hotel ligt is 1.200 THB een veel te hoge prijs. Ik zou indien mogelijk het hotel informeren an de “taxi” annuleren. Op het vliegveld 1e etage staan ongekend veel taxi’s die je via een counter kunt regelen. Elke taxi heeft een meter dus af dingen hoeft niet want de taxiprijzen zijn zeer goed te doen in BKK.

  Fijne vakantie!!

 6. mark zegt op

  Een taxi met gewoon een meter kost vanaf het vliegveld naar Sathorn ca. 500/550 THB dit is inclusief de tolwegen, en evt files.
  Ik heb dit al paar gedaan en bevalt me goed. Met een tip erbij geef ik dan 600 thb. Ik denk dat je dan een limousine wagen krijgt van het hotel Arie en Maria. Mijn hotel vraagt voor deze services met een mercedes of bmw 2500THB. Dus een taxi is goed te doen. Groetjes

 7. Dirk B zegt op

  Als ik mag nog een goede raad:
  Neem een DUIDELIJK geschreven adres van het Hotel mee.
  Indien mogelijk ook in Thais schrift. Dit kan je, waarschijnlijk afdrukken als je naar de website van het hotel gaat.
  Verder inderdaad een gewone taxi nemen, inschrijven aan de balie net buiten het luchthaven gebouw en je wordt zo geholpen.
  Ben in januari van suvarnabuhm naar nonthaburri gereden (nog 70 km) voor 470 baht + 30 baht fooi.

 8. Maud Lebert zegt op

  Ik vind het nogal vreemd dat het hotel het vervoer in rekening brengt. In de hotels waar ik ben is er altijd een gratis haal- en breng dienst van en naar de airport.

 9. ReneThai zegt op

  En vergeet niet dat je vanaf het vliegveld een taxi op de begane grond neemt , bij de taxistandplaats .
  Je krijgt dan een bonnetje voor eventuele klachten. Hoe dat precies werkt weet ik niet omdat ik tot nu toe geen klachten had.
  Hou er rekening mee dat je de tolweg betaald naar je hotel , dat is 2 keer , een keer 45 baht en een keer 25 baht. Maar wellicht is de verhoging al ingegaan , dan is het 50 en 30 baht.
  Tevens moet je 50 baht boven het metertarief betalen.

  Neem je een taxi in Bangkok zelf , dan begint de meter bij 35 baht . Het eindbedrag kan je eventueel afronden naar boven ,maar tip geven is niet echt gebruikelijk.
  Zorg ervoor dat je altijd wat klein geld bij je hebt, ik loop altijd met veel briefjes van 20 baht en munten van 10 baht in mijn zak. Altijd makkelijk.

  Rene

 10. nico zegt op

  Beste Arie & Maria,

  Heel eenvoudig, na de douane ga je je koffer ophalen bij de band, dan ga je naar een geldautomaat (ATM) liefst van AOEN (deze rekenen geen 150 Bhat commissie) dan pin je 10.000 Bhat je krijgt dan 10 briefjes van 1000 Bhat. aan het bankloket vraag je 1 briefje te wissel in kleingeld. dan krijg je 1x 500 en 5 x 100 Bhat. Dan ga je naar de uitgang.

  Hier kom je veel particulieren rijders tegen, die je allemaal een taxi aanbieden, daar moet je niet op ingaan, deze hebben geen meter en zijn niet verzekerd.

  Je loopt gewoon naar buiten, achter de andere mensen aan en zie je een klein tafeltje met eventueel een rijtje ervoor.
  Achter het tafeltje zitten 2 meisjes en je zegt waar je naar toe wil.
  Zij regelen een officiële taxi.

  Het start tarief kost 35 Bhat en de eerste kilometer is vrij.
  Let wel: je moet altijd 50 Bhat extra betalen aan de luchthaven, de taxichauffeur heeft dit al betaald voor jullie.

  Als je via de expresse way rijdt (wat sneller is) moet je ook de tol betalen.
  Geef aan de taxichauffeur bij het naderen van het tolhuisje 100 Bhat.
  Hij zal het wisselgeld + bonnetje direct terug geven.

  De totale rit zal tussen de 200 en 300 Bhat zijn. Er zit een meter in de taxi.
  Geeft de taxichauffeur 20 Bhat fooi en hij zal jullie zeer dankbaar zijn.

  Je breek je nek over de taxi’s in Bangkok, als je ergens heen wil, loop het hotel uit (nooit in het hotel een taxi bestellen) en steek je hand op bij een taxi met een rood bordje rechts onder bij de voorruit.

  Jullie zullen versteld staan van de lage prijzen, dit geld ook voor het eten bij stalletjes langs de weg.

  heel veel plezier in Bangkok.

  groetjes Nico

 11. Dennis zegt op

  Nee, dit is geen redelijke prijs. Voor zeker de helft of minder kun je al klaar zijn. Niet ingaan op chauffeurs die binnen naar je toe komen. Maar loop naar buiten daar zit iemand aan een tafeltje die ritten regelt voor de groen / gele taxi’s. Voor een zeer redelijke prijs van rond de 500 baht

 12. martin zegt op

  Ga naar de vertrek hal na aankomst pak een taxi die een vetrekkende passagier brengt, vraag of hij de meter wil aanzetten maximale kosten 300 tot 350 thb inclusief tolwegen.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Martin Mijn vriendin doet dit ook als ze mij van het vliegveld ophaalt. Maar als advies aan toeristen, die geen woord Thais spreken en de mores van het land niet kennen, vind ik dit een uiterst onverstandig advies. Het mag niet en het kan tot problemen leiden. Ik vind, beste Martin, dat je daarmee rekening moet houden. Bekijk de vraag niet vanuit het perspectief van de expat, die van wanten weet.

 13. kees zegt op

  Geen taxi laten bestellen. Als dit hotel in Bangkok ligt, is een rit met een taxi met taximeter vele malen goedkoper. Voor een slordige Baht 300 kom je al een heeeeeeeel eind vanaf Suvanabuhmi Airport.

 14. Ronny zegt op

  Hallo,

  In maart koste de taxi van Asok naar vlieghaven nog geen 200 bath, wel met de meter aan natuurlijk. Al geweest s’nachts naar de luchthaven en nog geen 300 bath betaald.
  Steeds de meter laten aanzetten en anders uitstappen. In Phuket is het schandalig, 750 bath naar patong. Te zwijgen van Samui, 400 bath voor 15 minutjes taxi vlieghaven Chaweng.

  Groetjes uit België maar volgende week in Phuket voor een maand !!!

 15. b zegt op

  Het goedkoopste , om nr centrum Bangkok te gaan is de skytrain metro onder luchthaven suvarnabumi !!

  Als je taxi neemt zeker meter aan laten zetten anders niet instappen !!

  Succes , Bart .

  • LOUISE zegt op

   Hallo,

   Mensen die op het vliegveld aankpmen hier, hebben dus al eenaardige reis achter de rug en om dan eerst met skytrain en dan pas een taxi te nemen is naar mijn mening geen geode raad.
   Gewoon een taxi met meter (eerst vragen of ze hem aanzetten en niet dat deze “”kapot”” is en lekker snel naar je hotel.
   Maria en Arie, een hele fijne tijd hier.

   Groetjes,
   Louise

 16. johan zegt op

  Hi,

  Waarom geen gebruik maken van de airportlink? 30 minuten naar centrum Bangkok, 45 bath, geen tol, geen fille, mooi zicht vanuit de zeer confortable skytrain, daarna taximeter tot Kosan Road 65 bath…

 17. Tjerk zegt op

  Moderator: Ik kom dit advies meermalen tegen. Het mag niet, het is verboden en ik vind het een onverstandig advies aan toeristen die de taal niet spreken en de mores van het land niet kennen. De blog dient niet op te roepen tot overtredingen.

 18. Anita van Leeuwen-Bouman zegt op

  Graag zou ik willen weten wat het ongeveer kost om van Bangkok vliegveld naar Ban Phe te gaan met de taxi zou ca. 190 km zijn.

  • ruud NK zegt op

   Anita, ik heb een taxi van Don Muang naar Cha-am voor 1.500 bath. Aardige en eerlijke chauffeur, altijd op tijd en stopt onderweg als je wilt voor een 7-en etc. Mijn nichtje reist alleen en gebruikt deze chauffeur ook.
   Kan je het nummer geven via de redactie.

   • Martin zegt op

    Wij hadden ook ons privé chauffeur. Voor 20 euro zaten we 2 uur in een taxi en kwam hij ons ook afhalen.

 19. VMKW zegt op

  @ Anita van Leeuwen

  Kijk eens op deze kaart: http://goo.gl/ckAEG

  Prijs zal dus rond de 2000 THB liggen want de kaart is actueel

  • Anita van Leeuwen-Bouman zegt op

   Beste VMKW,

   Hartelijk dank voor de informatie.

   Via de kaart ook wijzer geworden over diverse transport mogelijkheden.

 20. marcel zegt op

  Gewoon naar de taxibox beneden gaan krijgje een bonnetje van de dame achter de tafel en komt het helemaal goed. Prettige reis

 21. Henk van Berlo zegt op

  In febr 2013 was ik in het Eastin makkasan hotel in Bangkok en wou naar southern busterminal ongeveer 16 kilometer.Bij het kantoor van 333 travel vroegen ze 1000 bath.
  Onder bij de hotel balie vroegen ze 300 bath.
  Toen ik bij de busterminal was stond de meter op 150 bath terwijl we ook nog in de file gestaan hadden.Neem dus altijd een taximeter,de taxi’s bij het hotel willen meestal de meter niet aanzetten,zoek een ander.
  Kijk eerst op maps hoeveel km het is,en tel 4 bath per km +35 bath startgeld en eventueel
  tolgelden.
  Groetjes Henk en veel plezier.

 22. l zegt op

  Het is inderdaad goed te doen om een gewone meter taxi op het vliegveld te pakken op het officiele taxi standplaats. Wel is het belangrijk hoeveel bagage je bij je hebt. De tol wijst zich vanzelf. 1x 25 bath en 1x 45 bath. Verder moet je 50 bath extra betalen daar je een taxi van het vliegveld hebt.

  En Anita, ik ben in mei nog van Bangkok naar Hua Hin gereisd met de taxi voor 1900 Bath.

 23. jenny zegt op

  Ik denk dat dit een redelijke prijs is als het een erkende taxi is, want als dat niet het geval is en er gebeurt iets draai je zelf voor de kosten op


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website