Beste lezers,

Mijn zoon van 20 woont bij mij in Thailand, omdat zijn Thaise moeder overleden is heeft hij een non o visa voor een jaar. Hij heeft nu een Thais geboortebewijs gekregen en nu is hij dus ook Thais.

Dus ik wilde zijn non o visa in zijn Nederlands paspoort laten vervallen, maar tot mijn verbazing zeiden ze bij de immigratie in Pattaya dat hij dan eerst met zijn Nederlandse paspoort de grens over moet en dan met zijn Thaise paspoort weer binnenkomt.

Ik vind dit erg onwaarschijnlijk, nu is mijn vraag klopt dit? Zo ja, waar is de dichts bijzijnde grens post? Dan kunnen we daar met de auto heen. Of is het verstandig om niks te doen, dan is hij als Nederlander illegaal , maar is dan als Thai legaal,

Wie weet hier een serieus antwoord op?

Groet,

Yon

Aanvulling:

 1. Mijn advocaat heeft geïnformeerd bij de immigratie van de grensovergangen naar Cambodja.
 2. Als hij zijn depart stempel heb in zijn Nederlandse paspoort moet hij binnenkomen met zijn Thaise paspoort, dan zegt de immigratie jij hebt geen depart stempel in je Thaise paspoort kan hier niet naar binnen.
 3. Gaat hij dan eerst met 2 paspoorten eruit zegt men, dan mag niet. Dus hoe komt hij aan een depart stempel in zijn Nederlandse paspoort?
 4. Hoe komt hij Thailand in met zijn Thaise paspoort?

5 reacties op “Lezersvraag: Problemen om de visa van mij Thais Nederlandse zoon te laten vervallen”

 1. Tino Kuis zegt op

  Je zoon heeft blijkbaar een dubbele nationaliteit, Thais en Nederlands, en dus ook twee paspoorten evenals mijn zoon. Hij is altijd legaal in Thailand en in Nederland/ de EU.
  Dat non o visum in zijn Nederlandse paspoort hoef je niet te ‘laten vervallen’, hij is Thais burger, heeft het niet meer nodig en het vervalt dus vanzelf.
  Hij gaat straks Thailand uit met zijn Thaise paspoort, moet een ‘departure/arrival kaart invullen en krijgt een vertrekstempel in zijn Thaise paspoort. Waarom een vertrekstempel in zijn Nederlandse paspoort?(Vorig jaar vergat de Thaise immigratie de vertrekstempel bij mijn zoon, dat werd snel en zonder problemen opgelost bij zijn terugkeer) en hij keert in Thailand terug met zijn Thaise paspoort. Afhankelijk van het land waar hij naar toegaat kan hij zijn Nederlandse of Thaise paspoort laten zien bij binnenkomst.
  Ik begrijp dus niet goed waar je je zo druk over maakt.

  • Barbara zegt op

   Dat klopt niet volgens mij. Ik heb een zoon die in dezelfde situatie zit en ik ben al een jaar hiermee bezig. Het lijkt onoplosbaar. Hij kan niet gewoon vertrekken met zn thaise paspoort, want hij MAG nergens naartoe met een thais paspoort. Dan moet hij nl. een visum hebben voor het land waar hij naartoe vliegt (niet Nederland, want hij is Nederlanders – in het geval van mijn zoon: Belg) maar elk ander land bv Australie laat absoluut geen thaise mensen zomaar vertrekken. Het Thaise paspoort is heel weinig waard op wereldvlak. Het is alleen goed om aan te komen in Thailand. Daar kan hij het swipen, hoeft niet eens naar een bemande controle van immigratie.
   Dus is het HEEL belangrijk om het westerse paspoort goed in orde te houden. Mijn zoon is Thais, maar heeft een jaar visum en moet elke drie maand op controle (zijn Thaise vader doet dat voor hem). Het is heel vervelend, maar je kunt dat absoluut niet laten verlopen of hij is zn kans kwaijt om nog het land uit te reizen.
   Aan Yon zou ik willen zegen: laat je zoon het land uit vliegen en swipe het thaise paspoort bij binnenkomst. Zo heb je geen probleem met een visum dat vervalt in zn hollandse pp

 2. nico zegt op

  Ja, het heel eenvoudig,

  Je zoon verlaat Thailand met zijn Thaise paspoort, komt Nederland of een ander EU land in, met zijn Nederlandse paspoort, gaat Nederland weer uit met zijn Nederlandse paspoort en komt Thailand weer in met zijn Thaise paspoort, op het vliegveld de douane aan de rechterkant, bij ingezetenen.

  Simpeler kan het niet en dat “O” visum vervalt gewoon.

  • yon soto zegt op

   hallo tino en nico,
   het volgende ik zoek een makkelijke oplossing als die er is.
   om even naar europa te vliegen vind ik niet simpel,hoop tijd en geld weg,
   volgende voor tino,
   wat je zegt had ik ook in gedachte maar zo simpel is het niet,
   volgens de imigratie in pattaya moet hij wel zijn depart stempel halen,anders is hij ilegaal met zijn nederlandse paspoorten,omdat alle gegevens in de computer gekoppelt zijn kan hij grote problemen krijgen feitelijk moet hij in alle zijn twee paspoorten een depart stempel hebben maar met 2 paspoorten vertrekken mag niet,wie weet een oplossing

 3. eduard zegt op

  Het is mogelijk op de vliegveld met een thais paspoort een automatisch loket in of uit te boeken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website