Beste lezers,

Ik wil jullie echter wel even iets vragen. Ik ga 22 maart naar Thailand. Mijn vrouw is dan 3,5 maand zwanger. Hoe zit het nou met het Zika virus in Thailand?

Ik krijg veel wisselende antwoorden. Zoals het RIVM dat Thailand op de lijst heeft gezet maar als je onderzoek doet vind ik maar slechts 1 geval en blijkt dat er in afgelopen 9 maanden minder dan 10 gevallen zijn geregistreerd. De GGD zegt dat de kans heel klein is dat je het oploopt en je eerder iets anders kan krijgen.

Ik begrijp dat jullie geen arts of instantie zijn maar wellicht wel een praktijk ervaring hebben die veel meer zegt over de realiteit.

Alvast bedankt voor de moeite

Vriendelijke groet,

Barry.

8 reacties op “Lezersvraag: Mijn vrouw is zwanger, kan ik naar Thailand ivm het Zika virus?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  De kans dat u de loterij wint is groter dan dat uw vrouw het Zika-virus zal oplopen. Mits u een lot koopt uiteraard.

 2. Harrybr zegt op

  Sorry, maar ik zou geen enkel risico nemen en in NL en koude omgeving blijven. Zelfs niet voor die 0,0000001%. Het gaat om mijn kind !
  Mijn zoon en schoondochter zijn net terug uit Bonaire. Eerste Zika geval twee dagen voordat ze terug waren.
  Mijn vraag: stel, dat je door zo’n zika-mug geïnfecteerd bent… hoe lang blijft dat virus nog in je lichaam werken ? En stel dat je toch over 3 mnd zwanger blijkt te zijn, slaap je dan rustig, of toch maar beter naar Bunnik am Rhein geweest ( vanuit Utrecht, kreet daar algemeen bekend).

 3. roja zegt op

  U geeft zelf het antwoord al . De kans is klein , maar het is niet uitgesloten daar de mug die het zikavirus verspreid in Thailand voorkomt en tot op heden hoofdzakelijk knokkelkoorts heeft veroorzaakt . Een vliegtuig kan neerstorten ; een auto kan een ongeluk krijgen etc. etc. . Als u zeker wil zijn dan dient u thuis te blijven . Dedoor u genoemde instanties hebben gelijk en in mijn optiek zijn die niet tegenstrijdig . U dient echter zelf uw verantwoorelijkheid te nemen in dit geval .

 4. willem zegt op

  De kans op een Zika infectie lijkt zeer klein in Thailand. Er zijn sinds 2012 slechts een handje vol gemelde gevallen van vastgestelde Zika infectie volgens de Thaise gezondheidsdienst.

  Waar ik me veel meer zorgen over zou maken is de kans op Malaria of Dengue. Beide infecties zijn ook gevaarlijk bij/voor een zwangerschap. Malaria heerst met name bij de grens met Myanmar of Cambodia. Denque juist in de bevolkte, stedelijke gebieden. Waarbij het in Bangkok behoorlijk veel voor komt. Zie eerdere artikelen op deze site.

  Zoals hierboven aangegeven. Het is en blijft een persoonlijke keuze.

 5. Soi zegt op

  Voor zover ik weet zijn in TH geen zikavirusgevallen gemeld. Het is trouwens nog maar de vraag of de hersenafwijking veroorzaakt wordt door betr. mug. Begin deze maand kwamen de eerste twijfels in het nieuws. Lees bv:
  http://nos.nl/artikel/2087155-hersenafwijkingen-mogelijk-niet-door-zika-virus-maar-door-insecticiden.html
  Typ in het Google-zoekvak de woorden: zikavirus insecticiden, en je krijgt meer dan voldoende informatie.

 6. Hans zegt op

  Alles waar je angst voor hebt trek je aan, laat je niet bang maken. Durf te leven.
  Kijk maar eens op onderstaande site,

  http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/zika-de-nieuwe-angstcampagne/

 7. patrick zegt op

  ik stel voor dat we meteen alle vliegverkeer aan de grond houden… En het zou nog goed zijn voor het milieu ook. Nee, ik bedoel, lig daar nu niet wakker van. Zoals reeds eerder vermeld is het niet eens zeker of die misvormingen het gevolg zijn van dat virus. En als je bang bent om een ziekte op te lopen, ga je beter naar geen enkel tropisch gebied en blijf je beter in Europa. Maar dan nog is het niet zeker dat je deze zomer geen muggenbeet kunt oplopen in Zuid-Europa én zelfs in België. In gans Azië heb je levensbedreigende muggenbeten (en ook andere lieve giftige beestjes) dus als je angstig aangelegd bent, moet je er echt niet heen gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website