Wat is de maximale deposit in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
21 oktober 2021

Beste lezers,

Bestaat er in Thailand een wet die voorschrijft wat de maximale deposit mag zijn? Als ik een condo wil huren voor lange termijn in Thailand vraagt de ene verhuurder 1 maandhuur borg, de andere vraagt soms 2 of 3 maanden.

Is er ergens een wet die voorschrijft wat maximaal gevraagd mag worden? Zo ja, weet iemand in welke wet en welk artikel dat staat?

Groet,

Paco

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

11 reacties op “Wat is de maximale deposit in Thailand?”

 1. saifonpongpech zegt op

  Meestal is het een maand, maar als de verhuurder drie maanden vraagt is de vraag wil je dat betalen, niet Accord gaan is dus geen condo.

 2. Eduard zegt op

  Hier is geen wet voor,2 maanden is normaal. Huur je voor bv 6 maanden, vooruit betalen met een beetje korting.

  • Cornelis zegt op

   In tegenstelling tot wat jij beweert: daar is wèl wetgeving over en die staat maximaal 1 maand vooruitbetaling van de huur en 1 maand ‘security deposit’ toe.
   Zie punt 2 in deze tekst:
   https://www.thailand-property.com/blog/new-thailand-rental-laws-4-things-need-know

   • Ger-Korat zegt op

    In het artikel staat dat het alleen geldt voor verhuurders die meer dan 5 properties hebben. Of te wel nutteloos artikel want ten eerste kan je als huurder niet controleren hoeveel bezit de verhuurder heeft, ten 2e overleg je met elkaar en dan te gaan schermen met een wetsartikel is not done want als huurder zit je in een vragende positie tenzij de verhuurder je huurpenningen nodig heeft. Dan vergt het wat onderhandelen of zeggen dat je elders kan huren en dan maar kijken wat de reactie is, in ider geval instellen op een afwijzing en er is genoeg te huur dus zou me niet druk maken.

 3. Jan zegt op

  Beste Paco, wat een vraag.
  Een schot voor open doel in Thailand.
  Hier bestaan niet van zulke wetten want dat zou betekenen dat de consument bescherming geniet.
  Hier in Thailand moet je leren van je fouten.

  • Cornelis zegt op

   Die wetgeving bestaat wel degelijk, Jan. Of men ‘m ook toepast is natuurlijk een heel andere vraag.
   https://www.thailand-property.com/blog/new-thailand-rental-laws-4-things-need-know

 4. Jacques zegt op

  Beste Paco, in Thailand is de verhuur van condo’s te aanschouwen met verschillende interpretaties, met als gevolg dat er de nodige ruimte is voor de samenstelling van contracten. Dit geldt voor onder anderen de hoogte van het aantal maanden voor het deposito geld en de duur van het contract , waarbij men gehouden is aan de volledige betaling van de afgesproken termijn. Dus bij bijvoorbeeld een zes maanden contract en de huurder stapt na drie maanden op, dan zal hij of zij ook die andere drie maanden nog dienen te vergoeden. Kan eventueel worden verrekend met de drie maanden borg, indien deze zijn afgesproken en deel uit maken van het contract. U kunt zich voorstellen dat een luxe condo met het nodige aan goederen erin een hoger garantiebedrag vraagt als een flatje op twee hoog achter. Er kan ook nog een inschatting worden gemaakt afgestemd op de huurder door de verhuurder. Zo kunnen er ook afspraken worden gemaakt op papier in het contract m.b.t., de maintenance fee die de eigenaar betaalt, maar geheel of gedeeltelijk kan doorrekenen aan de huurder, die er natuurlijk ook zijn voordeel aan heeft. Denk aan (on)kosten voor het zwembad, fitnessruimte, beveiliging, reiniging gebouw en terrein etc. Ik ben nog geen contract tegen gekomen die meer dan drie maanden aan depositogeld inhielden. Of en waar dit wettelijk geregeld is kan waarschijnlijk worden nagevraagd bij de landoffice en bij een advocaat. Wettelijke regels zijn in Thailand een ding, maar daar schiet men niet al te veel mee op dit aangaande, want als men de voorwaarden niet accepteert dan wordt er niet verhuurt aan de persoon in kwestie. De Thai blijft de baas en (kennelijk) het verschil moet er wezen.

 5. Jan S zegt op

  Het lijkt mij niet verstandig als farang in Thailand met wetboeken te gaan zwaaien.
  Als ik zou huren wil ik één maand huur als borgsom betalen. Wil ik het heel graag hebben dan twee maanden. In geen enkel geval 3 maanden.
  Je moet ook een goed gevoel hebben over de verhuurder. Neem de tijd.

 6. Martin zegt op

  Wetten in Thailand.
  Zelfs de wet op de loterij wordt sporadisch gehandhaafd. Lot prijzen zijn als een blinde op een overvolle schietbaan. Neen, wetten in Thailand zijn er voor het eigen volk en bij zeldzame uitzondering voor de farang/falang. Mijn respect was altijd hoog, maar voor veel leger takken zoals politie, immigratie en enkele andere is die nu wel tanende! Ook verhuurders en verhuurbureaux zijn veelal ongeleide projectielen, en je onderhandelingen bepalen je resultaat.
  Vertrouw, bovenal jezelf!

 7. Mike A zegt op

  Er is zoveel keus op de markt dat je gewoon kan weglopen bij lieden die 2 of 3 maanden borg vragen. Vaak is de inventaris van een huur appartement minder waard dan 3 maanden borg… Dus zeg vriendelijk en beleefd dat je 1 maand borg wel voldoende vind, en anders op naar een volgende verhuurder.

 8. john zegt op

  Er is een verschil; werken met particulieren of met agenten. Particulieren zullen per definitie eerlijker handelen want willen hun huurder een volgens keer opnieuw ten dienste staan. Een maand borg (deposit) zal voor hen voldoende zijn om eventueel onverwachts vertrek van de huurder toch een compensatie te hebben voor die maand voor water, elektra en schoonmaak mits er niets is ontvreemd of vernield. Met een agent ben je nooit zeker. Zij proberen ook via de borg nog extra bahtjes te verdienen door het opvoeren van extra kosten. Normaal gezien is bij een huur tot 3 maanden 1 maand borg voldoende. (Advies langer zou ik zeker niet huren de 1ste keer, wie weet voldoet het niet voor u), bij langdurige huur bv.1 jaar is 2 maanden borg praktijk.
  Dit is in ieder geval de regel die ik hanteer in Jomtien: Bob116@outlook.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website