Beste lezers,

Ik ben een vrouw van 26 jaar en ik wil begin augustus door Thailand trekken met een backpack. Mijn reisschema is nog niet helemaal klaar. Op mijn lijstje staan in ieder geval het Noorden van Thailand met de Gouden driehoek en Ayutthaya. Ook wil ik wat strand meepikken. Ik twijfel nog tussen Koh Chang en Koh Samui.

Ik wil zoveel mogelijk met de trein of bus reizen. Slapen doe ik in hostels en guesthouses Omdat ik alleen door Thailand reis wil ik graag weten of dit veilig is voor een vrouw alleen?

Wie kan mij dit vertellen?

Sawadees kha,

Marcella

25 reacties op “Lezersvraag: Is het veilig om als vrouw alleen door Thailand te reizen?”

 1. Mitch zegt op

  Beste Marcella,

  Ik ben afgelopen Januarie/Februari alleen met een backpack Thailand doorgetrokken. Dit heb ik ook alleen gedaan. Ben wel een jongen en geen meisje. Maar heb heel heel erg veel! Alleen reizende vrouwen ontmoet. En de meeste waren al snel gewoon vriendinnen waar ik dan ook vaak dagtrips mee deed en s’avonds een hapje en een drankje mee ging doen. Gr. Mitch. ( Mocht je nog iets willen weten voel je zo vrij om me een vraag te sturen. Ik help je graag.)

 2. Ip zegt op

  Ik heb veel alleen gereisd in Thailand zonder problemen. Je nuchtere verstand gebruiken. S’ Avonds over straat of stappen vind ik onprettiger in Nederland dan in Thailand.
  Je leert heel veel mensen kennen dus soms denk je weleens was ik maar even alleen.
  Het zijn de Buitenlandse toeristen waar je meer irritatie over hebt dan een Thai. Die zijn uiterst vriendelijk.
  Ik zeg doen, het is een ervaring om nooit te vergeten.

 3. Rick zegt op

  Ik zou me vooral meer in het noorden houden in het zuiden zijn er toch wel wat meer verhalen bekend van jonge vrouwen die verkracht/aangerand of gedrogeerd worden.
  Dus ik zou zeggen wissel Koh samui voor koh Chang en let op je drankje zowel met heel vriendelijke Thaise mannen als andere buitenlandse mannen in de buurt.

  • Roswita zegt op

   Koh Chang is zoooo relaxed. Zeker ten opzichte van Koh Samui. Ik ben meerdere malen alleen door Thailand getrokken en nog nooit problemen gehad. Maar er zijn in Krabi, Koh Panang en Patong (Phuket) wel de nodige problemen geweest, t.o.v. westerse vrouwen. Houdt je drankje goed in de gaten, zou ik zeggen. Zeker gaan en genieten van dit prachtige land. Nog één tip: Mocht er ergens ruzie zijn of schreeuwende Thaise mannen of vrouwen op straat lopen; loop de andere kant op.

 4. teun zegt op

  Wat Rick zegt/adviseert zou ik je ook aanraden. Zorg dat je drankjes niet onbeheerd laat staan. Probeer te regelen, dat flessen bier/fris geopend worden waar je bij bent.

  En als je van plan bent om eens flink aan de drank te gaan, zorg dan a.u.b. voor bekend gezelschap.

  Verder geen buurten opzoeken, die je in Nederland ook niet zou opzoeken. De bekende badplaatsen (Pattaya) en feesteilanden (Koh Samui) liever door minder bekende oorden vervangen. En in noord Thailand (o.a. ChiangMai) kun je zonder problemen rondreizen.

  Veel plezier op je vakantie en je ziet: de gewone maatregelen nemen.

 5. Robbie zegt op

  Ik sluit me helemaal bij het advies van Rick aan. Maar in zijn algemeenheid durf ik te stellen dat het rondreizen als backpacker absoluut veilig is. Er zijn er zoveel, en je ziet ze ook overal, dat het in Thailand “normaal” is alleenreizende dames te zien. Je bent geen uitzondering. Ik ben gepensioneerd, maar mijn beide dochters reizen al jaren veilig rond als backpackers. En dat geldt voor alle landen in zuid-oost Azië. Wél altijd blijven oppassen, met name voor drankjes die ze je aanbieden.
  Fijne tijd toegewenst.

 6. LEO de Vries zegt op

  Als je in het Noorden gaat rond trekken zou ik zeker de Isaan ook bezoeken Udon Thani leuke stad ,cultuur etc. Goedkoop vliegen van en naar BAngkok met Air asia of Nok air ,gemiddeld 25 euro per vlucht en soms promotion op de website van voornoemde. Ook is Hua HIn aan te raden 210 km van Bangkok en is de koninklijke badplaats. Veilig en erg fijn om te verblijven lekker op het strand eten etc Met de airco minivan 180 bht vanaf Vicoria monument in Bangkok naar Hua Hin in 2 uur en 10 min. http://www.hua-hin.com

 7. Angelique zegt op

  Moderator: Het is niet toegestaan om op een lezersvraag te reageren met een totaal andere vraag. We zullen je vraag desondanks plaatsten als lezersvraag. Lezersvragen mogen naar de reactie worden gestuurd: [email protected] of gebruik ons contactformulier.

 8. Adje zegt op

  Ik ben vorige week naar Koh Chang geweest. In maximaal 3 dagen heb je het wel gezien.
  Wat je zeker moet doen is een brommertje huren. Slechts 200 bath ( excl benzine ) voor een hele dag. Verder is de bar / nachtclub ONE een absolute aanrader. Zeer gezellig met een uitstekende Filipijnse band. En zo,veel backpackers daar. Thailand is niets onveiliger dan welk land dan ook. Een vriendin van mij, slechts 19 jaar, heeft vorig jaar een rondreis gemaakt in Azie. Haar start was Thailand. Daarna, Laos, Vietnam en Cambodja. En na 3 maanden is ze voor 1 jaar naar Australië gegaan. Nooit ook maar één woord gehoord dat ze zich niet veilig voelde. Ik zou zeggen, gewoon doen. De kans van je leven.

 9. Patrick zegt op

  Beste Marcella,

  Als Thailand niet veilig is om als vrouw alleen rond te reizen, dan bestaat er geen enkel ander land ter wereld waar dat wel zo is!

  Ik zou dit kunnen toelichten, maar dat zou me te ver brengen…

  Het grootste gevaar zal eerder komen van onze eigen toeristen die graag experimenteren met bepaalde zaken, van de inwoners en de overheid zal u geen enkele last ondervinden.
  Tenzij u zich natuurlijk bezighoudt met criminele zaakjes, dan wordt het zonder twijfel een hel (en zo hoort het ook volgens mij).

  Groeten en een schitterende vakantie gewenst.

  Pat

 10. Mieke zegt op

  Hallo;Marcella

  persoonlijkis mijn ervaring van de afgelopen paar jaar; dat je zeker in Thailand als alleen staande vrouw veilig bent;de Thai zijn erg behulpzaam en waarschuwen voor kwaadwillende touristen, nog een tip; bij je reisplanning
  wie Thailand boekt wil graag zon zien;Thailand heeft vele verschillende Zone,s die of; in je genoemde periode Kil koud, en ook erg veel regen kunnen hebben;dus plan naar aanleiding hiervan je route
  als je moet kiezen tussen ko-chang en Samui, verschil is’ko chang is erg leuk (beknopt) eiland
  ga eens richting Regio krabi of samui, of Trang beeldschoon;weet alleen niet hoe het daar in deze periode is qua weer
  heel veel thailand Fun!
  groet mieke

 11. bernard zegt op

  Men kan als vrouw zeker veilig lopen.zelfs in de avonden is het safe.Gewoon doen.En wat betreft the beach is kohl chang erg mooi qua natuur.En ook makkelijk te bereiken het kost je. een halve dag er te komen.Kohl samui is wel veel verder. voor hetzelfde doel.Kijk ook op de website van thailand dan kom je er zeker uit.fijne vakantie.Ik volg je in september.

 12. L zegt op

  Ik reis al 15 jaar alleen in Thailand. Ik ben een vrouw van inmiddels 42 jaar. Ik doe dit twee keer per jaar voor minimaal 4 weken per keer en meestal langer.
  Ik heb me altijd veilig gevoeld. Ik ben geen backpacker dus daar heb ik geen ervaring mee.
  Ik ben jog nooit lastig gevallen door de Thaise bevolking. Ik ben twee keer lastig gevallen op straat en dat was door blanke medemensen ! Verder is het wel de laatste twee jaar dat ik meer lastig wordt gevallen in de buurt van het BAYOK door zwarte Afrikaanse mannen en dit is erg vervelend. Gebeurde me twee weken geleden nog. Ik zeg en dat ze weg moeten gaan menige stem verheffing en zo niet de politie bel! Ik heb altijd mijn mobiel bij me en het nummer er standaard in staan. Desondanks voel ik mij super veilig en onderneem ik van alles en zie ik al weer uit naar december om daar alleen met de feestdagen te zijn! Hen je vragen of opmerkingen je mag mij altijd contacten

 13. frans ermes zegt op

  Als vrouw word je in thailand op handen gedragen. als man is het veel lastiger ta veel dames om je heen kan vervelend zijn.
  voor je dus geen probleem. ik woon al 8 jaar in thailand dus ik als man heb er nog steeds mee te maken.
  groetjes frans hua hin.

 14. Isabelle Beunckens zegt op

  Ik ben een vrouw van 35j en ben reeds enkele malen alleen door Thailand getrokken.
  Het is een super veilig land, vooral voor de vrouw.
  Enkele tips:
  Chiang mai: http://www.chiangmailocaltours.com/package/tours.php?category=19 . vragen naar Odie.
  Ga niet naar Koh samui…. een tip… Koh Phangan (maar het noord west van eiland)
  Sri thanu beach. seaview rainbow…… Je komt er vanuit BBK met nachttrein tot suratthani en daar de ferry tot Koh phangan. Of combi ticket via nokair.

 15. willem zegt op

  Beste Marcella; ik wil proberen je een goed advies te geven. Toen ik jouw leeftijd had ging ik ook voor het eerst naar Amazing..Tha…..! Ik ben diezelfde middag[met jet-lag] al “ontmaagd”door een hele mooie Thaise en ik had niet eens een BACKPACK bij me! Nu ben ik dan wel geen vrouw maar adviseer je toch in het begin niet te amicaal te zijn tegen de Thai.Ze hebben nu eenmaal een hele andere denkwijze dan de Europeaan.
  Des al niet te min heb ik van mijn eerste bezoek aan Thailand beslist geen spijt!
  Veel plezier daar;ik hoop alleen niet dat je blond bent.
  Groet;Willem uut Scheveningen…

 16. Chantal zegt op

  Ik ben net terug, was met mijn moeder in thailand. We hebben ons op geen moment onveilig gevoeld. We waren ook wezen ” backpacken” met wat luxere hotelletje. Ook s avonds laat op pad geweest. Geen problemen gehad. fijne vakantie!

 17. raymond zegt op

  Moderator: Ik begrijp weinig van uw reactie.

 18. Rob zegt op

  Hoi marcella
  Wat me hier zo opvalt op thailandblog ,dat altijd alles zo goed leuk veilig en aardig is hier in thailand weinig kritiek ze vergeten de slechte dingen heel snel
  Het lied over de verkrachting van nederlands meisje gezongen door de vader
  De moord van een oudere australische dame die hier al jaren kwam de verkrachting van een engels meisje dit gebeurde op phuket (patong en omgeving)
  Ze hangen nu 300 camera’s in patong omdat het zo veilig is kom nou
  Marcella denk na laat je niet gek maken let op je drank
  Pas op de fulmoon party daar lopen ze rond om je te bestelen vooral als iedereen wat gedronken heeft ga daarna met bekende naar toe en let op elkaar
  Je kan hier een heel leuke tijd hebben maar doe dingen niet die je in nederland ook niet doed
  Ik kom en woon en werk hier al een paar jaar ik weet waar ik over praat
  Laat je niet afschrikken door mij en probeer hier een leuke tijd te hebben
  Maar niks is alleen goed leuk en veilig
  Groetjes rob

  • Pat zegt op

   Moderator: uw reactie voldoet niet aan onze huisregels.

 19. Joop zegt op

  Marcella

  Ik heb een dochter die ook Marcella heet en kan het daarom niet nalaten je te zeggen dat je zeer voorzichtig moet zijn in de omgang met de thaise man( zelfs al draagt die man een religieus gewaad).
  Vele reacties op jouw vraag vind ik te rooskleurig,ik woon nu bijna 30 jaar in Thailand en heb in die periode vele niet zo rooskleurige vrouwelijke tourist/thaise man berichten in de Bangkok Post zien staan.
  Raad je aan om op You tube het bericht van de nederlandse vader :”Evil man in Krabi”op te zoeken.
  Bye bye,Joop

 20. andy zegt op

  Een aantal reaguurders geeft aan dat zij een veilig gevoel hebben in thailand. Een veilig gevoel hebben is iets anders dan de daadwerkelijke feiten. In nl is het een stuk veiliger dan in thailand, ondanks het feit dat velen dat niet hebben.
  Bangkok behoort tot de moord hoofdsteden, het aantal verkeersongevallen is gigantisch en het aantal verkrachtingen is een serieus probleem.
  Pas op voor dronken thai en zij die onder invloed van yabbah kunnen zijn.
  Mijn vrouw zal ’s avonds zo weinig mogelijk alleen over de straat heenlopen, ook niet op een romantisch strand.
  Zij is thai, farang doen dat wel. De man- vrouw verhouding in thailand is totaal anders als in het westen. Op plaatsen waar ook veel thaise touristen komen zul je weinig vrouwen in bikini zien, soms is dat zelfs ongewenst. (erawan watervallen)
  Ga eens googelen op moordhoofdsteden, verkrachtingen in thailand, rape in thailand dan zie je andere feiten die nog niet door de thaise overheid weggemoffelt zijn .En lees elders op dit blog het artikel ” thailand is terschelling niet” Geeft je in ieder geval een goede voorsprong om risico’s te mijden.

  Groeten, andy

  • Adje zegt op

   Je schrijft: Op plaatsen waar ook veel thaise touristen komen zul je weinig vrouwen in bikini zien, soms is dat zelfs ongewenst. (erawan watervallen)
   Ik ben toevallig afgelopen weekend naar de Erawan watervallen geweest. Het was, ondanks dat het nu niet echt het toeristenseizoen is, behoorlijk druk. Ook zeer veel westerse toeristen. En geloof het of niet 90 procent in bikini. En bij sommige was het echt minuscuul. Ik heb geen verbodsborden zien staan en het is me ook niet opgevallen dat de Thaise bezoekers er zich aan stoorden.

   • andy zegt op

    De russen en andere westerlingen dragen daar inderdaad mini kinis. De thais zullen het daarentegen nauwelijks doen. Vlak bij de ingang van erawan staat een bord ( groot vierkant) met het verzoek ” please respect our culture” en een dame met bikini waar een grote streep tussen staat. In het thais staat er ook nog wat bij, ik neem gemakshalve aan dat dat de vertaling is. Het is mij opgevallen dat van mijn aangetrouwde familie niemand het echt kon waarderen en het respectloos vond. Alleen de heren natuurlijk, die keken de ogen uit.
    Ik heb het vermoeden dat de thaise dames weinig bikinis dragen om te voorkomen dat de heren misschien uit de tent gelokt worden

    Onderstaand overigens een copy bericht van andere bezoekers die dat bord ook hebben gezien:
    Let op: van de borden mensen vragen respect voor anderen wanneer naar/van de Falls wandelen nemen, door toepaste kleding over uw zwem-past/Bikinis aanheeft. Veel lokale bewoners opgemerkt Westerlingen deze grote borden genegeerd & rond liepen bijna Naked .. niet goed!

    Bron: tripadvisor

 21. Joop zegt op

  Marcella (naamgenote van mijn dochter),
  Enkele aanvullingen op mijn bericht van 20 Jun j.l.:
  Op het platteland In het noorden van Thailand waarin wonen is een alleen reizende westerse vrouw een unicum,iemand waar de dorpelingen met open mond naar kijken.
  Een thaise dorpsvrouw zal vrijwel nooit alleen op het land gaan werken of zonder begeleiding op zoek gaan naar op afgelegen plaatsen groeiende groenten of vruchten.Zij zal bijna altijd vergezeld zijn van een kind of een buurvrouw/vriendin.
  Dit doet zij volgens mijn thaise vrouw om te voorkomen dat zij op een afgelegen plek een man ontmoet die bedoelingen zou kunnen koesteren die niet stroken met de hare.
  Een oud gezegde luidt:Doe in Rome zoals de romeinen doen.
  Alleen reizen in Thailand zou ik mijn dochter Marcella altijd afgeraden hebben.Om een uitdrukking van Bernard Trink te gebruiken:’Je bent een goudvis in een tank vol haaien”.
  Ook mijn thaise vrouw die vele reizen naar vele landen gemaakt heeft vindt jouw plan onverantwoord (mild uitgedrukt).
  Je zult waarschijnlijk meerdere malen gebruik moeten maken van een taxi en waar die je brengt zul je maar af moeten wachten .Maak je gebruik van een gids dan blijkt de gids je veelal te brengen in een situatie die jij niet op prijs stelt .
  Alleen liggen op het strand is vragen om moeilijkheden in Thailand en verwacht als het fout gaat niet veel steun van de heren in uniform.
  Play it safe en zoek een reisgeno(o)te.
  Bye bye


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website