Beste Thailandbloggers,

Eind van dit jaar willen wij met ons gezin (2 kinderen van 7 en 10 jaar) naar Thailand reizen voor familiebezoek en om het land te zien.

Wij zijn nog nooit in Thailand geweest en hebben zelf alleen ervaring met lang vliegen naar Bali zo’n 12,5 jaar geleden via Malaysia Airlines. Onze oudste heeft al eens gevlogen, onze jongste nog nooit. De kinderen zijn wel gewend lang in de auto te moeten reizen en dat gaat altijd goed (zonder janken en zeuren).

Wat is wijsheid? Een directe vlucht boeken of een vlucht met een tussenstop, bijvoorbeeld met Emirates. Heeft iemand hier ervaringen mee met kinderen?

Vriendelijke groet,

Marscha

30 reacties op “Lezersvraag: Vliegen met kinderen naar Thailand, rechtstreeks of tussenstop?”

 1. fransamsterdam zegt op

  Zelf heb ik nog nooit een tussenstop gemaakt (ok, één keer toen Bangkok gesloten was, via Kuala Lumpur naar Phuket) maar ik ben op de rechtstreekse vluchten naar BKK vaak kleine(re) kinderen tegen gekomen en ik heb er nooit last van gehad.

 2. Cornelis zegt op

  Ik zou met kinderen zonder meer voor een rechtstreekse vlucht kiezen en daarmee het ‘onderweg zijn’ zo kort mogelijk houden. Met kinderen van 7 en 10 jaar hoef je, normaal gesproken, ook geen problemen te verwachten, die vermaken zich wel aan boord.

 3. alm zegt op

  Het lijkt mij dat het beter is
  geen tussen stop wandt je moet met een tussenstop
  wel lang wachten voor dat je naar Thailand vliegt

 4. John Chiangrai zegt op

  Beste Marscha,
  Dit hangt ook een beetje van de kinderen af,en hoe je ze op een lange vlucht bezig houd.
  Mijn ervaring is dat kleine kinderen een lange vlucht vaak beter wegsteken,als een volwassen persoon.
  Tevens moet je er van uitgaan dat een directe vlucht meestal duurder is als een vlucht met een tussenstop.
  Zoals jij schreef ,hebben jou kinderen geen probleem met lange auto reizen,zodat ik helemaal geen probleem zie met een tussenstop. Wij hebben ervaring met beide opties,en hebben in het gedrag van de kinderen geen grote verschillen gemerkt.
  Gr.John.

 5. bob zegt op

  rechtstreeks met EVA of China of KLM vanuit Amsterdam of vanuit Brussel met Thai heeft de voorkeur. Wakker worden (gemaakt) als je slaapt is niet echt fijn. En dan wachten… en weer 5 uren vliegen. Leuk is anders…

 6. ruud tam ruad zegt op

  Maar 1 advies mogelijk m.i. Een rechtstreekse vlucht. Veel meer mogelijkheid tot rustig slapen. Geen zenuwachtig gedoe met kinderen op een vliegveld. Gewoon rechtstreeks. Mijn ervaring is China Airlines. Maar er zullen ook andere goede maatschappijen zijn.

 7. sjors zegt op

  zelf reizen we met 2 kinderen via Dubai, meer omdat dit veel geld scheelt ,soms wel 1000 euro ,maar als geld hier geen rol in speelt zou ik toch voor een rechtstreekse vlucht kiezen ,kinderen krijgen vaak last van de oren en omdat je 2 landingen hebt ,kan dit een probleem zijn ook de vermoeidheid met de vaak langere overstappen is wat minder.

  • ruud tam ruad zegt op

   Ik denk dat veel lezers benieuwd zijn naar jouw berekening over de 1000 euro goedkoper vliegen . ?????

 8. tim zegt op

  Wij gaan in april en stappen over in Dubai.
  Onze kids zijn 9 en 13 en we hebben bewust gekozen voor Emirates
  Omdat ze dan op de helft ongeveer even uit het vliegtuig kunnen.
  Heb geen ervaring met een directe vlucht.

  • marc mortier zegt op

   Een tussenstop in Dubai met een korte overstaptijd is verkwikkend. Als bij de terugreis daar 8 u moet worden gewacht, dan is dit “dodelijk”.

   • noah zegt op

    @ Marc Mortier, al tig keer geschreven. Waarom wachten als men op een goede tijd in Dubai aankomt? Waarom geen dagkaart voor 2,75 Euro metro nemen en genieten!

    Opties om met kids heen te gaan wanneer lange wachttijd ( overdag ). Children City, entree 2,20. Volw: 2,75 Euro.

    Burj al Khalifa waar veel te doen is voor kids

    Wilt u helemaal gek doen? Ga lekker skieen als de financieen dat toelaten

    Marina, waar watersport activiteiten zijn voor kids en de vele waterparken

    Prachtige stranden als ze van lekker zwemmen houden

    De meeste mensen blijven heel lang op de luchthaven hangen en klagen dan. Onterecht in mijn ogen, men ziet de prijs, men ziet de wachttijd, waarom dan niet Dubai in? Voor het geld? Zoals ik al zei, 2,75 voor een dagkaart metro. Men komt ogen tekort!

    Hele dag lekker uigeraasd, kind zal met een zeer tevreden en blij gevoel lekker slapen in het 2e deel van de vlucht!

    ieder kind is anders, dus ja wat is het beste voor een kind? Zijn het rustige kinderen, zijn ze wild, geduldig, ongeduldig? U kent ze het beste, laat daar uw keuze van afhangen!

    Volgende maand vlieg ik voor de eerste keer met 2 kids van 1,5 en 3,5 jaar oud…ben zelf ook benieuwd…..? Zal van hun reactie in het vliegtuig bij mijn volgende vlucht daar zeker rekening mee houden. Nu heb ik een nacht tussenlanding.

  • Jack G zegt op

   Als je renkinderen hebt kunnen ze even uitrazen en een bezoekje aan de Mac vinden ze ook een leuke afwisseling. Ik heb eigenlijk niet een speeltuin gezocht op luchthavens omdat ik niet tot de doelgroep behoor. Ze zullen er vast zijn. Of niet?

 9. teun zegt op

  Een tussenstop maakt de reis nodeloos langer. En hangen gedurende een paar uur op een vliegveld is voor de meeste kinderen niet erg aantrekkelijk.
  Dus rechtstreeks vliegen zou mijn advies zijn. Even gedurende 10-11 uur doorbijten en klaar is Kees. Bovendien hebben jullie kinderen genoeg te doen: film kijken, eten, boek lezen, kleuren etc.

 10. ingrid zegt op

  Wij zijn net terug van een kerstvakantie in Thailand met onze twee (jongere) kinderen (4 en 6). Wij hebben er bewust voor gekozen om prettige vluchten te hebben: overdag, alleen op de heenweg een korte overstap in Parijs en terug rechtstreeks, en dus geen nachtelijk avontuur in Dubai of zo. Met de jetlag en temperatuurverschil erbij, ging dit net goed en vanwege de relatief korte trip (2 weken) waren we daar wel heel blij mee.

 11. ton zegt op

  Ja rechtstreeks dan ben je er met 12 uurtjes.
  Overstap is in alle gevallen wel goedkoper maar houd rekening met veel langere reistijden want in de meeste gevallen heb je een tussen stop van wel 5 uur of meer

 12. Alex zegt op

  Absoluut kiezen voor rechtstreekse non-stop vlucht, idd Eva Air, KLM, Cina Airways. Kinderen kunnen goed doorslapen en voor de rest vermaken zij zich wel. Ook geen last van weer opstijgen dalen.
  Mijn families met kleine kinderen vliegen alleen maar non-stop, juist voor de kinderen!

 13. John zegt op

  In 2014 met Emirates gevlogen …. Dusseldorf – Dubai – Bangkok 2 keer 6uur vliegen met tussenstop van 3 uur.
  Samen met onze kinderen ( 14-14-12-12-en 4) huis gehuurd in Hua Hin en verschillende dingen gedaan, zoals River Kwai, Erawan en gesnorkeld op Koh Talu.
  Nog nooit zo’n makkelijke vakantie gehad qua vliegen (perfect) en eten en leven.
  Dit jaar gaan wij weer en trekken dan van Noord naar Zuid.
  Het enige probleem is, als je eenmaal geweest bent wil je zo snel mogelijk weer terug naar dit prachtige land.

 14. Yanna zegt op

  Ik zou toch voor een rechtstreekse vlucht kiezen. Zo voorkom je dat je bij vertraging van de 1ste vlucht moet rushen om het volgende vliegtuig te halen. Wij hebben dit net meegemaakt …. vlucht gemist en een volgende vlucht 3u later moeten nemen. Geen lachertje! Soms heb je ook een slechte verbinding waardoor je ook uren moet wachten. Ook al zijn je kinderen gewend om lange reizen te maken, niemand wacht graag.
  Je kan er ook voor kiezen om via KLM te vliegen, die landen in Amsterdam. Vanuit België is dat heel makkelijk te bereiken met de Thalys (ook een leuke belevenis en maar een uurtje rijden). Deze stopt in de vlieghaven zelf. Je kan een combi-ticket bestellen Thalys – vlucht via KLM. Hou er dan wel rekening mee dat je meestal geen promo hebt.
  Je moet voor jezelf uitmaken wat belangrijk voor je is: comfort in reistijd, comfort tijdens vlucht, prijs

  Wij hebben al met volgende gevlogen:
  – KLM: + goedkoop
  + rechtstreeks vanuit Amsterdam (+/- 10u vliegen)
  – weinig beenruimte
  – kleine schermpjes voor film/animatie

  – Thai airways/Brussels Airlines: + ruime vliegtuigen/ veel beenruimte
  + rechtstreeks
  + goed aanbod films, duidelijk scherm
  + kindvriendelijk
  – duur(der)

  – Etihad: + ruime vliegtuigen/ veel beenruimte
  + goed aanbod films, duidelijk scherm
  – overstap
  – duur

  – Lufthansa: + ruime vliegtuigen
  + goed aanbod films
  +/- niet bij de duurste
  – overstap Frankfurt

  • Martijn zegt op

   Geen promo? Kies als vertrek. Antwerpen centraal. En dat krijg je soms wel korting! Er zijn Nederlanders die vanaf Amsterdam vliegen maar eerst VISA-versa antwerpen met de trein doen. Het is inmiddels ook mogelijk om met een shuttle bus van de KLM naar Amsterdam te komen.

 15. sabine zegt op

  Ja, ben het helemaal eens met de meeste reageerders. Heb zelf veel gevlogen met mijn kinderen (jong en later al wat ouder) en rechtstreeks vliegen is mij het beste bevallen. Heb een keer een vlucht gehad met een tussenstop maar ach wee, de kinderen werden door die hassle meer moe dan met de rechtstreekse vlucht. Dus mijn advies: vlieg rechtstreeks.

 16. Mieke zegt op

  Wij zijn meerdere malen met onze dochter naar verre bestemming gevlogen. Wat ons het beste is bevallen naar Bangkok is een avondvlucht uit Amsterdam en dan hetzelfde ritme aanhouden als thuis. Dus rond slaaptijd hup de pyama aan tandenpoetsen en slapen. Ik moet wel zeggen dat we dit deden
  onze dochter de leeftijd van 4, 5 en 6 jaar had. Maar je kunt ze natuurlijk ook om kleden in lekkere slaapkleding. Hoeft niet perse een pyama te zijn. Maar het ritme aanhouden ging prima. Zij sliep de gehele vlucht. We zijn een keer met Lufthansa geweest via Frankfurt. Van Amsterdam tot Frankfurt is een heel kort stukje en na het vertek van Frankfurt lekker gaan slapen. Dus maakt het voor de kinderen niet zoveel uit of je rechtstreeks gaat of met een tussenlanding. Als de tussenlanding maar niet te lang duurt. Geen 4 uur wachten op een luchthaven. Probeer dat te vermijden. De totale reistijd wordt dan veel te lang voor ze. Wat wij elke verre reis hebben gedaan is bij aankomst in jullie geval Bangkok zeker 2 tot 3 nachten daar verblijven. Laten wennen aan de warmte, jetlag, de mensen, cultuur enz.. Thailand is een perfect land om te reizen met kinderen. Hoop dat jullie hier wat aan hebben.
  Groetjes Mieke

 17. ruud zegt op

  Wat dacht u van een tussenstop met overnachting?

  • patrick zegt op

   inderdaad. Dubai is een prachtige stad voor een overnachting. Je kan de hoogste toren bestijgen en er is daar animatie. Je kan een halve dag in een van de waterpretparken met de kinderen, echt fantastisch. Het Ferrari pretpark in Abu Dhabi is slechts een uurtje rijden van Dubai.
   Animatie ten overvloed, Kwestie van voorbereiding…

 18. Ruud Vorster zegt op

  Wat een gepoesiefoet met kinderen of gaat het meer over de ouders?laat maar een keer tussenlanden maken ze meer mee en zien ook eens wat anders !!

 19. petra zegt op

  Wij reizen al met onze zoon naar Azie vanaf dat hij 1 jaar oud was.
  Onze ervaring is , maak de reistijd zo kort mogenlijk..
  Als hij slaapt , slaapt hij misschien door, geen tussenstop.
  Probeer te boeken voor een avondvlucht , dan is het meestal rustig in het vliegtuig.

  Succes.

 20. eenelfje zegt op

  Ik ben in november 2014 met mijn dochtertje van bijna 3 jaar naar Bangkok gevlogen en heb bewust voor een rechtstreekse vlucht gekozen. Eva Airways en China Airways hadden de beste prijzen en toen heb ik bewust voor Eva Airways gekozen omdat zij een ’s avonds laat pas vanuit Amsterdam vertrekken dus nachtvlucht zodat mijn dochtertje de hele reis kon slapen, wat ze ook heeft gedaan, evenals de terugvlucht vanuit Bangkok had een betere vertrektijd dan China Airlines.

  Ik zou alleen een vlucht met overstap maken als de overstaptijden onder de 3 uur liggen en niet op gekke tijden en als het echt heel veel zou schelen met de prijs.

  Helaas is het met kids nu eenmaal niet zo fijn om de meest gekke fratsen uit te halen voor een zo goedkoop mogelijke vlucht dan als je alleen reist.

 21. mr. Thailand zegt op

  U kent uw kinderen het beste zelf. Het is voor ons, lezers, onmogelijk om hun gedrag in te schatten.
  Uit mijn ervaring is een tussenstop van 2-4 uur op deze leeftijd best wel ideaal, omdat ze zo eens kunnen bewegen. Wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat voldoende beweging positief is om jetlag en vermoeidheid tegen te gaan.
  Mijn advies is dan ook om altijd de goedkoopste vluchten te nemen (met redelijke overstaptijd).

  Zelf ben ik naar Thailand geweest met Thai Airways, maar de terugvlucht was om middernacht. Dat was vele malen erger dan een vlucht die in de middag zou vertekken (met een tussenstop).
  Het is dus vooral belangrijk om deze zaken ook af te wegen (reistijd).

 22. ed zegt op

  In een ruk door gaan, overstappen is duurder in prijs.
  Bij overstap hang je dan op een vliegveld rond, niets te doen, bagage wellicht weer ophalen en weer in brengen ook niet echt geweldig.
  Er zijn spelletjes en video te zien en te spelen
  En verder slapen.
  T blijft een ruk, maar daarna zijn ze het weer snel vergeten.

  • Mr. Thailand zegt op

   Wat u zegt klopt in de meeste gevallen niet.
   Wanneer een rechtstreekse vlucht goedkoper is, zou niemand een overstap maken, uiteraard.
   Als voorbeeld: op een willekeurige dag in september zou een vlucht met een tussenstop van 2-3 uur €500 kosten (Etihad – Abu Dhabi), terwijl een rechtstreekse vlucht meestal vanaf €600 is. (vanaf Brussel is dat verschil nog véél groter)
   Die €100 per persoon (€300 in het geval van de vraagsteller) kun je wel beter besteden, aangezien je maar enkele uurtjes verliest. (hoe lang moet je werken om €300 ter verdienen?)

   De bagage moet je bijna nooit ophalen.

   Dan is het nog maar de vraag of het aangenamer is om 12 uur in een vliegtuig stil te zitten of om daartussenin eventjes te bewegen…

 23. Marscha zegt op

  Jeetje wat een hoop reacties! We gaan alle voors en tegens eens even goed tegen elkaar afwegen en kunnen dan waarschijnlijk een goede keuze maken.
  Jullie hebben ons in ieder geval genoeg tips en stof tot nadenken gegeven.
  Bedankt allemaal!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website