Beste lezers,

Als je met Eva Air of China airlines vanuit Amsterdam naar Koh Samui wilt gaan vliegen en je stapt uit in Bangkok, om vervolgens over te stappen om met Bangkok Airways door te vliegen naar Koh Samui, moet je dan eerst nog je koffer van de band halen in bkk?

Of heb je er geen omkijken naar en krijg je je koffer pas te zien op de luchthaven van Koh Samui?

Met vriendelijk groet,

Rob

12 reacties op “Lezersvraag: Vliegen van Amsterdam naar Koh Samui, hoe gaat het met de koffer?”

 1. Sjaak S zegt op

  Beide luchtvaartmaatschappijen ondersteunen de automatische transfer van je bagage naar Koh Samui. Maar het beste kun je bij het inchecken in Amsterdam navragen.
  Hier is een lijstje van luchtvaartmaatschappijen die dit doen:
  Air China (CA)
  Air France (AF)
  All Nippon Airways (NH)
  Austrian Airlines (OS)
  Asiana Airlines (OZ)
  Cathay Pacific (CX)
  China Airlines (CI) Emirates (EK)
  Etihad Airways (EY)EVA Airways (BR)Finnair (AY)
  Gulf Air (GF)
  Japan Airlines (JL)
  Jet Airways (9W) KLM Royal Dutch Airlines (KL)Korean Air (KE)
  Lao Aviation (QV)
  LTU International Airway(LT/AB)Lufthansa (LH)
  Malaysia Airline (MH)
  Qatar Airways Q.C.S.A. (QR) Royal Jordanian (RJ)
  SAS Scandinavian Airline(SK)Siem Reap International (FT)
  Swiss International Airlines(LX)Thai Airways (TG)
  Vietnam Airlines (VN

  Dit moet je in ieder geval in Amsterdam bij het inchecken vermelden. Anders kan het zijn dat je de bagage in BKK moet afhalen.

 2. Lex K. zegt op

  Beste Rob,
  Als je er om vraagt wordt de koffer gewoon “door gelabeld, dat wil zeggen dat je hem niet zelf op bangkok op hoeft te halen, hij gaat rechtstreeks door naar Samui.

  Met vriendelijke groet,
  Lex K.

 3. erik zegt op

  Dat kun je ook zien op het (kopie-)bagagelabel. Let dus goed op bij het inchecken in beide vertrekplaatsen.

 4. Mia linskens zegt op

  Het blijft altijd spannend of de koffer aankomt ! Maar nooit geen problemen ondervonden met de koffers,,, je hoeft niets te doen, wel opletten op het bagalavel, gewoon vragen aan balie kan ook altijd!
  Goede reis!

 5. Roelof Heikens zegt op

  Beste Rob,

  Ik vlieg al een paar jaar met Eva Air, maar heb nog nooit mijn koffer in Bangkok van de band hoeven halen.

  Deze werd automatisch doorgestuurd naar mijn eindbestemming.

  Nooit problemen gehad.

  Roelof

 6. Jan zegt op

  Heb het van de week gedaan gaat prima met China airlines doorlabelen laten op Schiphol minimaal twee uur moet er tussen zitten met de door vlucht gr

 7. Anita zegt op

  Ook ik vlieg al enkele jaren met Eva Airways naar Bangkok en van Bangkok naar Koh Samui. Op Schiphol wordt je koffer (even melden dat je doorvliegt) dan doorgelabeld.
  Alvast een fijne vakantie!

 8. Jaco zegt op

  Beste Rob,

  Nee je hoeft niet opnieuw in te checken. Deze procedure is alleen voor USA. Je ziet je koffer dus pas op je eindbestemming 🙂

 9. Cor zegt op

  Uiteraard moet je binnenlandse vlucht dan wel vanaf het zelfde vliegveld vertrekken. Moet je eerst naar Don Muang, dan kom je in Bangkok Thailand binnen en moet je ook de bagage ophalen en meenemen naar de andere luchthaven. Er rijdt een shuttlebus die, als je kunt laten zien dat je doorvliegt, gratis is.

 10. Loeng Johnny zegt op

  Ik leer hier wat bij!

  Dus als ik van AMS naar BKK vlieg met Eva air en daarna met Thai Airways (Royal Orchid) naar Ubon Ratchatani, dan hoef ik mijn koffer niet van de band in Bangkok te halen?

  Dat zou pas makkelijk zijn!

 11. jan zegt op

  als je in amsterdam bij het inchecken aan de juf doorgeeft dat je koffer naar Samui moet gaat het automatisch en pak je de koffer op Samui van de band , men ziet vaak al dat je doorvliegt je mag in bangkok ook niet van de luchthaven af . je blijft binnen de douane zonne je moet in bangkok wel een ticket regelen ,of instapkaart dat kan ook in deze zonne,an de even vragen bij info balie geen paniek er zijn info balies het is wel groot hoor maar het komt goed , en als je terug vliegt moet je ook weer je ticket regelen in de zonne ik dacht op de 2 de verdieping daar zijn van de luchtvaart maatschappijen ook balies

  geen paniek het is een nieuwe airport en alles is recht toe recht aan

  • Cornelis zegt op

   Jan, als je op het vliegveld van Bangkok nog een ticket naar Samui moet regelen is het onmogelijk om op Schiphol je bagage naar Samui te laten doorlabelen, hoe aardig de ‘juf’ ook is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website