Wat gebeurt er als mijn Thaise vrouw komt te overlijden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
20 april 2019

Beste lezers,

Wat gebeurt er als mijn Thaise vrouw komt te overlijden? Ik woon in Thailand (geëmigreerd). Ik sta niet ingeschreven maar ben wel getrouwd en heb een eigen huis op naam van mijn vrouw.

Hoe gaat dit bijvoorbeeld in zijn werk als ik mijn jaarvisa moet verlengen en mijn vrouw er niet meer bij kan zijn.

Misschien is er iemand die dit heeft mee gemaakt en zijn ervaring wilt delen.

Groet,

Josef


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Wat gebeurt er als mijn Thaise vrouw komt te overlijden?”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Als je vrouw overleden is vervalt de mogelijkheid om je aanvraag te maken op basis van “Thai marriage”. Je mag wel de rest van de jaarverlenging gewoon uitdoen. Je verliest niet meer je jaarverlenging zoals het tot vorig jaar nog wel kon (alhoewel dat niet effectief toegepast werd).

  – Je kan wel opnieuw trouwen
  – Je kan je aanvraag maken als vader van Thaise kinderen, als je die hebt en dit tot ze 20 jaar zijn.
  – Je kan je aanvraag maken op basis van “Retirement”, als je tenminste 50 jaar bent.

  Maar, ben je niet hertrouwd, geen kinderen en als je nog geen 50 jaar bent dan sta je daar terug met een “Toeristenvisum”. Of je moest hier werken natuurlijk.

  Ik vind het ook wel jammer dat er geen betere oplossing is uitgewerkt voor de weduwnaars of weduwen.
  Daar zou men zich beter ook eens over buigen.

 2. L.Burger. zegt op

  Ik weet het niet zeker maar ik heb eens iets gelezen dat je het huis-grond na een jaar moet overschrijven omdat je die niet kan overnemen-erven.
  Als jullie kinderen hebben dan moet dat geen probleem zijn.
  Als je op naam van iemand anders zet dan kun je eerder problemen krijgen

 3. Harry Romijn zegt op

  Een van DE redenen, waarom ik Thailand achter me gelaten heb. U mag op.z.r.n.
  Kunt u zich voorstellen hoe heel (links) NL + alle migranten zouden reageren, als in NL / de EU hetzelfde gehandeld zou worden ?

 4. Christiaan zegt op

  Ik heb samen met mijn vrouw een Thais testament laten maken. Daarin is vermeld, dat een dochter van mijn vrouw eigenaresse van het huis wordt, wanneer mijn vrouw komt te overlijden. . Zou de dochter overlijden, dan wordt de oudste kleindochter de eigenaresse van het huis.Daarbij lieten wij een clausule vermelden, dat ik in beide gevallen in het huis mag blijven wonen, zolang ik leef.

 5. peter zegt op

  Wat betreft visa, zie Ronny.
  Wat betreft je huis en land, het land kan je nog steeds niet bezitten. Wel het huis.
  Indien je vrouw er niet meer is, krijg je een jaar de tijd de boel te verkopen. Weet niet wat het inhoudt, als je het niet verkocht krijgt. Terwijl ik er net met mijn vriendin over heb, weet ik niet en zij ook niet waar haar eigendom dan naar toe gaat. We zijn nog niet getrouwd. Denk dan naar familie.

  Echter kan je met een USUfruct werken, wat ik er van begrepen heb, kan je dan er blijven wonen zolang je leeft. Lijkt mij een speciale effectieve lease voor partners, paren.
  Op kinders naam kan ook, maar krijg je hetzelfde probleem, mocht kind te komen over lijden.

  Natuurlijk kan het ook met een gewoon lease contract, echter geldt wettelijk maar voor 30 jaar. Deze kan je dan weer opnieuw maken na 30 jaar en daarna nogmaals 30 jaar. Maar dan zijn jullie al heel oud.

  Persoonlijk zou ik voor de USUfruct gaan. Wat waarschijnlijk dan ook bij mij gaat spelen wanneer ik emigreer naar mijn vriendin/vrouw. Kan ook geen kwaad daarbij bovenop misschien een testament te maken voor het geval jij ook komt te overlijden en de property verdeeld moet worden naar families.

  Je staat niet ingeschreven? Je hebt toch een marriage visa nu? Je hebt toch te maken met banksaldo enz enz .

 6. Josef zegt op

  Tot zover bedankt voor de reactie’s.
  Mijn vraag is dus, hoe zit het met mijn verlenging van mijn retirement visa als mijn vrouw er niet meer zou zijn die als bewijs mee ging.
  Moet ik gewoon 800.000 + op de bank hebben en met het adres waar ik woonde met mijn vrouw mee nemen en mijn mariage visa omzetten naar een O visa en misschien een overlijdingsakte van het ziekenhuis.

  • RonnyLatYa zegt op

   Als je een verlenging op basis van “Retirement” aanvraagt moet uw vrouw helemaal niet mee. Of je getrouwd bent of niet speelt immers geen rol. Je hoeft alleen maar een bewijs van adres te hebben. G

   • RonnyLatYa zegt op

    800 000 Baht op de bank is dan inderdaad voldoende. Officieel minstens 2 maand voor de aanvraag maar vraag dat tijdig lokaal. Sommige hanteren nog altijd 3 maand.

    Je kunt overstappen van een jaarverlenging op basis “Thai Marriage” naar een jaarverlenging op basis van “Retirement”. Zonder problemen en je hebt daar geen overlijdensakte voor nodig.

 7. RuudB zegt op

  Beste Christiaan, dat is hardstikke mooi dat je dat zo hebt geregeld met je stiefdochter en haar dochter, maar je hebt niets aan dat testament als je geen nieuwe jaarverlenging van je toegestane verblijf. Zie ook het antwoord van RonnyLatYa. Als je niet op basis van retirement kunt blijven, blijft niets anders over dan trouwen met je stiefdochter.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website