Lezersvraag: Waar zijn de mooiste eilanden in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 september 2013

Beste lezers,

Mijn vriendin en ik vertrekken volgend jaar voor 4 weken naar Thailand. We beginnen onze reis in Chiang Mai en zakken gedurende deze weken verder af naar het zuiden.

Wij twijfelen nog waar wij naar toe moeten gaan in het zuiden. Er zijn natuurlijk veel mooie eilanden. Wij zaten eerst te denken aan het Khao Sok National Park. Dit ligt volgens mij aan de Andamanse Zee. Kan iemand mij adviseren welke eilanden mooier zijn? Dus de eilanden gelegen in de Andamanse Zee of in de Golf van Thailand? Het gaat ons niet om te snorkelen of te duiken want dat doen wij niet.

Wij zijn ook op zoek naar een ‘betaalbaar’ hutje op het strand of met een prachtig uitzicht. Op welk eiland moet je dan zijn?

Ik hoop dat jullie me over bovenstaande kunnen adviseren! Wij zijn er erg mee geholpen.

Bedankt alvast!

Rutger & Evelien


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Waar zijn de mooiste eilanden in Thailand?”

 1. Monique zegt op

  2 uur rijden van Khao Sok ligt Khanom zoek het maar eens op in de Lonely Planet of Google, het is geen eiland maar het vaste land tegenover het eiland Koh Samui, je ziet Koh Samui liggen en je waant je dus op een eiland. De stranden zijn werkelijk goddelijk (als je dat van een strand kunt zeggen) je kunt er allerlei soorten accommodaties in allerlei verschillende prijzen vinden. Het is er niet te toeristisch en Charlie’s Bar (CC bar) is zeker een bezoek waard.

  Er is ook al eens over geschreven op Thailand blog zoek Khanom maar eens op op deze site. Veel plezier!

 2. martin zegt op

  Hallo Rutger. Kaho Sok is een plaatsje in de provincie Rayong. Dat bedoelde je dus niet. Dan heb je nog Khao Sok National Parc. Dit ligt ten noorden van de Highway 401 in het zuiden. Er bestaat geen eiland met de naam Khao Sok. De Thaise naam voor eiland is Koh (met of zonder een -H-). Kijk ook even wat Monique geschreven heeft-klopt. Denk er aan, dat Koh Similan+Koh Surin (de mooiste Thaise eilanden ?) ca. 60km in de Andaman zee, in het westen van Pangna-Khao Lak (Andaman zee), nu gesloten zijn. Die gaan in November weer open tot ca. April. Kijk maar eens op de site van het Thaise Tourist ministerie (Engels) of op sawadee.com. Ik raad je Koh Chang aan. Gemakkelijk en goedkoop te bereiken en voor elk wat wils. Martin

 3. roswita zegt op

  Alle Thaise eilanden zijn pas geleden nog stuk voor stuk voorbij gekomen op Thailandblog, dus ik zou zeggen zoek eventjes op deze site. maar mijn top3 is: Koh Chang, Koh Tao & Koh Lanta. Veel plezier in dit mooie land.

 4. Walter zegt op

  Wij zijn van plan om naar koh kood te gaan, maar denken ook over om koh Chang aan te doen. Dit omdat het makkelijker bereikbaar is en we dan 6 ipv 5 dagen strand hebben. Enige wat ons tegenhoudt is dat we denken dat koh kood leuker/mooier is.

 5. adje zegt op

  Hoe kunnen lezers nu adviseren welke eilanden jullie mooi vinden? Dit is een persoonlijke smaak. Afgelopen weken heeft de blog uitgebreid aandacht geschonken aan alle eilanden.
  Zoek zelf eens wat verder hier op de blog dan kom je er ongetwijfeld uit.

 6. Khun Peter zegt op

  Beste Rutger & Evelien de eilanden in de Andamanse Zee en de Golf van Thailand zijn beide prachtig. Heb er inmiddels een aantal gezien en bemerk weinig verschil.
  Ik vond Ang Thong (Mu Koh Angthong National Marine) erg mooi. Dat is een nationaal park op 31 km ten noordwesten van Koh Samui. Je kunt er ook overnachten.

 7. Jan & Marijke zegt op

  Kijk eens op de website van thesoukkohchang.com, huisje op het strand, geweldig eten en bijzonder aardige mensen.

  Groet Jan & Marijke


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website