Wanneer is het smog probleem in Chiang Mai voorbij?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
25 maart 2019

Beste lezers,

Wij gaan half april naar Thailand en willen ook graag het noorden bezoeken zoals Chiang Mai en Chiang Rai. Nu weten wij van het smog probleem in de noordelijk provincies. Maar wij weten ook dat dit vooral speelt in de maanden februari en maart.

Kunnen wij eind april er van uit gaan dat de ergste problemen voorbij zijn of moeten we voorlopig het noorden maar vergeten?

Groetjes,

Ellis

9 reacties op “Wanneer is het smog probleem in Chiang Mai voorbij?”

 1. John Chiang rai zegt op

  Het beste je kijkt iedere dag op de o.s.link,die iedere tijd, en iedere dag aangeeft hoe het met de luchtvervuiling gesteld is.
  Als je naar onder scrolt,kun je na believen ook een andere stad invullen,zodat je ook hier van de vervuiling en beeld krijgt.
  Op het ogenblik is de lucht nog erg ongezond.
  http://aqicn.org/city/mueang-chiang-rai/m/

 2. Herbert zegt op

  Als het een paar dagen goed regent maar geen plaatselijk buitje en ook vooral in Miamar dan zal de smog verdwijnen.
  Dus weer berichten in de gaten houden.

  • Peter zegt op

   Zou de smok in die omgeving komen omdat op de akkers oud loof verbrand word ? Dan zou dat toch beter gecontroleerd en verboden kunnen worden in plaats van gratis mondkapjes te verstekken. Het land office weet wie ech twel wie de eigenaar van die brandende akker is……

   • ruud zegt op

    De vraag is, wat je met die plantaardige restanten gaat doen als je ze NIET verbrandt.
    Als je het suikerriet inclusief het afval naar de fabriek vervoert, moeten er vaker en langer grote zwarte rookwolken uitblazende transportwagens rijden.
    Dan ligt dat afval vervolgens bij de fabriek, die het ook kwijt moet en het dus afvoert – weer – met grote zwarte rookwolken uitblazende transportwagens naar ‘ergens’, en het daar dumpt.
    En omdat het brandt als een fakkel, vliegt het vanzelf een keer alsnog in brand.

 3. Ellis zegt op

  Hallo Naamgenote…. Ellis (Elisabeth) . Zodra er regen is geweest is de SMOG weg. Wanneer deze komt ????? We wonen nu al 11 jaar hier in het noorden van Thailand en de SMOG is nog nooit zo erg geweest. Hoe komen wij hier in Thailand kijk op http://www.trottermoggy.com. Een rit van Nederland (Eindhoven) naar Thailand 30.000 km. 10 landen in 14 maanden. Groetjes uit het Amazing Thailand.

 4. Ellis zegt op

  Hai Ellis niet 10 landen maar 19 landen sorry slip off the finger.

 5. Gerard zegt op

  ‘T houd op wanneer de regen inzet omdat dan alle branden worden geblust. Dat is statistisch gezien rond Songkran, mid April. Maar dat kan dus niemand met duidelijkheid zeggen, omdat het met ‘t weer te maken heeft.

  • Lilian zegt op

   Ik heb een grafiekje gevonden maar het lukt niet om dat hier te plaatsen….
   Het wijst uit dat in de afgelopen 5 jaren maart steeds de slechtste maand is en de luchtvervuiling vanaf half april in/rond Chiang mai drastisch daalt.
   Maar ja, ervaringen uit het verleden zeggen niets over de toekomst. Dit jaar breekt de maand maart alle records, maar dan wel in negatieve zin.
   Houdt met je voorbereidingen ook rekening met Songkraan, meestal drie dagen, soms een week, half april. Leuk om mee te maken maar misschien niet voor iedereen.

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Lilian,Ik vrees dat het grafiekje wat jij gevonden hebt dit jaar geen enkele betrouwbare uitkomst zal geven.
    De luchtvervuiling in het Noorden is namelijk dit jaar veel erger,zodat het grafiekje geen enkele uitkomst zal geven hoe het werkelijk gesteld is.
    In een bovenstaande eerdere reactie van mij,staat een betrouwbare link die iedere dag een uitkomst geeft over deze luchtvervuiling.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website