Goede middag,

Wij vliegen in november naar Phuket. We zijn daar nog nooit geweest dus erg onbekend. We hebben een hotel geboekt in Katabeach.

We zijn erg benieuwd wat de beste manier is om van het vliegveld naar het hotel te gaan? Wat zijn ongeveer de kosten daar van?

Vast bedankt voor de reactie.

Vriendelijke groet,

Willem


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Hoe komen we van het vliegveld van Phuket naar ons hotel?”

 1. colorwings zegt op

  Hallo Willem,

  het is al weer enige tijd geleden dat ik in Phuket ben geweest (2008), maar ik ben toen gewoon met de taxi vanaf het vliegveld gegaan, je kunt dan een kaartje halen bij het taxi verdeelpunt en opgeven waar je heen moet, de prijs ligt dan vast. Wel opletten dat de chauffeur je niet meer probeert te laten betalen om één of andere vage reden (het bonnetje goed bij je houden). De prijs weet ik niet meer precies maar taxi’s in Thailand zijn erg goedkoop.
  Prettige vakantie!

  • lexphuket zegt op

   Moderator: reageer inhoudelijk op de vraag en niet alleen op elkaar.

 2. Jan zegt op

  Gewoon een taxi nemen ongeveer 500 bath. Echter onderweg wordt er meestal een stop gemaakt bij een reisbureau, ze zullen dan proberen je de nodige zaken aan te smeren, of de prijs van de rit is in eens hoger, pas daar voor op.
  Ook een minibus behoort tot de mogelijkheden, je kan deze boeken bij de uitgang van het vliegveld.

  Jan

 3. Jan.D zegt op

  De minibus is een van de mogelijkheden. Het boeken van de minibus is in de ontvangsthal. Je kunt het niet missen. Ze schreeuwen om je. Kosten zijn jl mei 2013 180 p.p. Via een reisbureau, halverwege de reis ,waar men probeert je van alles aan te smeren, word je naar je hotel gebracht. Geen afspraken maken in dat reisbureau !!! Je bent langer onderweg.
  Ben je met zijn tweetjes dan is het beter een taxi. Voor 500 bath ben je er ook. Duidelijk zijn tegenover de chauffeur. 500 bath is 500 bath. Het betalen van de minibus doe je ter plekke in de ontvangsthal. Ik ga met de minibus. Voor mij alleen goedkoper, maar na een lange reis van Amsterdam-Phuket kijk je niet op 300 bath meer. Veel plezier en pas op. Hetzij maar een raad.

 4. Steven zegt op

  De laatste keer dat ik en mijn vrouw naar phuket zijn geweest was 2007 en natuurlijk namen wij ook een taxi vanaf de luchthaven en ergens halverwege stopte de taxi aan een soort reisbureau waar een ladyboy met oranje haar ons een zogezegd beter hotel probeerde aan te smeren ik moest mij inhouden om niet te slappe lach te krijgen maar ja its Thailand.
  Als ze zo iets proberen zeg gewoon dat je een kamer hebt geboekt in arcadia hilton hotel das een vijfsterren hotel en daar mee zijn ze meestal de mond gesnoerd.
  En op Phuket vragen ze voor veel dingen ook vijfsterren prijzen zoals 200 baht voor een paar schijfjes watermeloen terwijl een watermeloen op de meeste markten 25 baht kost.
  En in sommige zaken in Phuket kost een pint bier meer dan in Belgie.
  En vooral geen jet skis huren daar.

 5. Khun AB zegt op

  Je hebt 2 mogelijkheden : Neem een taximeter taxi , als je de aankomsthal uitloopt loop je naar rechts , aan het eind vind je de taximeter stand , kosten ongeveer 500 baht naar Kata. voordeel van de taximeter , hij stopt nergens , alleen voor de ingang voor je hotel.
  Optie 2 is de minibus , is 180 baht p.p. , maar je reist met meerdere personen en de reis duurt dus langer en een tussenstop om je van alles aan te smeren.
  Op termijn kan je de airport bus nemen, deze stopt op het moment nog niet in Kata , dit wordt momenteel door locale taxi’s in Kata/Karon tegengehouden.

  • Marcel zegt op

   Deze aanwijzingen zijn actueel, bus tot Patong is het goedkoopste en dan met taxi of tuk-tuk naar Kata. Wij geven de voorkeur aan taximeter die uiterst rechts vanuit de uitgang is gevestigd. 500 Baht is het tarief, let op sommige chauffeurs willen 100 Baht meer voor zg airport tax dit is onzin en oplichterij.
   Je niet laten intimideren door allerlei opdringerige “chauffeurs” zo gauw je buiten komt!!

   Fijne vakantie op Phuket!

 6. martin zegt op

  Zoals je al gelezen hebt, is in Thailand het woord TAXI ook bekend. Maar een taxi-tuk tuk in Phuket is met voorzicht te genieten. Taxi-tuk tuk chauffeurs hebben in no-time in de gaten dat je nieuweling bent.
  De minibus ist het gemakkelijkste en goedkoper, maar dan weet je niet welke lijn=bus wat je moet nemen ?. Voor mensen die voor het eerts naar bv. Thailand gaan advizeer ik altijd een hotel te nemen met luchthaven ophaal-service. Dat mag dan wel iets duurder zijn, maar die van het hotel weten echt wel waar ze moeten zijn. Daar wordt je zeker niet bedonderd. Dus raad ik je; bel-schrijf het hotel aan en vraag naar die ophaal service. Of vraag het hotel welke minibus je op de luchthaven moet nemen. Als je het adres van je hotel hebt-en daar ga ik maar van uit- kun je dat ook op GOOGLE earth vinden. Misschien heeft het hotel zelfs een eigen I-Net site met land kaart. Dan kun je daar zien waar het ligt ?. Wat een taxi kost ?. Geen idee. Ik weet waar het ligt. Vraag het aan het hotel. Die weten meestal (ervaring) een antwoord op je vragen. martin

 7. Hans zegt op

  Ik vindt dit geen vragen voor het Thailandblog. Iedereen heeft toch wel eens van een taxi gehoord. En heb je een boeking gedaan bij een reisbureau dan is vervoer zo en zo al geen probleem.

 8. Jan.D zegt op

  De heer Hans verklaart dat als je hebt geboekt bij ee n reisbureau je het vervoer ook daar kunt regelen. Klopt maar daar zit een vet prijskaartje aan.
  Voorbeeld: ik zal geen naam noemen van een reisbureau. Bangkok Aiport naar Jomtien/pattaya kost € 179,00 retour. ,!!
  Ik nam voor 1100 bath, enkele reis de taxi. Ze zijn er voor minder.

  Airport Phuket naar Patong €114,00 retour !!
  Van dat soort geldplukkeij baal ik enorm, gewoon walgelijk.
  Schandalig hoe reisbureau’ s hiermee omgaan. Het is maar dat u het weet.
  Dus de taxi daar of minibus en een prettige vakantie.
  Jan D.

 9. Jan.D zegt op

  Ik las net dat de OAD failliet is verklaard. Voordat ik mijn verhaal op papier zette omtrent de prijzen wist ik nog niets van reisbureau OAD. Ik bedoel maar. Ga nu maar informeren bij reisbureau Globe, hoe mijn reis nu is gepland in oktober-november.
  Jdt.

 10. Leny zegt op

  Wij zijn al meerdere keren naar Thailand geweest, en bij het reisburo waar wij boekten was altijd de transfer bij inbegrepen. Dus voor ons was er nooit een probleem met vervoer, dus ook geen taxi nodig en extra vele kosten.

 11. snof zegt op

  De huidige prijzen variëren voor Patong van 6 tot 850 Baht.Ik denk dat ge voor Marx en Karin rap 1000 Baht gaat betalen ben in Pa tong geweest op 6 sep 2013


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website