Lezersvraag: Vliegticket annuleren, hoeveel krijg ik terug?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 november 2015

Beste lezers,

Wij hebben tickets geboekt naar Krabi vanaf Amsterdam en retour, 11 februari 2016 heen en 10 maart weer terug. Nu bestaat er een grote kans dat we deze reis moeten annuleren. Wie weet hoe het precies zit bij EVA Air, wat betreft terugbetalingen?

Wij hebben rechtstreeks geboekt bij EVA Air. Ze praten wel over refund maar er staat nergens op de site hoeveel je nu terug krijgt.

Groeten,

Ad


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Vliegticket annuleren, hoeveel krijg ik terug?”

 1. Cornelis zegt op

  Klik op http://www.evaair.com/en-us/book-and-manage-your-trip/essential-information/reservation/online-reservation/ en je vindt onder ‘payment’ informatie m.b.t. refunds. Er staat ook dat je dat online kunt aanvragen, je zult dan naar ‘book and manage your trip’ op de EVA-site moeten. Wat je terugkrijgt hangt af van de voorwaarden die aan je tickettarief zijn verbonden, die zullen bij de boeking zichtbaar gemaakt zijn – maar worden vaak niet gelezen. Bij superlage promotietarieven betekent annulering soms gewoon dat je niets terugkrijgt. Niks mis mee, zolang je je dat dan ook maar realiseert bij het boeken.

  • Wallie zegt op

   Gewoon een annuleringsverzekering sluiten, maar das nu te laat.

 2. richard zegt op

  Ik heb enkele jaren geleden een ticket geboekt bij Budgetair. Ik heb mijn ticket geanuleerd en ontving ongeveer de helft terug. Eigenlijk lachwekkend. Je krijgt ongeveer het bedrag van de belastingen op de ticket terug die zij al nooit zouden hebben betaald bij een annulering. Prima oplossing voor de luchtvaartmaatschappij. Een teruggave van 75% van de betaalde ticketprijs zou volgens mij meer op zijn
  plaats zijn.
  Je ziet dan ineens ook wat een annulering voor een verzekeraar werkelijk kost als je een annuleringsverzekering af sluit.

  • Khun Peter zegt op

   Die laatste zin getuigt van onwetendheid. Een ticketannuleringsverzekering kost € 16,90 Je bent dan voor € 2000,- p.p. verzekerd met een max. van € 10.000,- per verzekeringsbewijs. Als je annuleert en het valt onder de dekking dan krijg je 100% terug. Omdat je de belasting altijd terugkrijgt gaat de verzekeraar dat natuurlijk niet nog een keer vergoeden. Alles wat je terugkrijgt is geen schade.

 3. Alex zegt op

  Bel gewoon even met EVA Air in Amsterdam, wel ticket nummers bij de hand hebben. Zij vertellen het je precies.

 4. Karla zegt op

  Eva Air is fantastisch!. Wij moesten annuleren wegens een heup operatie, kregen direct het volledige bedrag terug. Hadden zelfs businessclass geboekt.

 5. RobV zegt op

  Begin dit jaar ook de vlucht met EVA Air moeten annuleren, heeft € 200,= per ticket gekost. De voorwaarden staan op de informatie die je bij je E-ticket krijgt en bovendien zijn ze te zien tijdens het bookingsproces.

 6. piet zegt op

  Verzeker je voor dit soort zaken ! kost weinig en veel plezier
  Sta er versteld van dat mensen grote reizen ondernemen en niet ff stilstaan dat er wat mis kan gaan.
  Zelf helaas al 2x gebruik moeten maken hier in Thailand van verzekering en netjes afgehandeld door verzekering!

 7. Gerardus Hartman zegt op

  Verzekeren via Europese kent voorwaarden bij annuleren. Je krijgt geen refund als je annuleert omdat datum niet langer goed uit komt. Daar moet aantoonbare reden voor zijn als genoemd in de voorwaarden. Boekte eerder in Pattaya tickets naar Adam via Polish Airlines. Kwam mij later niet goed uit en annuleerde via plaatselijke reisagent. Zonder annuleringsverzekering kreeg ik 75% terug.

 8. Wim zegt op

  In principe zou je recht hebben op terug betaling van de taxen. Maar ja….. Voor een businessclass ticket zou je 100 % terug kunnen krijgen, alhoewel dit van daag aan de dag niet overal mee zo is, dit zou zo maar eens per carrier kunnen verschillen.

 9. Robert zegt op

  Als je hebt betaald met je credit card dan heb je waarschijnlijk automatisch een annuleringsverzekering. Check dit. Verder ligt het helemaal aan de ticket voorwaarden of je recht hebt op geheel of gedeeltelijke refund. De ticket voorwaarden zijn geleverd bij het (e-)ticket.

 10. koy900 zegt op

  Een ticket geboekt bij EVA AIR.

  Wie kan je beter inlichten dan Eva Air ? Een telefoontje of e-mail en je weet het precies !

  Geloof niet te veel van al de betweters op deze site.
  Ze maken het probleem alleen maar groter en onnodig ingewikkeld.
  Bedenk dat ieder geval anders is en dat elke maatschappij zijn eigen regels toepast.

  Je had de vraag hier beter niet gesteld.

  Met een beetje boerenverstand had je de gewenste informatie rechtstreeks ingewonnen bij EVA AIR.

  • Wim zegt op

   Als reactie op koy900, waarom niet gewoon je naam vermelden overigens, nog wat info gevonden op het internet aangaande dit onderwerp.

   http://ticketspy.nl/travel-tips/niet-gevlogen-geld-terug/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website