Beste lezers,

Uiteraard mijn eigendom bewijs, paspoort eventueel bankrekening. Kan ik zomaar naar het landoffice met een koper? Of het nu een Thai, Nederlander of andere buitenlander is? Er zijn verhalen dat er perse een Thai bij moet hebben en een makelaar.

En wat zijn de eventuele kosten wat belasting betreft?

Ik heb de condo nu 15 jaar in mijn bezit.

Groet,

Rob

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

5 reacties op “Wat heb ik nodig om mijn Thaise appartement (Condo) te verkopen?”

 1. Yan zegt op

  Beste Rob,
  U heeft géén makelaar nodig om uw condo te verkopen, u kan zich eventueel laten bijstaan door een Thai om indien nodig te tolken. Zelf heb een advokaat/notaris onder de arm genomen die me vergezelde om te controleren of alles netjes geregeld werd. Het nodig hebben van een makelaar is het zoveelste “stropersverhaaltje” om u nog eens 3% extra aan de makelaar als commissie te laten betalen.
  Laat u niet vangen…Succes ermee.

 2. pieter zegt op

  Mijn advies; neem advokaat in handen kost je misschien 10.000 baht,maar veel gemak en sneller bij landoffice
  Succes en vraag juist nu niet de hoofdprijs,dan zal het vlot lukken

 3. janbeute zegt op

  Dat van die hoofdprijs afzien dat is namelijk de manier waarop je heden tendage in Thailand iets kunt verkopen de rest is namelijk maar bijzaak.
  Velen denken nog steeds mede ook enkele Farangs dat de bomen nog steeds hier in Thailand waar dan ook ter lande tot aan de hemel groeien.

  Jan Beute.

 4. Rob zegt op

  Beste lezers
  Bedankt voor de snelle reactie
  Ik ben benieuwd hoeveel belasting ik moet betalen.
  Maar dat zie ik dan wel weer.
  Gr rob

 5. Cor zegt op

  Inderdaad Rob, dat wordt ter plaatse berekend (en verrekend) op het land office.
  Het bedrag is o. m. afhankelijk van de status van de koper (Thai of niet Thai, natuurlijk persoon of rechtspersoon) alsook de eigendomstatus van de condo (Thai name, farang name of company name). Ook het aantal jaren die de verkoper de condo in eigendom heeft gehad spelen een rol.
  Tot slot nog dit: bij verkoop van een condo op naam van een maatschappij (company name) verkoop je beter gewoon de company en in dat geval zijn er geen registratiekosten verschuldigd, en zelfs geen tussenkomst van het land office.
  Cor


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website