Beste lezers.

Wat is een redelijk percentage voor de makelaar in Thailand bij verkoop van een huis?

Groet,

Frits

15 reacties op “Wat is een redelijk percentage voor de makelaar in Thailand bij verkoop van een huis?”

 1. Yan zegt op

  Ik ondervond dat een Thaïse makelaar 3% aanrekent; helaas is het met de Engelse en Scandinaafse makelaars niet zo en durven die een (veel) hoger % op dringen, al dan niet gebonden aan een eklusiviteitscontract (waarbij je enkel via hen kan verkopen) of een behoorlijk hoge forfait…

 2. Dick zegt op

  Standaard is 5% bij middelgrote huizen..maar er valt vaak over te onderhandelen

 3. VMKW zegt op

  Ik heb bij veel Makelaars navraag gedaan en in 99% van alle gevallen hanteren zij de regel dat wanneer een huis binnen 4 maanden verkocht wordt zij 4% rekenen. Na deze periode van 4 maanden geldt een percentage van 3%. Je kunt bij makelaars verschillende perioden afspreken waarbij 6 maanden gebruikelijk is. Mocht het onroerend goed na die periode niet verkocht zijn dan betaal je uiteraard NIETS.

  • Marc zegt op

   VMKW zegt:
   Ik heb bij veel Makelaars navraag gedaan en in 99% van alle gevallen hanteren zij de regel dat wanneer een huis binnen 4 maanden verkocht wordt zij 4% rekenen. Na deze periode van 4 maanden geldt een percentage van 3%. Je kunt bij makelaars verschillende perioden afspreken waarbij 6 maanden gebruikelijk is. Mocht het onroerend goed na die periode niet verkocht zijn dan betaal je uiteraard NIETS.

   Mijn opmerking:
   Zodra je NIETS hoeft te betalen, zullen ze ook je niet helpen. Dus erg dom om de makelaar niets te gunnen na 6 maanden. Mijn ervaring is dat men normaliter 5% rekent; wellicht onderhandelbaar, maar hoe meer de makelaar kan vangen, hoe beter hij zijn best zal doen. Mijn advies, beter een iets hogere prijs, bijv +5% en een behoorlijke percentage voor de makelaar.

   • VMKW zegt op

    Na 6 maanden kun je het bestaande contract verlengen en betaal je wederom 3%. Als je het contract met de makelaar na 6 maanden NIET verlengt betaal je NIKS. Het contract is immers teneinde……..

 4. Renévan zegt op

  Ergens tussen de 3 en 5%. Op Koh Samui is 5% standaard. Je kan zoveel makelaars nemen als je wilt daar je pas betaald bij verkoop. Ze doen dan ook nagenoeg niets voor je buiten wat foto’s en informatie die je veelal zelf moet aanleveren op hun website zetten. Toen ik mijn condo in de verkoop had bij een groot aantal makelaars schoot dit niet echt op. Ik heb toen wat foto’s en informatie bij de Tesco en Big C opgehangen en binnen een week had ik een koper en stak 5% makelaars kosten in mijn zak.

  • David H. zegt op

   Inderdaad de meeste (farang)makelaars doen meestal aan copy-paste fotos en aanbiedingen van aanwezige aanbiedingen al op internet , in de hoop iemand reageert en gaan dan eerst onderhandelen met de eigenaar of de reeds gecontacteerde aangezochte “real estate agent ” van de eigenaar voor deel v/d koek !

   Het is me een wereldje hoor in Pattaya”

   Ook de vraagprijs opdrijven voor eigen pocket deel is geen eigenaardigheid ,zelfs zonder de eigenaar er iets van af weet ,vergelijk het met dat ze ” naar de casino gaan met de creditcard van eigenaar verkoper “(figuurlijk wel te versaan )

  • john zegt op

   in chiang mai makelaars die 3 a 3,3% vragen en een goede fotoserie plus een goede video maken. Petje af !

 5. Jan S zegt op

  Dat is afhankelijk van de verkoopwaarde. Het percentage begint bij 5% en wordt meestal 3 maar niet minder dan 2%.

 6. Cornelis zegt op

  Geen persoonlijke ervaring ermee, maar ik hoor vaak dat 3% gebruikelijk is.

 7. chris zegt op

  hoi,

  voor wat ze doen 0.5 % voor wat ze willen hier in phuket meestal 5 %

 8. piet zegt op

  3% was normaal,maar voor vlottere verkoop 5% of hoger.
  Probeer het zelf ook zou ik zeggen ,mijn vrouw heeft zo al 3 huizzen verkocht ;je kunt je huis voor 5% lager aanbieden !
  Gebruik hierbij facebook of verkoopside’s op internet ;echt het werkt.
  Ook wat zeker werkt zet je huis gewoon met bord HOUSE FOR SALE te koop
  Succes met verkoop en nog tip; vraagprijs die niet net als velen veeel te hoog is!!

 9. Wim van Beveren zegt op

  Ik heb al 2 x een huis gekocht wat door de bank ingenomen was door wanbetaling, daar zijn er in Thailand misschien wel 100.000 van de bank regelt dan alles en 0% kosten.

  • tom bang zegt op

   Het gaat hier om de kosten de je betaalt aan de makelaar bij verkoop, natuurlijk dat de bank die een huis heeft ingenomen niks rekent , die zijn allang blij dat ze het huis op een overspannen huizenmarkt kwijt worden.
   Ik heb hier nog geen huis gekocht en zal dat ook zeker niet doen want als je het onverhoopt kwijt wilt zit je met een probleem, een overspannen huizenmarkt.
   Even op internet kijken en je ziet meteen dat er te veel keuze is en zoals niet al te lang geleden iemand hier op Thailand blog schreef alleen in Pattaya staan al meer dan 12000 ( ? ) condo`s te koop .

 10. j.a. zegt op

  3 % anders verder zoeken….Nooit meer betaald..wel vaak minder.. 2 % afhankelijk van hoe de deal verloopt.Soms moet de prijs zover gedrukt worden voor een verkoop , dat ik vind dat de makelaar ook bij moet leggen om dat te bereiken….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website