Lezersvraag: Is het nu wel verstandig om met AirAsia te vliegen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
6 januari 2015

Beste lezers,

Wij zijn voornemens om 27 januari a.s. vanuit Bangkok naar Mandalay in Myanmar te vliegen met Air Asia. Dit voornemen hadden we al langer, maar we hebben nog niet definitief een vlucht geboekt. Nu vragen we ons af of het verstandig is om een vlucht met Air Asia te boeken, gezien de perikelen die er momenteel zijn met hun vlieglicentie?

In diverse media lees ik dat de mogelijkheid bestaat dat Air Asia hun licentie kwijtraakt. Is dit dan alleen de licentie voor vluchten van en naar Indonesie? Ik ga er vanuit van wel, maar ik vind dit niet duidelijk terug in de media die ik heb geraadpleegd.

Verder nog een kort vraagje over het visum voor Myanmar. Ik lees op een paar websites dat het weer mogelijk zou zijn om op de luchthavens een visum te krijgen als je vliegt naar Myanmar (en dus niet over land gaat zeg maar ) Klopt dit? Onze planning tot nu toe was om in Bangkok een visum te halen bij de ambassade.

Met vriendelijk groet,

Toine

17 reacties op “Lezersvraag: Is het nu wel verstandig om met AirAsia te vliegen?”

 1. siam zegt op

  Visum voor Myanmar kun je tegenwoordig online aanvragen

  http://evisa.moip.gov.mm/index.aspx

 2. Pascal Chiangmai, zegt op

  Hallo,op je vraag of vliegen met Air Asia wel verstandig is,kan ik kort op antwoorden.
  De regering van Indonesië, heeft alleen de vergunning op het traject Soerabaja/Singapore
  tijdelijk ingetrokken,voor de rest is Air Asia een goede vliegmaatschappij met de meeste Airbus toestellen
  dat dit recentelijk tot een crash heeft geleid,doet niets af van de veiligheid van de vlieg maatschappij,
  uit onderzoek zal blijken wat pressies de oorzaak van deze ramp zal zijn,ik vlieg regelmatig van Chiangmai naar Jakarta via Bangkok zonder problemen,Air Asia is een van de grootste vliegmaatschappij hier in Asia
  en kan alleen maar beter worden,dus boek rustig je vlucht Mandalay,
  groetjes, Pascal

 3. teun zegt op

  Het betreft allereerst Air Asia Indonesia. Een dochter maatschappij dus van de Maleisische Holding. De discussie gaat niet over de technische staat van het toestel, maar over het feit dat AirAsia Indonesia – met behulp van de exploitant van de luchthaven en de luchtverkeersleiding zelf de dagen waarop ze naar Singapore vlogen heeft veranderd (van zaterdag naar zondag). En de oorzaak van het ongeluk heeft daar overigens niks mee te maken.

  Vliegen met AirAsia in en vanuit Tailand is m.i. veilig (nieuwe toestellen en een goede trackrecord). Je weet dat vliegen een risico inhoudt, maar het risico met een autorit is vele malen groter.

 4. Jan zegt op

  Hallo Toine.
  Wij hebben reeds geboekt bij Airasia en vliegen eind februari van Hong Kong naar Bangkok. Ik heb begrepen dat het eventueel intrekken van de licentie alleen te maken had met Indonesië. Heb er verder ook niks over gehoord.
  Groet Jan.

 5. cor duran zegt op

  Gelukkig is niet iedere vlucht hetzelfde, anders zouden er niet veel vliegtuigen meer zijn. Wij zijn echter vandaag van Bangkok naar Kuala Lumpur gevlogen met Air Asia. En je raadt het al, geen enkel probleem.
  In 1977 is er ook een toestel van de KLM gecrasht. Hierna hebben er nog honderdduizenden met deze maatschappij gevlogen.

 6. danser zegt op

  graag zal ik de reacties ontvangen of het aan te raden is met mijn gereserveerde en betaalde vlucht van bangkok naar denpassar bali te vliegen (air asia) op 28 januari 2015.
  dank.

 7. sadanava zegt op

  Ik sluit mij aan bij Pascal, buiten het feit dat het tijdelijk is is er nog steeds de vraag of er nu wel of niet toestemming is gegeven. Er waren al verschillende zondag vluchten uitgevoerd en vliegtuigen kunnen niet zomaar landen en opstijgen op een luchthaven Dan wel passagiers laten in en -uitstappen.
  ik Denk dat het hele verhaal er omheen een corruptie schandaal is en nu vanwege het ongeluk de schuld in de schoenen van AirAsia wordt geschoven.

  AirAsia heeft een goede staat van dienst en is een van de snelst groeiende airliners zowel short-haul als long-haul.

 8. A.F Siraa zegt op

  Air Asia is een enorme budget airline,die overal in Asie vliegt.
  Als prive piloot geloof ik dat het ongeluk waarschijnlijk veroorzaakt is doordat het vliegtuig in een thunderstorm gevlogen is.De waarschijnlijk overbelaste air traffic controlers konden wellicht niet tijdig een andere route regelen.
  Agelopen donderdag vloog ik met Air Malaysia van Singapore naar Kuching op Borneo,en twee dagen later met Air Asia van Kuching op Serawak naar Kota Kinabalu op Sabah.
  Ik vond beide vluchtmaatschappijen heel prettig,met geen gezeur over overgewicht.
  Op beide vluchten kreeg ik een maaltijd geserveerd plus een Engelse krant.
  Zou absoluut geen reden kunnen vinden om niet weer met deze vliegmaatschappijen te vliegen..

 9. Mary zegt op

  Wij vliegen al jaren met Air Asia van en naar Maleisië, Thailand en Singapore. Ook binnenlandse vluchten in Thailand en Maleisië. Altijd goede ervaringen, mooie nieuwe toestellen. Air Asia staat erg goed aangeschreven. Gewoon boeken! Fijne vakantie, Gr Mary

 10. john zoet zegt op

  je kan rustig met Airasia vliegen
  ze hebben een betrouwbare nette vloot en ik heb er vaak mee gevlogen.
  waar je wel rekening mee met houden is je bagage als je meer als 15 KG hebt
  Asia air/ Bangkok air /Nok air zijn goedkope maatschappijen die je kan vergelijken met Rian air.
  kom je uit Europa en moet je verder is het beter met Thai Air door te vliegen.
  ze accepteren ook de bagage limiet van 30 kg als je op doorreis bent en hoeft niet bij te betalen.
  bij Airasia moest ik meer bijbetalen voor mijn bagage dan dat mijn eigen ticket koste.
  ik wens je een fijne vakantie
  john

 11. Ad zegt op

  Ben op oudjaarsdag van Khon Kaen naar Bangkok gevlogen. Prima vlucht niks aan de hand.

 12. ruud zegt op

  Het (tijdelijk) intrekken van de vergunning heeft waarschijnlijk een politieke insteek.
  Door te benadrukken dat Air Asia dingen deed die niet mochten, kun je afstand nemen voor eventuele betrokkenheid en aansprakelijkheid bij het ongeluk.

 13. janbeute zegt op

  Ik ben eind verleden jaar even voor een paar uurtjes op en neer gevlogen van CM naar BKK op een Zaterdag .
  En mijn ervaring met AirAsia is , er is gewoon niks mis mee .
  Maar er is dan ook totaal niks van te verwachten .
  Het enigste voordeel voor mij was snel op en neer .
  Service , er is geen enkele service .
  Alleen maar reklame , van af de achterkant van de leuning van de stoel van je voorganger tot aan de bagagebakken boven de stoelen .
  Wil je een kopje koffie oid dan is het gelijk KASSA .
  En de ruimte tussen de stoelen is goed voor kabouters , maar voor een vlucht van minder dan 50 minuten is dat voor mij geen enkel probleem , even afzien .
  AirAsia voor mij alleen goed om van A naar B te vliegen , niks meer en niks minder .
  Nokair en er zijn nu al veel meer van deze prijsvechters , er is geen enkel verschil .

  Jan Beute

  • teun zegt op

   Jan,

   Het verschil is de prijs en verder niks.

 14. sander de breuk zegt op

  Vlieg er altijd mee en blijf ik doen goede vliegmaatschappij

 15. Ruud Vorster zegt op

  Heb ook diverse malen met Air Asia gevlogen , vind het een goede Maatschappij , echter de laatste keer van Bangkok vv naar Kuala Lumpur zag ik op mijn persoonlijke vluchtcode dat ze vertrektijd Bangkok 2 uur hadden verzet naar een latere vlucht ofwel de geboekt vlucht gewoon gecancelled hadden .Let wel ….dit zag ik een week van te voren !!!! Na telefonisch en E mail contact (moet nog antwoord krijgen) en via een reisbureau, in BK 3 dagen van te voren, kreeg ik te horen dat mijn geboekte tijd gewoon doorging tot …. jawel!!… Ik op vrijdagmiddag de dag voor de vlucht een e mail kreeg dat door Plotselinge en onvoorziene omstandigheden mijn vlucht gecancelled was en ik 2 uur later meekon. Ergens werken ze langs elkaar heen in dat respect , hou dus rekening met genoeg tijd als je aansluitende vluchten hebt via andere maatschappijen .

 16. Ron Bergkotte zegt op

  @ John Zoet, Bangkok Air hoort niet in je rijtje. Is geen low budget maatschappij, betere service dan Thai tegenwoordig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website