Beste lezers,

Mijn vriendin is in Isaan geboren in de buurt van Sisaket op precies te zijn. Ze woont nu in Pattaya. Haar paspoort verloopt binnenkort en zij zegt dat ze terug moet naar haar provincie om daar een nieuw paspoort aan te vragen. Volgens haar kan dat niet overal in Thailand.

Maar volgens mij kan het ook in Pattaya en hoef je niet per se terug naar je provincie. Ik dacht dat ik dat een keer op Thailandblog had gelezen.

Wie weet het het juiste antwoord? En mocht het in Pattaya kunnen, waar precies moet zij dan naar toe?

Bedankt voor jullie hulp en groet en ga zo door met de website, ik volg jullie iedere dag.

Richard


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Kan mijn vriendin overal in Thailand een nieuw paspoort aanvragen?”

 1. Tino Kuis zegt op

  Een Thai kan een Thais paspoort overal in Thailand verkrijgen (en in het buitenland op alle Thaise ambassades). Toen, ruim een jaar geleden, die monnik wiens naam mij even ontschiet, de paspoortafdeling op Chaeng Wattana in Bangkok had geblokkeerd, kwamen veel mensen naar Chiang Mai voor een nieuw paspoort wat zeer lange rijen opleverde net toen mijn zoon een nieuw paspoort nodig had.
  Ze moet natuurlijk wel haar Thaise ID kaart laten zien als enig verplicht document, en die kan ze alleen halen in de provincie (gemeente) waar ze ingeschreven is.

  Thailand has opened a Thai Passport office at the Avenue Shopping Center in Pattaya. That is basically at Soi 13 and the 2nd road. It is on the ground floor, towards the back around the bend from the Billard Place.

  Een papoort krijgen gaat in Thailand altijd lekker snel.

 2. Jeroen W zegt op

  Hallo Richard,

  Mijn vrouw moet ook een paspoort aanvragen en kan dit gewoon in Pattaya. Aanvragen doe je bij Department of Consular Affairs and the Ministry of Foreign Affairs in The Avenue winkelcentrum in Pattaya op de tweede verdieping.

  Groet, Jeroen

 3. marcel zegt op

  Tino, kan jij het woordje ‘overal ‘ nader toelichten – bij mij aan het eind van de straat kan het bijvoorbeeld niet. Kan elke Thai in elke plaats in Thailand zomaar even een paspoort ophalen?

  • Tino Kuis zegt op

   ‘Overal’ net als in ‘je kunt in Thailand overal noedelsoep eten’. Moet ik er dan bijzeggen dat je voor zoiets een restaurant moet bezoeken?

 4. Erik zegt op

  Hallo Richard

  Uw vriendin kan het paspoort ook in Pattaya aanvragen. en wel in het Avenue complex
  central road pattaya.

  m.v..g. Erik
  visaned.com

 5. Ruud zegt op

  Mijn vrouw heeft afgelopen juli een paspoort verkregen in Pattaya, in het Avenue shopping mall complex aan de second road. Kosten waren 1000 thb en 40 thb verzendingskosten. Wel lange wachttijden.
  Succes.

 6. thai zegt op

  Het kost maar 1000 baht. En je hoeft het oude paspoort niet in te leveren!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website