Lezersvraag: Geen Non “O” visum omdat het oude nog geldig is

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 september 2013

Beste redactie,

Ik heb vandaag het vreemdste sinds jaren meegemaakt op het Thaise consulaat in Amsterdam. Het Non “O” visum wordt niet afgegeven omdat het oude nog enkele weken geldig is. Dat betekent in de praktijk dat je visum elk jaar een week opschuift!

Met andere woorden, wanneer je nu een Non “O” hebt dat op 1 oktober is afgegeven, je over 13 jaar de kerst niet in de zon kan vieren en je pas na het nieuwe jaar naar Thailand kan.

Ik ben via de email in gesprek met de Thaise ambassade in Den Haag. Vreemde, tegengestelde antwoorden.

Hoe zit dat nu eigenlijk? Heeft u hier al eens van gehoord? Zou u het een en ander eens kunnen uitzoeken?

Ik hou u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Groet,

Jielus


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Geen Non “O” visum omdat het oude nog geldig is”

 1. compuding zegt op

  Beste Jielus,

  Ik heb met verbazing je verhaal gelezen.
  Ik heb afgelopen donderdag 5 sept. een nieuwe visum aangevraagd en moet mijn paspoort vandaag terug krijgen (vlgns het consulaat)
  Ik ben nu bang, omdat mijn visum afloopt in oktober, dat ik het ook niet krijg.

  Ga 17 september naar Thailand

  groet compuding

  • compuding zegt op

   Beste Jielus,

   Vandaag mijn paspoort teruggekregen, per aangetekende post, en heb weer een visum voor 1 jaar multiple entry
   Geen probleem

   gr Compuding

 2. Mariet zegt op

  Gisteren hebben wij de paspoosrten opgestuurd naar Amsterdam voor een nieuw non O visum. Het vorige visum is ook nog een paar weken geldig, zijn benieuwd wat ze hier dan nu mee doen.
  We doen dit al enkele op deze manier, nooit geen problemen gehad. We wachten af

  • Mariet zegt op

   We hebben onze paspoorten terug gekregen, met de nieuwe visa “o” . De oude waren nog een paar weken geldig, geen enkel probleem gehad, wel 10,00 euro p.p. na moeten sturen omdat de prijs verkeerd op de website stond, staat er trouwens nog steeds verkeerd op.

 3. Net zegt op

  Geen problemen gehad.Ook dit jaar weer een non o visum aangevraagd terwijl het andere visum nog een paar weken geldig was.Ik heb wel een excuus gekregen omdat op de website nog geen verhoging van 10 euro gemeld was.Dus eerst 20 euro opsturen (voor mijn man en ikzelf) en daarna kreeg ik de paspoorten opgestuurd.Dit was vanuit Amsterdam.Dit was 2 weken geleden.

 4. Piet zegt op

  Je kunt toch bij wijze van spreken op 30 september nog naar Thailand of via immigratie stempel halen en dan krijg je stempel van 90 dagen ook al vervalt je visum op 1 october
  In die 90 dagen kan je eerder terugkeren en gewoon aansluitend visum aanvragen is immers verlopen op 1 october
  Je was toch van plan om naar Nederland terug te keren om visum te halen dus beetje berekenen en je mist geen kerst onder de dennenbomen van Thailand

 5. johnny zegt op

  Beste Jielus,

  Als jij nu nog een jaar visa Non “O” hebt , dan kan je op dit visa gewoon weer Thailand binnen komen , en als dat in Okt verloopt , dan maak je twee dagen voor de EXP. date een visa run en dan kan je weer 3 maanden blijven , dus jouw verhaal klopt niet , want dan kan je toch wel zeker met de Kerst en Nieuw Jaar in Thailand verblijven.

  Dus de volgende keer je huiswerk beter maken.

  Groetjes van Johnny die niks weet ….

 6. willem zegt op

  2 Maanden geleden een O visum aangevraagd, mijn oude visum was nog geldig op dat moment maar dit gaf geen problemen.
  Ik had wel problemen met het bedrag wat op mijn bankrekening stond 11.250 euro dit was niet genoeg(had rond de 20.000 euro moeten zijn) , in het verleden toonde ik 1250 euro op een rekening en een koopcontract van mijn condo zo heb ik de afgelopen 4 jaar mijn O visum gekregen.
  Een huur/koopcontract is niet meer nodig werd mij verteld , als ik aanvullende banktegoede ter waarde van 20.000 euro zou opsturen dan werd mijn verzoek verder afgehandeld.
  Op de website staat dat een O visum 130 euro kost maar ik moest 140 euro betalen (staat ook vermeld op het O visum in mijn paspoort) en de aangegeven 10 euro voor het versturen.
  Na de aanvullende bankgegevens werd mijn paspoort 4 dagen later afgeleverd.

 7. martin zegt op

  Het Thailand visum is nog 3 maanden geldig na de laatste dag van de geldigheids stempel=datum in het visum. Voorbeeld: In je pas staat dat het visum afloopt bv. op 31 Mei. Als je dan op 30 Mei in bv. Bangkok landt heb je een Visum recht tot 90 dagen later. Dus grof gezegd tot 30 Augustus van dat jaar. Je hebt dus geen 1 jaar visum maar eigelijk een 15 maanden visum. Het klopt verder wat hierboven verder gezegd werd. Zoalang je oude visum (de datum) niet afgelopen is-krijg je geen nieuw. Dus een oversnijden van visum datums is in een Thai visum niet mogelijk, cq. ook helemaal niet nodig met een 15 maanden visum. Tussen mijn Visa stempels (datum afgelopen en datum nieuw) liggen steeds ca. 90 dagen. Dat spaart geld. Zo kun je 5 jaar Thailand Visa met maar 4 visa doen. (4 x15 maanden=60 / 4 visa= 5 jaar) Martin.

  • martin zegt op

   Voordat er nog vragen gesteld worden over mijn voorbeeld (zie blog boven) wil ik er nog aan toe voegen, dat het belangrijk is, dat je VOOR de Visa afloop datum Thailand binnen komt. Loop je Visa 30 Mei af dat mag je vanaf 30 Mei nog verdere 90 dagen blijven. Kom je pas bv. op 01 Juni Thailand binnen, gaat het 90 (extra) dagen feestje niet door. Dit door het feit, dat dan je Visa al verlopen is. Kortom gezegd, je moet al in Thailand zijn VOOR de afloop datum die in je Visum staat, ook al is het maar 1 dag. Vergeet echter niet dat de 90 dagen Visa-run van kracht blijft.
   Anders verteld: kom je Thailand binnen op de dag dat je Visa datum begint, kun je met 4 Visa-runs (en voldoen aan alle andere voorwaarden), 15 maanden in Thailand verblijven. In de praktijk is het echter niet mogelijk dit maximum aan verblijfs dagen te halen. Als je je Visa krijgt, zijn er vaak al 3-4 dagen na de stempel datum al verstreken. Ook al vlieg je op de dag van je Visa stempel datum, kom je altijd een kalender dag later pas aan in Bangkok. Dit is voor de echte slimme reken kunstenaars onder jullie (lach). Martin

  • Tingtong zegt op

   Ik weet het niet helemaal zeker maar ik denk dat je zelfs na 15 maand, nog 1 x 30 dagen
   (of 15 dagen??) verlenging ter plaatse aan kunt vragen bij de immigration.
   Met een simpel toerist visa kan dit immers ook, maar goed de regels willen nog wel eens veranderen.
   Dus als dit niet juist is dan meld iemand dit maar even.
   Zo kunnen we er uithalen wat er in zit, een kleine 15 maanden (minus een paar dagen) is in ieder geval mogelijk.

 8. toon zegt op

  Moderator: U kunt geen wedervragen stellen op een lezersvraag. Dan wordt het onoverzichtelijk.

 9. carrot zegt op

  Op 31 augustus kreeg ik van het consulaat in Amsterdam een nieuw non-immigrant “O”. Het oude visum was nog tot 23 september geldig en kreeg daarom een vette “CANCELLED” stempel. Er is dus blijkbaar met Jielus iets anders aan de hand en hij zou ons op de hoogte houden. Hoe is het daar nu mee ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website